Μοιράζει συναίνεση για τις άδειες... στήνοντας καθοδηγούμενο ΕΣΡ η κυβέρνηση - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Μοιράζει συναίνεση για τις άδειες... στήνοντας καθοδηγούμενο ΕΣΡ η κυβέρνηση

  • Στις καλένδες οι απειλές Παππά..
  • Τα κυβερνητικά κόλπα ελέγχου του  ΕΣΡ


Η κυβέρνηση μαζεύει τις απειλές Παππά κάνοντας στροφή 180 μοιρών και επίθεση συναίνεσης προσπαθώντας να ρίξει στο καναβάτσο τη Νέα Δημοκρατία και να την.. οδηγήσει να συμφωνήσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ ώστε να απεγκλωβιστεί η ίδια από το αδιέξοδο στο οποίο περιήλθε από την πολιτική της.
Άλλωστε χθεσινή αποτυχία συγκρότησης του ΕΣΡ δείχνει το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η κυβέρνηση και έστω και την τελευταία στιγμή αντιλαμβάνεται ότι ένα μεγάλο λάθος δεν μπορεί να διορθωθεί με ένα ακόμα μεγαλύτερο δηλαδή να καταθέσει το νόμο με τον οποίο απειλούσε να βάλει «τάξη» στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο επιβεβαιώνοντας πλήρως το χθεσινό ρεπορτάζ του bankingnews.
Έτσι τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να αναμένεται η πλήρης ανατροπή του νόμου Παππά σε συνδυασμό με την πραγματοποίηση του ανακοινωθέντος και δρομολογηθέντος ανασχηματισμού.
Στόχος της κυβέρνησης μη έχοντας άλλη επιλογή είναι με τη σταδιακή αποδόμηση του νόμου Παππά είναι να οδηγήσει στη συμφωνία για τη συγκρότηση του ΕΣΡ και την ίδια στιγμή να ξεχαστούν οι παρενέργειες της απόφασης του ΣτΕ.
Ωστόσο οι προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι για τη συγκρότηση του ΕΣΡ δείχνουν δύο πράγματα.
Πρώτον η κυβέρνηση επιθυμεί να δημιουργήσει πλειοψηφία εκ των μη προβεβλημένων προσώπων και ταυτόχρονα να εμφανιστεί ότι επιλέγει πρόσωπα εγνωσμένου κύρους και διακομματικής αποδοχής τα οποία ωστόσο για διαφορετικούς λόγους το καθένα είτε αδυνατεί να παράγει την πολιτική που χρειάζεται ένα όργανο όπως το ΕΣΡ είτε η πολιτική που θα παράγει δεν έχει καμία σχέση με τα σύγχρονα δεδομένα του ραδιοφώνου και κυρίως της τηλεόρασης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μια εκ των επιλογών της κυβέρνησης είναι η κα Αγγελική Σγώρα στέλεχος του Μεγάρου Μαξίμου με αρμοδιότητα την ασφάλεια των Επικοινωνιών, ο καθηγητής Βασίλης Καραποστόλης προσκείμενος στο ΣΥΡΙΖΑ ενώ την ίδια στιγμή το Συμβούλιο συμμετέχουν πρόσωπα κύρους μεν αλλά προχωρημένης ηλικίας δε και με απομάκρυνση από τα τεκταινόμενα στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα επί μαρκόν.
Το ζήτημα έχει ήδη εντοπιστεί από τη Νέα Δημοκρατία η οποία εφ όσον βρεθεί κοινός τόπος με την κυβέρνηση για συμφωνία συγκρότησης του ΕΣΡ θα θέσει μετ' επιτάσεως απαιτήσεις για αλλαγές τουλάχιστον δύο μελών καθώς θεωρεί ότι η σύνθεση που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της κυβέρνησης.
Bookmark and Share