Καθησυχαστικοί οι Έλληνες τραπεζίτες στο Λονδίνο. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Καθησυχαστικοί οι Έλληνες τραπεζίτες στο Λονδίνο.



  • Την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις προοπτικές του ελληνικού τραπεζικού συστήματος είχαν εκπρόσωποι των 4 συστημικών τραπεζών (Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα, Eurobank και Alpha Bank) της χώρας μας καθώς και της Τράπεζας Αττικής στο Λονδίνο στην διάρκεια του 12ου Road Show του Χρηματιστήριου Αθηνών.


Το βασικό μήνυμα που θέλησαν να περάσουν ήταν ότι το εγχώριο τραπεζικό σύστημα διατηρεί από τους ισχυρότερους κεφαλαιακά δείκτες στην ευρωζώνη, έχει πλέον γυρίσει σελίδα και είναι έτοιμο να χρηματοδοτήσει την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας μετά την δεκαετή σχεδόν κρίση που οδήγησε την χώρα στο να χάσει το 25% του ΑΕΠ της.

Οι χρηματοδοτήσεις αυτές δεν αφορούν μόνον την ελληνική οικονομία και ελληνικές επιχειρήσεις αλλά και διεθνείς επενδυτές και ειδικότερα όσους σχεδιάζουν να επενδύσουν στην χώρα μας.

Σε ερωτήσεις που δέχθηκαν, για το μεγάλο ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, οι Έλληνες τραπεζίτες καθησύχασαν τους επενδυτές τονίζοντας ότι διαθέτουν πλέον το θεσμικό οπλοστάσιο που τους επιτρέπει να πετύχουν τους φιλόδοξους στόχους που έχουν τεθεί μέχρι το 2019.

Ως συγκριτικό τους πλεονέκτημα προβάλλουν επίσης την ανανέωση των διοικητικών τους συμβουλίων με βάση τα κριτήρια που τέθηκαν που οδήγησε τις τράπεζες να συμπεριλάβουν στις τάξεις τους στελέχη με διεθνή εμπειρία και θέσεις ευθύνη σε κορυφαίο χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Τα ελληνικά τραπεζικά στελέχη, τέλος, στις κατ’ ιδίαν επαφές που είχαν, εδώ στο Λονδίνο, στο τελευταίο διήμερο, τόνισαν, ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα διαθέτει πλέον τις προοπτικές εκείνες που το οδηγήσει σε μια βιώσιμη και σταθερή κερδοφορία με ότι θετικό συνεπάγεται αυτό και για τους μετόχους τους και για όσους αποφασίσουν να τις εμπιστευθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share