Ένας «Γλάρος» αναβαθμίζει το Ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό... - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Ένας «Γλάρος» αναβαθμίζει το Ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό...


  • Σε μια εντυπωσιακή κίνηση, η οποία αναβαθμίζει σημαντικά την ισραηλινή ναυτική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο κυρίως σε ότι αφορά την αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών στη Θάλασσα αλλά και την ενίσχυση της ασφάλειας των εγκαταστάσεων άντλησης φυσικού αερίου, προχώρησε το Ισραήλ, με την επιτυχή δοκιμή του πρώτου μη επανδρωμένου σκάφους με δυνατότητα εκτόξευσης και τορπιλών.

Η δοκιμή του... Seagull έγινε στα ισραηλινά χωρικά ύδατα ανοικτά της Χάιφας από την εταιρεία Elbit Systems και το νέο μη επανδρωμένο σκάφος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλαπλές αποστολές ακόμη και ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις, εξουδετέρωση ναρκών και φυσικά την επιτήρηση και προστασία των πολύτιμων υποδομών για την άντληση και μεταφορά του φυσικού αερίου. Οι μικρού μεγέθους τορπίλες, που με επιτυχία εκτοξεύθηκαν από το τηλεχειριζόμενο σκάφος, εκτοξεύονται συνήθως από πλοία ανθυποβρυχιακών αποστολών, ελικόπτερα και αεροσκάφη. Ο επικεφαλής του προγράμματος της Elbit Systems για την παράγωγη του συγκεκριμένου σκάφους Αφάρ Μπεν-Ντοβ δήλωσε ότι ήταν απολύτως επιτυχημένη η δοκιμή του μη επανδρωμένου σκάφους καθώς δοκιμάσθηκε τόσο η δυνατότητα του για εντοπισμό και αντιμετώπιση υποβρυχίων όσο και στον εντοπισμό και εξουδετέρωση ναρκών, αποστολές που μέχρι τώρα εκτελούνται μόνο από ειδικά επανδρωμένα σκάφη.

Το σκάφος Seagull είναι εξοπλισμένο με το σύστημα C4I, και έχει δυνατότητα πλεύσης για τουλάχιστον επτά ημέρες χωρίς ανεφοδιασμό και έχει σχεδιασθεί για να επιχειρεί σε ζεύγη, όπου το ένα σκάφος θα μεταφέρει τα sonars που θα εντοπίζουν και θα «λοκάρουν» τον στόχο και το άλλο σκάφος θα είναι εξοπλισμό με τα ρομπότ εξουδετέρωσης των ναρκών και τις τορπίλες για την εξουδετέρωση των εχθρικών στόχων.

Το Seagull αναμένεται σύντομα να παραδοθεί και να ενταχθεί επιχειρησιακά στο Ισραηλινό Ναυτικό.
Bookmark and Share