Στις κάμερες ασφαλείας στρέφεται η αντιτρομοκρατική για την επίθεση στη γαλλική πρεσβεία - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Στις κάμερες ασφαλείας στρέφεται η αντιτρομοκρατική για την επίθεση στη γαλλική πρεσβεία

  • Όπως διαπιστώθηκε από τα θραύσματα που περισυνελέγησαν, η χειροβομβίδα που χρησιμοποιήθηκε κατά την επίθεση στη γαλλική πρεσβεία ήταν αμυντικού τύπου.

 Τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας μελετά εξονυχιστικά η...αντιτρομοκρατική υπηρεσία για την τρομοκρατική επίθεση με χειροβομβίδα που σημειώθηκε από δύο αγνώστους στις 4:45 τα ξημερώματα στη Γαλλική πρεσβεία η οποία βρίσκεται στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, απέναντι από την Βουλή.

Λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα, δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μια μαύρη μοτοσυκλέτα πέταξαν την χειροβομβίδα περνώντας μπροστά από την πρεσβεία και στη συνέχεια διέφυγαν προς την περιοχή των Εξαρχείων.

Όπως διαπιστώθηκε από τα θραύσματα που περισυνελέγησαν η χειροβομβίδα που χρησιμοποιήθηκε κατά την επίθεση ήταν αμυντικού τύπου.

Εξερράγη σε απόσταση περίπου τριών μέτρων από την αλεξίσφαιρη σκοπιά, στην οποία βρισκόταν ο 33χρονος ειδικός φρουρός που τραυματίστηκε, όταν βγήκε για να δει τι συμβαίνει. Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες της επίθεσης είχαν κρυφτεί στο πλάι διερχόμενου αστικού λεωφορείου με τη μοτοσυκλέτα τους. Έτσι κατάφεραν να μην γίνουν αντιληπτοί από τις διμοιρίες που βρίσκονται στο προαύλιο της Βουλής.

Μια εγκαταλελειμμένη μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού, ιδίου τύπου με κλεμμένες πινακίδες και ζεστή μηχανή βρέθηκε το πρωί στη διασταύρωση των οδών Σόλωνος και Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια. Έχει μεταφερθεί και εξετάζεται στην εγκληματολογική υπηρεσία.

Οι πολιτικές αντιδράσεις

«Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει την επίθεση στην Πρεσβεία της Γαλλικής Δημοκρατίας και εκφράζει τη συμπαράστασή της στον ειδικό φρουρό που τραυματίστηκε από την επίθεση» δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Με δυο αναρτήσεις στο Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την αγανάκτησή του για την επίθεση στην πρεσβεία και τη συμπαράστασή του στον ειδικό φρουρό που τραυματίστηκε.

«Ανησυχία και αγανάκτηση για την επίθεση στη γαλλική πρεσβεία. Η ασφάλεια των πολιτών είναι το πρώτιστο μέλημα μας. Εκφράζω την συμπαράσταση όλων μας στον ειδικό φρουρό που τραυματίστηκε και σε όλους τους αστυνομικούς για την δύσκολη αποστολή τους», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό.

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του καταδικάζει την επίθεση στη γαλλική πρεσβεία, επισημαίνοντας ότι «τέτοιες ενέργειες, παντελώς εχθρικές προς το εργατικό λαϊκό κίνημα, το μόνο που κάνουν, ιδιαίτερα σε αυτή τη φάση, είναι να δίνουν άλλοθι στην ένταση της καταστολής, που οξύνεται με αφορμή και την επίσκεψη Ομπάμα στην Ελλάδα, αλλά και να τρομοκρατούν όσους θέλουν να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις καταδίκης αυτής της επίσκεψης».
Bookmark and Share