Μεγάλη και με μικροεπεισόδια η σημερινή πορεία στη Θεσσαλονίκη - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2007

Μεγάλη και με μικροεπεισόδια η σημερινή πορεία στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλη σε όγκο ήταν η σημερινή πορεία που ολοκληρώθηκε νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη στη διάρκεια της οποίας σημειώθηκαν μικρής έντασης επεισόδια.

Με δύο μεγάλες προσυγκεντρώσεις ξεκίνησαν οι διαμαρτυρίες εργαζομένων-ανέργων ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης κύρια για το ασφαλιστικό.
Η προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ ξεκίνησε γύρω στις 12 από το άγαλμα του Βενιζέλου και πορεύθηκε με 5 με 6.οοο κόσμου προς την Αγ. Σοφίας και μετά Τσιμισκή. Συμμετείχαν αρκετά σωματεία καθώς και φοιτητικοί σύλλογοι.
Η άλλη πορεία ξεκίνησε από το εργατικό κέντρο με τη συμμετοχή συνδικάτων και οργανώσεων-φορέων. Στην κορυφή της πορειάς βρισκόταν οχήματα μεγάλων συνδικάτων (ΕΛΒΟ, Νοσοκομεία, κ.α.). Οι διοργανωτές υπολογίζουν σε 15.000 άτομα περίπου τον κόσμο που πήρε μέρος στην δεύτερη πορεία,αυτή του ΕΚΘ (Εγνατία, Λαγκαδά, Αγ. Δημητρίου).
Στην οδό Αριστοτέλους με Εγνατία η "Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης"με μια θεαματική κίνηση που κράτησε 3,5 λεπτά κατέβασε μια κάμερα της αστυνομίας μπροστά στα μάτια χιλιάδων διαδηλωτών οι οποίοι σταμάτησαν την πορεία περίμενοντας την ολοκλήρωση της δράσης..Οι αντιεξουσιαστές πέρασαν μια θηλιά στην κάμερα (φώτο) και κατάφεραν να την ξεκολλήσουν σπάζοντας την στο δρόμο υπό της επεφημίες του συγκεντρωμένου πλήθους!
Κατά τη διάρκεια της πορείας άγνωστοι εκσφεντόνισαν μπουκάλια προς τους αστυνομικούς,αμπούλες βρώμας ρίχτηκαν σε 2 περιπολικά(!), γράφτηκαν συνθήματα σε τοίχους ενώ σε γενικές γραμμές η παρουσία της αστυνομίας ήταν διακριτική χωρίς να σημειωθούν προσαγωγές ή συλλήψεις.
Μικροεπεισόδια και φθορές έγιναν επίσης στα ΜακΝτόναλτς της οδού Λαγκαδά, σε τζαμαρίες τραπεζών και σε καφάο του ΟΤΕ σε Αγ. Δημητρίου και Λαγκαδά.
Η πορεία ολοκληρώθηκε περίπου στις 3 μπροστά στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης όπου μέλη της αντιεξουσιαστικής κίνησης "κατέθεσαν" και τη σπασμένη κάμερα της Αριστοτέλους..!

9 σχόλια:

  1. απιστευτοι ειστε ρε καρντασια..αμπουλες στα περιπολικα και καταθεση κάμερας!!!δεν παιζεστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 15000 ΚΟΣΜΟΣ!ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. EMENA PANTWS,POY HMOYN STHN POREIA, O KOSMOS MOU FANHKE POLY PERISSOTEROS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 15,000 κόσμος και ήταν μεγάλη η συγκέντρωση? ληγμένα παίρνετε?

    ο παοκ μάζεψε περισσότερο κόσμο στην καμάρα - μη σας πω για την τούμπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. h megalyterh poreia poy exei ginei sth salonikh htan ekeinh epi pasok,pali enantion tou asfalistikou kai eixe 20000 kosmo.H shmerinh htan sigoura mikroterh.gia mia polh enos ekatommyriou ta noumera einai mikra.ksypnhste thessalonikeis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. de mas xezete me tis omades sas kai to podosfairo mosxaria!! edo o kosmos peinaei ki oi malakes to xava tous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. KAI AMA H OMADA EINAI O MPAOK AKOMH XEIROTERA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. MATHETE NA DIAVAZETE RE MALAKES.TO GRAFEI KATHARA.
    15000 EINAI TA ATOMA THS DEYTERHS MONO POREIAS.AYTHS TOY EKT (ERGATIKO KENTRO THESSALONIKIS).AKOMA 6000 ATOMA EIXE LEEI TO PAME.
    SYNOLIKA DHLADH MILAME GIA PANW APO 20000 ME 21000 ATOMA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share