Goldman Sachs: Σε ύφεση η Βρετανία το ’17 - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Goldman Sachs: Σε ύφεση η Βρετανία το ’17


  • Στην πρόβλεψη ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα εισέλθει σε "ήπια ύφεση" το 2017, προέβη η Goldman Sachs, σε έκθεση της που ανακοινώθηκε σήμερα, Σάββατο.


Όπως αναφέρει το CNBC, οι οικονομολόγοι της τράπεζας αναθεώρησαν επίσης επί τα χείρω τις προβλέψεις τους για την... ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας, κατά 0,1% στο 3,1% για το 2016.
Το ΑΕΠ της Βρετανίας μετά το Brexit αναμένεται να υποχωρήσει κατά 2,75% μέσα στους επόμενους 18 μήνες, από την συσσωρευτική επίδραση της αβεβαιότητας που θα επισκιάσει το διεθνές εμπόριο, ανέφεραν οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs, Jan Hatzius, Jari Stehn και Karen Reichgott.
Πριν την αναθεώρηση των μεγεθών, η τράπεζα είχε προβλέψει για την Βρετανία μείωση του ΑΕΠ κατά 0,5%, ενώ υπολογίζει την ανάπτυξη της οικονομίας στο 0,2%- ένα ποσοστό μειωμένο κατά 1,8% από την προηγούμενη πρόβλεψη της.
Αναφορικά με την ευρωζώνη, η έκθεση κάνει λόγο ότι αναμένεται κάμψη του ΑΕΠ η οποία θα κινηθεί ανάμεσα στο 0,5% με 1,25% τα επόμενα δύο χρόνια. Παράλληλα η πρόβλεψη για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας, για το δεύτερο εξάμηνο του 2016 από το 2,5%, υποχωρεί στο 2%.
"Περαιτέρω μειωμένες αναθεωρήσεις των μεγεθών μπορεί να είναι απαραίτητες, στην περίπτωση που οι παγκόσμιες οικονομικές αγορές γνωρίσουν μεγαλύτερη του αναμενόμενου υποχώρηση ή αν δούμε να υπάρξει μεγαλύτερη του αναμενόμενου πολιτική και οικονομική μετάδοση της κρίσης στις ευρωπαϊκές χώρες", αναφέρουν στην έκθεση τους οι οικονομολόγοι της τράπεζας.
Bookmark and Share