Σάλος στην πΓΔΜ: Ο πρόεδρος της χώρας αρνήθηκε διερευνητική εντολή στους Σοσιαλδημοκράτες - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Σάλος στην πΓΔΜ: Ο πρόεδρος της χώρας αρνήθηκε διερευνητική εντολή στους Σοσιαλδημοκράτες

  • Λόγω της συμμαχίας τους με αλβανικά μειονοτικά κόμματα...
  • Προς νέες εκλογές και παράταση της κρίσης με άγνωστες συνέπειες οδεύει πλέον η πΓΔΜ

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβανόφ αρνήθηκε αργά χθες το απόγευμα να δώσει την διερευνητική εντολή στον ηγέτη του δεύτερου σε εκλογικό ποσοστό κόμματος, της κεντροαριστερής SDSM του Ζόραν Ζάεφ και πλέον η πολιτική κρίση...στη βαλκανική χώρα εισέρχεται σε νέα φάση.
Αν και ο κ. Ζάεφ του παρουσίασε τις υπογραφές 67 εκ των 120 βουλευτών, από τις 61 που του είχε ζητήσει ο επικεφαλής του κράτους, ο κ. Ιβανόφ επικαλέσθηκε απειλή εναντίον της χώρας, λόγω της συνεργασίας της SDSM («Σοσιαλδημοκρατική Ένωση Μακεδονίας») με τα αλβανικά μειονοτικά κόμματα και αρνήθηκε την εντολή.
Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ ισχυρίσθηκε ότι δεν δίνει την διερευνητική στον σοσιαλδημοκράτη Ζόραν Ζάεφ διότι, όπως είπε, η συμφωνία μεταξύ SDSM και αλβανικών κομμάτων εμπεριέχει στοιχεία της ατζέντας τους, η οποία έχει γίνει γνωστή ως «πλατφόρμα των Τιράνων» και, εάν αυτή υλοποιηθεί, απειλείται το σύνταγμα της χώρας.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της χώρας, δεν επιθυμεί να παραδώσει την ΠΓΔΜ σε «ξένα κέντρα», υπογραμμίζοντας ότι η πλατφόρμα των αλβανικών κομμάτων αποφασίστηκε εκτός ΠΓΔΜ.
Κατόπιν αυτού, οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες, με το ενδεχόμενο των νέων εκλογών να προβάλλει ως η πιθανότερη εκδοχή.
Bookmark and Share