ΣΥΡΙΖΑ: Να μην επιτραπεί η αυθαιρεσία του μητροπολίτη Άνθιμου στη Ροτόντα. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

ΣΥΡΙΖΑ: Να μην επιτραπεί η αυθαιρεσία του μητροπολίτη Άνθιμου στη Ροτόντα.

  • Nέα κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-Εκκλησίας..

Θέση αναφορικά με τη θύελλα αντιδράσεων που έχει ξεσπάσει η απόφαση της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης να μεταφέρει το..παλαιό “εγκαίνιον” του ιερού Ναού στο μνημείο της Ροτόντα και να το τοποθετήσει μονίμως στην Αγία Τράπεζα, πήρε το γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλόνικης:

"Μια ακόμη ενέργεια του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου με σκοπό τη μετατροπή της Ροτόντας σε ναό, αποτελεί η χθεσινή του ενέργεια να μεταφέρει το παλαιό “εγκαίνιον” του ιερού Ναού στο μνημείο και να το τοποθετήσει μονίμως στην Αγία Τράπεζα.

Με αυτήν την πραξικοπηματική πράξη ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένο, ώστε ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς να μετατραπεί σε τόπο λατρείας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης ζητά την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Πολιτισμού ώστε να αποτραπεί η αυθαίρετη και επιθετική αυτή ενέργεια του εκκλησιαστικού κατεστημένου της πόλης εναντίον του πολιτισμού και της Δημοκρατίας.

Ζητάμε την αυστηρή εφαρμογή του αρχαιολογικού νόμου αλλά και των υπουργικών αποφάσεων με βάση τις οποίες επιτρέπονται στη Ροτόντα μόνο 12 λειτουργίες ετησίως και απαγορεύουν την οποιαδήποτε μόνιμη εγκατάσταση λατρευτικού εξοπλισμού.

Η παραβίαση της νομιμότητας από το Μητροπολίτη Άνθιμο δεν πρέπει να γίνει ανεκτή."
Bookmark and Share