Έρχεται και νέο "ψαλίδι" για 265.000 συνταξιούχους από το τέλος Σεπτεμβρίου! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Έρχεται και νέο "ψαλίδι" για 265.000 συνταξιούχους από το τέλος Σεπτεμβρίου!

  • Η νέα μείωση θα είναι της τάξης του 6% και θα την υποστούν από το τέλος Σεπτεμβρίου 265.000 δικαιούχοι που λαμβάνουν επιπλέον σύνταξη χηρείας ή δεύτερη κύρια σύνταξη.

Στην καταγγελία ότι έρχεται νέο "τσεκούρι" στις συντάξεις που θα πλήξει 265.000 συνταξιούχους , αλλά κρατείται "κρυφό" για μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ  προχώρησε σήμερα ο..κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης.

Σε δηλώσεις του το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ κατήγγειλε ότι η νέα μείωση θα είναι της τάξης του 6% και θα την υποστούν από το τέλος Σεπτεμβρίου 265.000 δικαιούχοι που λαμβάνουν επιπλέον σύνταξη χηρείας ή δεύτερη κύρια σύνταξη.

Όπως ανέφερε, «ο υπουργός Εργασίας, με την ελπίδα να περάσει στα «ψιλά» εξέδωσε παραμονές Δεκαπενταύγουστου εγκύκλιο για τη δεύτερη, μέσα σε ένα χρόνο μείωση των κύριων συντάξεων, μέσω της αύξησης των εισφορών του ΕΟΠΥΥ. Η μείωση αφορά 265.000 συνταξιούχους που λαμβάνουν επιπλέον σύνταξη χηρείας ή δεύτερη κύρια σύνταξη.»

Η πραγματικότητα, όμως, δεν αλλάζει και παρά την αναβολή της εφαρμογής της μείωσης των κύριων συντάξεων κατά 6% για μετά τη ΔΕΘ, αλλά και την προσπάθεια συσκότισης είναι εύκολο να ποσοτικοποιηθεί η νέα μείωση με επεξεργασία στοιχείων του συστήματος «ΗΛΙΟΣ» (Ιανουάριος 2015) αναφέρει ο κ. Βρούτσης.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση οι μειώσεις αυτές θα είναι της τάξης των 530 ευρώ σε ετήσια βάση και θα αφορούν 265.000 συνταξιούχους. Συνολικά προσδιορίζει περικοπές ύψους 140 εκατ. ευρώ.

Οι δηλώσεις του πρώην υπουργού Εργασίας προκάλεσαν την τηλεφωνική παρέμβαση του του Γιώργου Κατρούγκαλουπου επιχείρησε να διαψεύσει τα περί νέων οριζόντιων περικοπών 6% σε κύριες συντάξεις, κατά κύριο λόγο συντάξεις χηρείας, τον Οκτώβριο. Χαρακτήρισε δε ψέμα τις αναφορές του κ. Βρούτση και τόνισε ότι «καμιά παλαιά κύρια σύνταξη δεν θα μειωθεί».

Ωστόσο, όπως είπε οι νέες συντάξεις θα επανυπολογιστούν με βάση το νέο σύστημα, κάτι που σημείωσε δεν θα είναι άμεσο.

Δίνοντας διευκρινίσεις μέσω Twitter, είπε ότι δεν θα υπάρξει «καμιά μείωση ούτε νέων συντάξεων» και διευκρίνισε πως «οι νέες συντάξεις χηρείας δίνονται με νέες προϋποθέσεις».

Bookmark and Share