"Κόκκινο πανί" η Ελλάδα για τους γερμανούς εθνικιστές - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

"Κόκκινο πανί" η Ελλάδα για τους γερμανούς εθνικιστές

Το γερμανικό ξενοφοβικό κόμμα, AfD, ''Εναλλακτική για την Γερμανία", το οποίο έκανε "ταμείο" στις τοπικές εκλογές της Γερμανίας, αφήνοντας πίσω του το CDU της Ανγκελα Μέρκελ, δεν έπεσε σαν κομήτης στα πολιτικά πράγματα, καθώς είχε σταθερή παρουσία στην Ευρωβουλή, αλλά και πλήθος παρεμβάσεων, οι οποίες στοχεύουν στη γερμανική ηγεμονία, χωρίς όμως του στενούς δεσμούς με την Ευρωπαϊκή Ενωση.


Ως εκ τούτου, το AfD δεν θα μπορούσε να μην έχει κάνει παρεμβάσεις για την Ελλάδα τα...χρόνια της κρίσης, κερδίζοντας μάλιστα και υποστηρικτές στη χώρα μας, οι οποίοι έβλεπαν το ακροδεξιό κόμμα -το οποίο μέχρι πριν λίγο καιρό διοικούσε ο ευρωβουλευτής Μπερντ Λούκε-, ως μια διαφορετική άποψη η οποία ήταν υπέρ του κουρέματος του ελληνικού χρέους. Δεν διάβαζαν όμως το υστερόγραφο, καθώς το AfD ναι μεν ζητά διαγραφή του ελληνικού χρέους, αλλά και αποπομπή της χώρας μας από την Ευρωζώνη.

Σε ειδικό μανιφέστο του για την ελληνική ανάκαμψη το AfD προτείνει χαρακτηριστικά:

"Το AfD αναγνωρίζει με μεγάλη ανησυχία, ότι η πολιτική του να σωθεί το ευρώ με κάθε κόστος, έχει οδηγήσει σε αντι-Γερμανικές σπασμωδικές κινήσεις στην Ελλάδα"

"Το AfD δίνει έμφαση στο ότι ένα υπερτιμημένο νόμισμα, έχει καταστήσει την Ελληνική οικονομία μη αναταγωνιστική πέρα από κάθε ελπίδα, οδήγησε σε μαζική ανεργία και παρήγαγε μια χαμένη γενιά"

"Τονίζουμε ότι η συνέχιση της νομισματικής ένωσης στο τωρινό της μοντέλο, είναι απέναντι στα συμφέροντα της ελληνικής κοινωνίας και της οικονομίας της, η οποία χρειάζεται ισχυρή υποτίμηση του νομίσματος για να επιστρέψει στο δρόμο της ανάκαμψης"

"Καταδικάζουμε την τωρινή κατάσταση, όπου οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι αναγκάζονται να στηρίζουν μια αποτυχημένη νομισματική ένωση, επιμηκύνοντας τον πόνο της ελληνικής κοινωνίας. Μια τέτοια πολιτική, δεν έχει καμία οικονομική ή ηθική αιτιολόγηση"

"Υπογραμμίζουμε, ότι η Γερμανία δεν μπορεί να αναμένεται να μειώσει την ανταγωνιστικότητά της για να λύσει το

κρίση στην ευρωζώνη , και ότι η "εσωτερική υποτίμηση" δεν μπορεί να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της
Ελλάδα,

"Τονίζουμε ότι είναι προς το κοινό συμφέρον των ευρωπαίων φορολογουμένων και τον ελληνικό λαό να θέσει τέλος στην τρέχουσα μορφή της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης . Οσο περισσότερο υπάρχει, τόσο μεγαλύτερες είναι οι απώλειες και για τους ευρωπαίους φορολογούμενους και για τους Ελληνες των οποίων οι ζωές έχουν έχουν συνθλιβεί από την πολιτική λιτότητας".

"Επιβεβαιώνουμε πως οποιουδήποτε είδους αναδιάρθωση του χρέους, πρέπει να συνδυαστεί με μια συντεταγμένη έξοδο από το ευρώ για την Ελλάδα"

"Η αποχώρηση από το ευρώ, δεν σημαίνει και αποχώρηση από την ΕΕ, καθώς υπάρχουν χώρις που είναι οικονομικά επιτυχή μέλη της ΕΕ και δεν έιναι μέλη της Ευρωζώνης"

¨"Πιστεύουμε ότι η ανανγώριση της μόνιμης βλάβης που η ένταξη στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση έχει προκαλέσει στην ελληνική κοινωνία είναι απαραίτητη για να ανοίξει ο δρόμος για την Ελληνική ανάκαμψη"

"Καλούμε τους Ευρωπαίους υπαλλήλους να προετοιμαστούν με νομικά και οικονομικά μέτρα για τον περιορισμό του κόστους της εξόδου από το ευρώ τόσο για την Ελλάδα όσο και για ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ"

"Καλούμε τα κεντρώα κόμματα της Ευρώπης, να συνεργαστούν στην εφαρμογή και υλοποίηση μιας συντεταγμένης διαδικασίας εξόδου από το ευρώ για τις χώρες που βρίσκονται σε σοβαρή οικονομική κρίση. Αλλιώς, δεξιοί και αριστεροί ακτιβιστές, θα συνεχίσουν να αποκτούν δύναμη στην Ευρώπη".


Τι έκανε το AfD όταν νίκησε ο ΣΥΡΙΖΑ


Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 όπου κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ, το AfD τοποθετήθηκε πάλι με την ίδια ρητορική, με τον τότε ηγέτη του κόμματος, Μπερντ Λούκε, να δηλώνει χαρακτηριστικά:

«Τώρα δεν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να αμφισβητήσει το ευρώ, αλλά απαιτεί διαγραφή χρέους και περαιτέρω πιστώσεις. Αυτά δεν πάνε μαζί» σημείωσε.


Ο τότε αρχηγός του AfD με την σκισμένη ελληνική σημαία


Μάλιστα, το 2012 ο τότε αρχηγός του κόμματος, Μπερντ Λούκε, είχε εμφανιστεί σε εκπομπή του γερμανικού δικτύου Tele 5, τυλιγμένος με μια σκισμένη ελληνική σημαία και ζήτησε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
Bookmark and Share