Τα "φρουτάκια" ζουν και βασιλεύουν στη Θεσσαλονίκη! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2007

Τα "φρουτάκια" ζουν και βασιλεύουν στη Θεσσαλονίκη!

Περισσότερα από 350 καταστήματα που έχουν μετατραπεί σε «φωλιές» του παράνομου ηλεκτρονικού τζόγου υπολογίζεται ότι λειτουργούν στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τα στοιχεία των αστυνομικών αρχών.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια οι αστυνομικοί έχουν κατασχέσει περίπου 15.000 ηλεκτρονικούς υπολογιστές που είχαν μετατραπεί σε «κουλοχέρηδες». Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με αρκετούς δικηγόρους στη χώρα μας, υπάρχει κενό δικαίου για την πάταξη του παράνομου ηλεκτρονικού τζόγου, καθώς, μετά την καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το νόμο 3037/2002 που θεσπίστηκε με σκοπό την πάταξη των ηλεκτρονικών «φρούτων», η κυβέρνηση δεν έχει αποσύρει το επίμαχο νομοσχέδιο που δεν επέτρεπε ούτε τη διενέργεια ψυχαγωγικών τεχνικών παιγνίων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι με έγγραφο από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει ήδη ζητηθεί να ασκούνται ποινικές διώξεις στους παραβάτες με βάση Βασιλικό Διάταγμα του 1971 για τα τυχερά παίγνια!
Στη Θεσσαλονίκη ήδη έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις με βάση το ΒΔ 29/1971, προκαλώντας τις αντιδράσεις δικηγόρων οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο συγκεκριμένος νόμος αφορά τυχερά παιχνίδια με... παιγνιόχαρτα.
Από στοιχεία του Τμήματος Παιγνίων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης προκύπτει ότι το εντεκάμηνο Ιανουάριος - Νοέμβριος του 2007 έχουν σχηματιστεί 761 δικογραφίες,όλες βασισμένες στο Βασιλικό Διάταγμα(!), ενώ συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία 921 άτομα και κατασχέθηκαν 3.292 ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Επιπλέον, την ίδια χρονική περίοδο εντοπίστηκε και κατασχέθηκε μέσα στα καταστήματα όπου πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι το χρηματικό ποσό των 265.000 ευρώ..
Bookmark and Share