Διεθνής ο πανικός για το πετρέλαιο! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2007

Διεθνής ο πανικός για το πετρέλαιο!

Ιλίγγους φέρνει στα οικονομικά επιτελεία κυβερνήσεων και εταιρειών η εκτίναξη των τιμών πετρελαίου στα 86 δολάρια το βαρέλι, για πρώτη φορά στα χρονικά.
Οι τελευταίες εκθέσεις παρέχουν ενδείξεις ότι υποχωρούν τα διαθέσιμα εμπορικά αποθέματα αργού. Την προηγούμενη εβδομάδα, το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ ενημέρωσε ότι μειώθηκαν, την εβδομάδα που έληξε στις 5 Οκτωβρίου, τα αμερικανικά διαθέσιμα εμπορικά αποθέματα αργού, ενώ η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας έκρουσε τον κώδωνα κινδύνου, λέγοντας ότι τα αποθέματα στις περισσότερο βιομηχανικά ανεπτυγμένες χώρες έχουν υποχωρήσει κάτω από το μέσο όρο των τελευταίων πέντε ετών. Ένας από τους παράγοντες που στηρίζει, τις τελευταίες εβδομάδες, τις τιμές του πετρελαίου σε υψηλά επίπεδα είναι οι ανησυχίες για έλλειψη προσφοράς και ότι η Τουρκία ενδέχεται να προχωρήσει, μονομερώς, σε ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά του PKK στο βόρειο Ιράκ, μετά τα σχόλια της περασμένης Παρασκευής του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν ότι δεν θα ανησυχήσουν την Άγκυρα οι διπλωματικές συνέπειες μιας τέτοιας επέμβασης.
Παράλληλα ο χρυσός άγγιξε τα 760 δολάρια (υψηλότερα 28 ετών) και η πλατίνα νέο ιστορικό ρεκόρ στα 1.425 δολ. η ουγγιά, ενώ έκρηξη τιμών καταγράφεται σε βασικά και στρατηγικά μέταλλα.
"Ναυτεμπορική"


1 σχόλιο:

Bookmark and Share