B.Obama: ο Πρόεδρος που μείωσε την ποινή σε 1.715 κατάδικους και απένειμε 212 χάρες - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

B.Obama: ο Πρόεδρος που μείωσε την ποινή σε 1.715 κατάδικους και απένειμε 212 χάρες

  • Ο Barack Obama έχει μειώσει περισσότερες ποινές από οποιονδήποτε άλλο Πρόεδρος στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

Ειδικότερα.. μείωσε κατά πολύ την ποινή σε 1.715 κατάδικους (οι 500 ισόβια…) στα 8 χρόνια της διακυβέρνησής του, αριθμός υψηλότερος από το συνολικό για τα προηγούμενα 78 χρόνια, στα οποία βρέθηκαν στην εξουσία 13 διαφορετικοί Πρόεδροι!
Ο κ. Obama εξάντλησε τις προσπάθειες του για επιείκεια, ειδικά σε όσους είχαν καταδικαστεί για εμπόριο ή χρήση ναρκωτικών.
Ωστόσο, απένειμε μόνο 212 χάρες, ολική απαλλαγή δηλαδή από την ποινή.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως από τις προσπάθειες του κ. Obama, έχουν απελευθερωθεί από το Γκουαντανάμο πάνω από 180 άνδρες…
Συγκεκριμένα, όταν ανέλαβε καθήκοντα τον Ιανουάριο του 2009 ήταν έγκλειστοι στη φυλακή 242 άνθρωποι, για να μείνουν τελικά σήμερα 59.
Συνολικά 780 κρατούμενοι πέρασαν από το Γκουαντάναμο…
Θυμίζουμε πως οι Δικαστικές Αρχές των Η.Π.Α. είχαν απορρίψει μέσα στο περασμένο έτος το αίτημα του Λευκού Οίκου να μπορούν να παραδεχτούν την ενοχή τους οι φυλακισμένοι μέσω τηλεδιάσκεψης, κάτι που θα επιτάχυνε την αποσυμφόρηση.
Η φυλακή - ντροπή, στην οποία οι κρατούμενοι υποβάλλονταν σε βασανιστήρια κλπ, άνοιξε τις πύλες της το 2001 στους υπόπτους για τρομοκρατία, στον απόηχο της 11ης Σεπτεμβρίου 2001…
Bookmark and Share