Σε δύο δόσεις η διάσκεψη του ΣτΕ για τα κανάλια - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Σε δύο δόσεις η διάσκεψη του ΣτΕ για τα κανάλια

  • Σήμερα η πρώτη..

Σήμερα το απόγευμα, κεκλεισμένων των θυρών, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη διάσκεψη στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα των...τηλεοπτικών αδειών.

Ο πρόεδρος του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου Νίκος Σακελλαρίου όρισε μάλιστα και δεύτερη διάσκεψη για το πρωί της ερχόμενης Παρασκευής, γεγονός που προκάλεσε σχόλια καθώς ανώτατοι δικαστές επεσήμαιναν ότι "προεξοφλεί ότι η πρώτη διάσκεψη δεν θα επαρκέσει".

Αρχικά, η διάσκεψη για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών είχε οριστεί για την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο διεκόπη αιφνιδίως λίγο μετά την έναρξή της, εξαιτίας της έντονης αντιπαράθεσης που σημειώθηκε μεταξύ δικαστών και του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Μάλιστα ο κ. Σακελλαρίου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία η διακοπή αποδιδόταν στο κλίμα που είχε διαμορφωθεί «από τις δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις ως προς το αποτέλεσμα της διάσκεψης». Αντίστοιχη ανακοίνωση εξέδωσε και η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, με αποτέλεσμα να παραιτηθούν δύο μέλη της, που διαφωνούσαν με το περιεχόμενο.

Στη διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα αλλά και σε αυτή της Παρασκευής θα συμμετέχουν 30 μέλη. Εκτός από τον πρόεδρο του ΣτΕ θα συμμετέχουν τρεις αντιπρόεδροι σύμβουλοι Επικρατείας και τρεις πάρεδροι του ΣτΕ, ενώ εισηγητής της υπόθεσης θα είναι ο σύμβουλος Επικρατείας Γιώργος Παπαγεωργίου.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχουν προσφύγει οι τηλεοπτικοί σταθμοί Alpha, Antenna, Epsilon TV (E-TV), Mega Channel, ΣΚΑΪ, Star Channel και η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών και ζητούν την ακύρωση των κυβερνητικών αποφάσεων για τη χορήγηση των 4 αδειών «επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition)».

Μεταξύ άλλων, στις προσφυγές τους υποστηρίζουν ότι ο τρόπος που χορηγήθηκαν οι άδειες είναι αντισυνταγματικός καθώς αρμόδιο για τη διαδικασία είναι το ΕΣΡ.

Οι προσφυγές των καναλιών είχαν συζητηθεί στο ακυρωτικό δικαστήριο τον περασμένο Ιούλιο.
Bookmark and Share