Σε εγρήγορση η N.Δ. για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Σε εγρήγορση η N.Δ. για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

  • Συγκαλεί τα όργανα του κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Σε εγρήγορση εν όψει του ενδεχομένου προκήρυξης πρόωρων εκλογών τίθεται πλέον ο... κομματικός μηχανισμός στη Ν.Δ., με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συγκαλεί τα όργανα του κόμματος και ταυτόχρονα να προωθεί το μητρώο πολιτικών στελεχών απ’ όπου θα στρατολογούνται υποψήφιοι για το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο.
Με τις δημοσκοπήσεις να αναδεικνύουν το όλο και πιο βαρύ κλίμα που επικρατεί στην κοινή γνώμη για την κυβέρνηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκάλεσε χθες την Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος προκειμένου να αποτιμηθεί η πολιτική συγκυρία υπό το φως των νέων δεδομένων. Στο τραπέζι τέθηκε η διαδικασία περαιτέρω γνωστοποίησης στους πολίτες του εναλλακτικού προγράμματος της Ν.Δ. για την επιστροφή της οικονομίας στην ανάπτυξη (Συμφωνία Αλήθειας), αλλά και η ανάγκη να βρίσκεται το κόμμα σε ετοιμότητα σε περίπτωση εκλογικού αιφνιδιασμού. Σήμερα, μάλιστα, στις 16:00, ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα συγκαλέσει και την Πολιτική Επιτροπή του κόμματος στα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ. όπου αναμένεται να ζητήσει από τα μέλη του οργάνου να βρίσκονται σε εκλογική ετοιμότητα. Αμέσως μετά τη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Νέας Δημοκρατίας.
Μάλιστα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του κόμματος για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, κ. Μητσοτάκης παρουσίασε χθες το σχέδιό του για τη δημιουργία μητρώου πολιτικών στελεχών απ’ όπου θα επιλέγονται πολιτευτές, αλλά και το νέο στελεχιακό δυναμικό της Ν.Δ. αναλαμβάνοντας δέσμευση για το άνοιγμα της «γαλάζιας» παράταξης σε νέα πρόσωπα μέσα από αξιοκρατικές διαδικασίες. «Ενεργοποιούμε καινούργια πρόσωπα, δημιουργούμε μία νέα γενιά στελεχών, με περισσότερες φωνές της Ν.Δ. σε όλη την Ελλάδα» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης παρουσιάζοντας το μητρώο πολιτικών στελεχών, το οποίο θα αποτελεί τη βάση των εν δυνάμει υποψηφίων του κόμματος στις επόμενες εκλογές. Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι δεν είναι δεδομένη η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια κανενός πολιτευτή. «Τους βουλευτές και τα στελέχη τα ξέρουμε, θέλουμε αξιόλογους ανθρώπους απ’ όλη την Ελλάδα που να θέλουν να ενεργοποιηθούν πολιτικά» είπε και συμπλήρωσε: «Θέλουμε να ανοίξουμε το κόμμα σε πρόσωπα που δεν γνωρίζουμε».
Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα στοχεύει στην ανανέωση με αξιοκρατία. «Το μεγάλο ερώτημα που καλούμαστε να απαντήσουμε ως κόμμα είναι πώς κάνουμε πράξη την ανανέωση και την αξιοκρατία» είπε και συνδύασε το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της Ν.Δ. με τα φυσικά πρόσωπα που θα το υλοποιήσουν. «Σύντομα θα έχουμε παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Σήμερα παρουσιάζουμε με ποιους θα τα κάνουμε όλα αυτά» εξήγησε.
Ως προς την προώθηση του σχεδίου, ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι ήδη έχει εκδηλωθεί σημαντικό ενδιαφέρον για την τεχνοκρατική υποστήριξη του προγράμματος. «Έχουμε λάβει πάνω από 1.000 βιογραφικά και 35 ομάδες εργασίας επεξεργάζονται πολιτικές θέσεις και τις θέτουν στην κρίση των οργάνων» επισήμανε.
Λεπτομέρειες για το μητρώο στελεχών παρέσχε και η Ρεβέκκα Πιτσίκα, σύμβουλος του προέδρου του κόμματος σε θέματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού. Η κα Πιτσίκα ανακοίνωσε ότι εντός των προσεχών ημερών θα δημιουργηθεί ηλεκτρονική πλατφόρμα, στην οποία οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση και μαζί και το βιογραφικό τους. Μετά την ηλεκτρονική υποβολή, οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν για προσωπική συνέντευξη. Όσοι εγκριθούν θα ενταχθούν σε ένα πρόγραμμα επιμόρφωσης και θα συμμετέχουν στην παραγωγή έργου μέσω των γραμματειών και των τομέων. Όπως επισήμανε, τα κριτήρια είναι ακεραιότητα, επιρροή, συνέπεια, δημιουργική σκέψη, κοινωνική αντίληψη και κατανόηση, προσήλωση στο αποτέλεσμα και επικοινωνία. Η διεύθυνση της πλατφόρμας είναι www.ananeosi.nd.gr.
Bookmark and Share