Ρεκόρ επιτάχυνσης ηλεκτρικού οχήματος. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Ρεκόρ επιτάχυνσης ηλεκτρικού οχήματος.

  • Από τα 0 στα 100 χλμ/ώρα σε... 1,513 δευτερόλεπτα!


Ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό όχημα grimsel που αναπτύχθηκε από φοιτητές του ETH Zurich και του... Lucerne University of Applied Sciences and Arts έσπασε την Τετάρτη το παγκόσμιο ρεκόρ επιτάχυνσης για ηλεκτρικό όχημα.
Το όχημα έπιασε ταχύτητα 100 χλμ/ ώρα από τα 0 μέσα σε 1,513 δευτερόλεπτα, σε μια απόσταση κάτων των 30 μέτρων, στην αεροπορική βάση Ντίμπεντορφ κοντά στη Ζυρίχη. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 1,779 δευτερόλεπτα, και είχε επιτευχθεί το προηγούμενο έτος, από το University of Stuttgart.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο, από ομάδα 30 φοιτητών από τα προαναφερθέντα πανεπιστήμια στο AMZ (Academic Motorsports Club Zurich). Πρόκειται για το πέμπτο ηλεκτρικό όχημα του ΑΜΖ και θέτει νέα στάνταρ κατασκευής με ελαφρά υλικά σε ηλεκτροκίνητα. Χάρη στη χρήση ινών άνθρακα, το βάρος του είναι μόλις 168 κιλά, ενώ οι κινητήρες των τροχών του είναι ικανοί να παράξουν ιπποδύναμη 200 αλόγων.
Ένα εξελιγμένο σύστημα traction ρυθμίζει τις επιδόσεις του κάθε τροχού ξεχωριστά, επιτρέποντας περαιτέρω αύξηση της επιτάχυνσης. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κανένα μεγάλου μεγέθους αυτοκίνητο παραγωγής, ακόμα και με κινητήρα εσωτερικής καύσης, δεν μπορεί να φτάσει το ρεκόρ επιτάχυνσης του συγκεκριμένου οχήματος.
Bookmark and Share