Αντιδράσεις για την "υποβάθμιση" των διπλωμάτων των πολυτεχνείων - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Αντιδράσεις για την "υποβάθμιση" των διπλωμάτων των πολυτεχνείων

  • Την ομόφωνη αντίθεσή τους «στην υποβάθμιση των διπλωμάτων των πολυτεχνείων και των πολυτεχνικών σχολών της χώρας που επιχειρείται», μέσω σχετικού νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, εκφράζουν κοσμήτορες, πρόεδροι πολυτεχνικών σχολών και τμημάτων, καθώς επίσης και το ΤΕΕ.

Με πρόσκληση του.. προέδρου του ΤΕΕ Γιώργου Στασινού και εισήγηση της Β’ αντιπροέδρου του ΤΕΕ, καθηγήτριας ΕΜΠ Τώνιας Μοροπούλου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση την Τετάρτη στο επιμελητήριο, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνέπειες από την υποχρεωτική διάσπαση των σπουδών του μηχανικού σε δύο κύκλους από το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας, «για το δεύτερο και τρίτο κύκλο σπουδών - προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών και διδακτορικές σπουδές».

Όπως ανακοίνωσαν, η Πολιτεία οφείλει να αναγνωρίσει την πραγματικότητα, των ενιαίων και αδιάσπαστων πενταετών σπουδών μηχανικού, που όλες οι πολυτεχνικές σχολές της χώρας υιοθετούν, για την προστασία της παιδείας και του επαγγέλματος του μηχανικού προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος
Bookmark and Share