Εώς και 50.000 Θεσσαλονικείς θα πρέπει να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για την εξουδετέρωση της βόμβας! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Εώς και 50.000 Θεσσαλονικείς θα πρέπει να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για την εξουδετέρωση της βόμβας!

  • Εκτός απροόπτου η μεγάλη επιχείρηση αναμένεται να στηθεί την ερχόμενη Κυριακή.
  • Η περιοχή που θα αποκλειστεί θα φτάνει σε ακτίνα 2 χλμ απ΄το σημείο στο οποίο έχει εντοπιστεί η βόμβα.
  • Οι κάτοικοι θα κληθούν να εκκενώσουν τα σπίτια τους για αρκετές ώρες.
  • Δείτε παρακάτω video απ΄το σημείο.

H βόμβα που έπεσε από αεροσκάφος των συμμάχων λίγο πριν τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου εντοπίστηκε σε... βάθος 5 μέτρων,σε αύλειο χώρο πρατηρίου καυσίμων  στο Κορδελιό την περασμένη Τετάρτη (1 Φεβρουαρίου).
Αμέσως κλήθηκαν οι πυροτεχνουργοί του Στρατού αλλά οι εργασίες εξουδετέρωσης της, σταμάτησαν γρήγορα, καθώς η βόμβα είναι ενεργή και μεγαλύτερη από όσο αναμενόταν οπότε κρίθηκε σκόπιμο να γίνει ειδική επιχείρηση, ώστε να εξουδετερωθεί με ασφάλεια.
Το μήκος της ξεπερνά το 1 μέτρο ενώ το βάρος της είναι πάνω από 250 κιλά.Οι πυροτεχνουργοί υπολογίζουν πως ενδεχομένως η ακτίνα εκκένωσης θα πρέπει να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα 2 χλμ για την πλήρη ασφάλεια των κατοίκων.
Το σημείο στο οποίο εντοπίστηκε:

Το θέμα πλέον χειρίζεται η Περιφέρεια, με συντονίστρια την αντιπεριφερειάρχη Βούλας Πατουλίδου, ενώ την επιχείρηση εμπλέκονται ο δήμος Δέλτα, ο δήμος Αμπελοκήπων- Μενεμένης και το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στον δήμο Κορδελιού - Ευόσμου.
«Όλα θα πάνε καλά, απλά θέλει την οργάνωση. Για να είμαστε σίγουροι θα υπάρχει απομάκρυνση των κατοίκων σε ακτίνα δυο χιλιομέτρων από το σημείο που βρέθηκε η βόμβας. Μπορεί να είναι 50.000 αλλά και περισσότεροι κάτοικοι, γιατί δεν πρόκειται για αραιοκατοικημένη περιοχή. Το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στο δήμο Κορδελιού - Ευόσμου» δήλωσε σήμερα η Βούλα Πατουλίδου.

Η επιχείρηση αναμένεται να αρχίσει το μεσημέρι της Κυριακής και προβλέπεται πως θα διαρκέσει μερικές ώρες ενώ όσοι κάτοικοι το επιθυμούν θα μετακινηθούν με λεωφορεία που θα διαθέσει η Περιφέρεια.

Αύριο θα γίνει νέα συνεδρίαση της Διεύθυνσης Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μετά την οποία αναμέναται να ανακοινωθεί η ακριβής ακτίνα εκκένωσης και ο λεπτομερής τελικός σχεδιασμός της επιχείρησης.
Bookmark and Share