Τραμπ για Β. Κορέα: Η προειδοποίηση μου ίσως να μην ήταν αρκετά σκληρή - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Τραμπ για Β. Κορέα: Η προειδοποίηση μου ίσως να μην ήταν αρκετά σκληρή

  • Νέα προειδοποίηση απηύθυνε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στη Βόρεια Κορέα, σημειώνοντας πως θα ήταν καλύτερο για την Πιονγιάνγκ να συνεργαστεί, αλλιώς θα βρεθεί σε δύσκολη θέση «όπως λίγα έθνη στο παρελθόν».

Μιλώντας σε...  δημοσιογράφους από το Νιου Τζέρσεϊ όπου απολαμβάνει τις διακοπές του, ο κ. Τραμπ ανέφερε ότι η δήλωσή του περί «φωτιάς και οργής» σε περίπτωση που η Πιονγιάνγκ κλιμακώσει τις πυρηνικές της απειλές «ίσως και να μην ήταν αρκετά σκληρή».
Όπως επεσήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος, η Βόρεια Κορέα θα έπρεπε να είναι «πολύ, πολύ νευρική», σε περίπτωση που «έκανε οτιδήποτε ενάντια στις ΗΠΑ».
Πάντως, ο Αμερικανός πρόεδρος επέμεινε ότι πρώτη επιλογή είναι πάντα η διπλωματία και οι διαβουλεύσεις, ενώ κάλεσε την Κίνα να κάνει περισσότερα, ασκώντας μεγαλύτερη επιρροή στην Πιονγιάνγκ.
Την Τρίτη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε διαμηνύσει στην Πιονγιάνγκ πως εφόσον κλιμακώσει τις απειλές της για χρήση πυρηνικών, τότε θα βρεθεί αντιμέτωπη με «φωτιά και οργή, που ο κόσμος δεν έχει δει ποτέ ξανά».
«Η Βόρεια Κορέα καλά θα κάνει να μην εκτοξεύει κι άλλες απειλές προς τις ΗΠΑ. Θα βρεθεί αντιμέτωπη με φωτιά και οργή, που ο κόσμος δεν έχει δει ποτέ ξανά» υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας και πάλι σε δημοσιογράφους στο Trump National Golf Club στο Μπέντμινστερ, στο Νιού Τζέρσεϊ.
Τα σχόλια του κ. Τραμπ ήρθαν ως απόρροια των εκτιμήσεων πως ο στρατός του Κιμ Γιονγκ Ουν είναι ικανός να εφαρμόσει πυρηνικές κεφαλές στους διηπειρωτικούς του πυραύλους.
Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο KCNA της Βόρειας Κορέας, εντός του μήνα θα είναι έτοιμο το σχέδιο της Βόρειας Κορέας για την εκτόξευση τεσσάρων πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς εναντίον της νήσου Γκουάμ, επικράτειας των ΗΠΑ στον Ειρηνικό Ωκεανό.
Το σχέδιο, σύμφωνα με το KCNA, θα παρουσιαστεί στον Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει στην υλοποίησή του.
«Οι ρουκέτες, τύπου Hwasong-12, οι οποίες θα εκτοξευθούν από τον Λαϊκό Στρατό της Κορέας, θα διασχίσουν τον ουρανό πάνω από τις περιφέρειες Σιμάνε, Χιροσίμα και Κοΐτσι στην Ιαπωνία» δήλωσε ο διοικητής της Στρατηγικής Δύναμης του Στρατού, Κιμ Ρακ Γκιόμ.
«Θα πετάξουν 3.356 χιλιόμετρα σε 1.065 δευτερόλεπτα και θα πέσουν στη θάλασσα 30 - 40 χιλιόμετρα από τις ακτές του Γκουάμ» πρόσθεσε ο ίδιος.
Bookmark and Share