Το σχέδιο για την ένταξη των μικρών προσφύγων στα ελληνικά σχολεία. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Το σχέδιο για την ένταξη των μικρών προσφύγων στα ελληνικά σχολεία.

  • Το σχέδιο που αφορά την ένταξη των μικρών προσφύγων στα σχολεία ανέλυσε σήμερα (15/9) ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ, Γιώργος Αγγελόπουλος, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».


Να σημειώσουμε ότι ο κ. Αγγελόπουλος μετέχει στην.. ειδική επιτροπή που έχει συστήσει το υπουργείο Παιδείας για τη στήριξη των ανήλικων προσφύγων.
Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο κ. Αγγελόπουλος, τα νηπιαγωγεία θα λειτουργούν εντός των δομών φιλοξενίας, ενώ για τα παιδιά του δημοτικού και του γυμνασίου, «υπάρχει ένα πρόγραμμα πρωινό, εντός των δομών φιλοξενίας, που αφορά τις δικές τους γλώσσες -τις μητρικές- και το οποίο πραγματοποιείται με συνεργασία των διεθνών οργανισμών και κάποιων μη κυβερνητικών οργανώσεων, αυτών που έχουν εγκριθεί από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής το πρόγραμμά τους».
Όσον αφορά την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, ο επίκουρος καθηγητής του ΑΠΘ δήλωσε ότι από τις 2:00 μ.μ. έως τις 6:00 μ.μ. τα παιδιά του δημοτικού και του γυμνασίου θα μεταφέρονται με λεωφορεία και θα πηγαίνουνε σε κάποια ελληνικά σχολεία, όπου και θα διδάσκονται μία ώρα την ημέρα ελληνικά.
Παράλληλα, ο κ. Αγγελόπουλος δήλωσε ότι οι λεπτομέρειες του εν λόγω προγράμματος, καθώς και ο κατάλογος των σχολείων που θα ενταχθούν σε αυτό, αναμένεται να γίνουν γνωστές εντός των επόμενων ημερών.
Bookmark and Share