Washington Post: Μετά την κάθετη πτώση της δημοτικότητάς του, ο Τσίπρας προχώρησε σε ανασχηματισμό.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Washington Post: Μετά την κάθετη πτώση της δημοτικότητάς του, ο Τσίπρας προχώρησε σε ανασχηματισμό..

  • Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την κατακόρυφη πτώση στη δημοτικότητά του και τις εξαντλητικές συνομιλίες για το πρόγραμμα διάσωσης, προχώρησε σήμερα σε ανασχηματισμό, σχολιάζει σε δημοσίευμά της η Washington Post.

Η αμερικανική εφημερίδα επισημαίνει πως ο... οικονομολόγος Δημήτρης Παπαδημητρίου αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο της Ανάπτυξης, αντικαθιστώντας τον Γιώργο Σταθάκη.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κράτησε το χαρτοφυλάκιο των Οικονομικών, ενώ ο κ. Μουζάλας μετακινήθηκε σε ένα νεοσύστατο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Η Washington Post αναφέρει επίσης πως ο κ. Τσίπρας έθεσε εκτός υπουργικού σχήματος τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, «ο οποίος είχε έντονες διαμάχες με την Ορθόδοξη Εκκλησία».
Το δημοσίευμα καταλήγει θυμίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επανεκλέχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015, έχει χάσει πολύ έδαφος σε σχέση με τη «συντηρητική αντιπολίτευση», καθώς οι νέες περικοπές εισοδημάτων και οι αυξήσεις φόρων που απαιτούνται από τους πιστωτές «έχουν βλάψει» τους απλούς Έλληνες.
Bookmark and Share