Citigroup: Για εσωτερική κατανάλωση η κόντρα Τσίπρα με τους δανειστές.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Citigroup: Για εσωτερική κατανάλωση η κόντρα Τσίπρα με τους δανειστές..

  • "Δύσκολη η άμεση συμφωνία για β΄αξιολόγηση, χρέος"

Μία άμεση συμφωνία για τη β΄αξιολόγηση και την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους είναι δύσκολη, ωστόσο η...Citigroup σημειώνει ότι είναι απίθανο το ενδεχόμενο κατάρρευσης
Στο μεγάλο πολιτικό κόστος που έχει υποστεί η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα λόγω της εφαρμογής δύσκολων μέτρων, αναφέρεται στο σημερινό της σχόλιο η Citigroup, με αφορμή τις δηλώσεις Γεροβασίλη για την ανάγκη ενός δομικού ανασχηματισμού.
Όπως τονίζουν οι αναλυτές, ο Τσίπρας εντείνει τη ρητορική του υπέρ της ανάγκης για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και στρέφη τα βέλη του κατά των δανειστών, εξυπηρετώντας το εσωτερικό ακροατήριο.
«Η εφαρμογή δύσκολων μέτρων στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους δανειστές, έχει προκαλέσει μεγάλο πολιτικό κόστος στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, προς όφελος της Νέας Δημοκρατίας», σημειώνουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας.
H Citigroup επαναλαμβάνει την εκτίμησή της ότι οι διαπραγματεύσεις για τη β΄αξιολόγηση, η οποία περιλαμβάνει και τις δύσκολες αλλαγές στα εργασιακά, θα αυξήσουν την ένταση ανάμεσα στην Αθήνα και τους δανειστές της.
Μία άμεση συμφωνία για τη β΄αξιολόγηση και την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους είναι δύσκολη, ωστόσο η Citigroup σημειώνει ότι είναι απίθανο το ενδεχόμενο κατάρρευσης των διαπραγματεύσεων.
Όσον αφορά τις δηλώσεις Γεροβασίλη, η Citigroup σημειώνει ότι είναι διάχυτη η φημολογία για επικείμενο ανασχηματισμό της ελληνικής κυβέρνησης, ενδεχομένως αμέσως μετά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενη τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.
Η Citigroup αναφέρεται και στην ομιλία Τσίπρα στο 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κάλεσε τους δανειστές να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Bookmark and Share