Υπόνοιες του ψευδομουφτή για οπαδούς του Γκιουλέν στην Ξάνθη - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Υπόνοιες του ψευδομουφτή για οπαδούς του Γκιουλέν στην Ξάνθη


  • Για ακόμη μια φορά η Άγκυρα αφήνει με αιχμές προς την Ελλάδα.

Μετά την υπόθεση,προχθες  Tρίτη, με τα όπλα που βρέθηκαν στο... τζαμί της Ξάνθης και την σύλληψη του ιμάμη του οικισμού Ηλιόπετρα Τοπείρου για παράνομη οπλοκατοχή (αφέθηκε ελεύθερος σήμερα), ο ψευδομουφτής Αχμέτ Μετέ αποφάσισε να κλιμακώσει τις προκλήσεις.

Ο Μετέ που είναι διορισμένος από τον Ερντογάν και μη αναγνωρισμένος από το ελληνικό κράτος, έκανε λόγο για για «μουσουλμανική, τουρκική μειονότητα στη Δυτική Θράκη» και συνέδεσε άμεσα την πυρκαγιά στο μεγάλο Τέμενος (Βεγιαζήτ) του Διδυμοτείχου με τον εντοπισμό των όπλων στο τζαμί, ενώ άφησε σοβαρές υπόνοιες για οπαδούς της οργάνωσης FETO του αυτοεξόριστου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γιουλέν.

Αμέσως μετά την απόφαση για να μείνει ελεύθερος, ο ιμάμης Σαμπρί Κεχαγιά δήλωσε από τν πλευρά του: «Μήπως τα παιχνίδια στην Ευρώπη κατευθύνονται από το ίδιο χέρι; Αλλά να ξέρουν ορισμένοι ότι η μουσουλμανική, τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης, δεν ανέχεται την τρομοκρατία. Απ’ όπου κι αν προέρχεται δεν γίνεται αποδεκτή».

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, μετά την δημοσιοποίηση της σύλληψης του ιμάμη της Ηλιόπετρας, ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στη Θράκη, αλλά και ο Μετέ επιδόθηκαν σε μία προσπάθεια να δημιουργήσουν ζήτημα ύπαρξης δικτύου γκιουλενιστών στην Ελλάδα και να επιρρίψουν την ευθύνη για τα όπλα σε άγνωστα μέλη αυτού του δικτύου.
Bookmark and Share