'Ελληνική κόντρα -μόνο- στο διεθνή Τύπο.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2008

'Ελληνική κόντρα -μόνο- στο διεθνή Τύπο..

Μια ιδιότυπη σύγκρουση μεταξύ του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά και του κοινοτικού επιτρόπου, αρμοδίου για θέματα Περιβάλλοντος κ. Στ. Δήμα, αναδείχθηκε το τελευταίο δεκαήμερο και προκάλεσε προβληματισμό στο πρωθυπουργικό περιβάλλον..
Οι τελευταίες δημόσιες αντιπαραθέσεις των κκ. Σουφλιά και Δήμα, μέσω δηλώσεων, συνεντεύξεων και ανακοινώσεων,μπορεί να πέρασαν απαρατήρητες στην Ελλάδα λόγω "Ζαχοπουλιάδας",δεν πέρασαν όμως απαρατήρητες στο εξωτερικό(!), με αποτέλεσμα να υπάρχουν μικρά δημοσιεύματα σε ευρωπαϊκές εφημερίδες όπου γινόταν αναφορά στην αντιπαράθεση των κκ. Δήμα και Σουφλιά.
Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας «Frankfurter Rundschau»: «Ελληνας εναντίον Ελληνα» με υπότιτλο: «Η ελληνική κυβέρνηση έχει συχνά φασαρίες με τις Βρυξέλλες».Όπως αναφέρουν μάλιστα, η «μονομαχία» των κκ. Δήμα και Σουφλιά απετέλεσε και αντικείμενο αρνητικού σχολιασμού στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που δεν έχει συνηθίσει να καβγαδίζουν δημόσια ένας κοινοτικός επίτροπος με έναν υπουργό, με τον οποίο μάλιστα έχει και την ίδια εθνικότητα..
Η κριτική που άσκησε ο κ. Δήμας για την περιβαλλοντική πολιτική στη χώρα μας εξόργισε τον κ. Σουφλιά, ο οποίος απάντησε με γραπτή ανακοίνωση επιπλήττοντας τον κοινοτικό επίτροπο.
Ο κ. Σουφλιάς τονίζει ότι ο επίτροπος δήλωσε πως η μόνη χώρα με την οποία δεν έχει επαφή είναι η Ελλάδα η οποία τον διόρισε ως εκπρόσωπό της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον κατηγορεί ότι με τη συμπεριφορά του στερεί από τη χώρα μας την ελάχιστη βοήθεια που θα μπορούσε να έχει από τον επίτροπό της, διευκρινίζοντας ότι δεν εννοεί χατίρια ή ειδική μεταχείριση, αλλά καλόπιστη και αντικειμενική αντιμετώπιση.
Από την πλευρά του ο κ. Δήμας απαντά ότι οι αναφορές και η κριτική του,γίνονται με μοναδικό στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση των μεγάλων περιβαλλοντικών προβλημάτων της ΕΕ και βεβαίως της Ελλάδας με την επισήμανση: «Είναι η πατρίδα μου».
Προς το παρόν ο Πρωθυπουργός δε θέλει σε καμία περίπτωση να «αδειάσει» είτε τον έναν είτε τον άλλον και να στρέψει,με την κίνηση αυτή,τα απασχολημένα με τα DVD μάτια και τα αυτιά των ΜΜΕ στο θέμα..

12 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ.
    ΕΝΑΣ ΣΩΡΟΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΕΝΩ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ Ο ΖΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ.
    ΕΝΑΣ ΣΩΡΟΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΕΝΩ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ Ο ΖΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. exei katanthsei ahdia auth h katastash me ta mme sthn ellada.
    einai dynaton na phgainei ellhnas prwthypourgos sthn tourkia meta apo miso aiwna kai na einai 3 h 4 eidhsh???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΜΑΣ ΑΝ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΦΕΤΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Α ρε Καραμανλή, με Ντορα, Δρακουμελ και Ρουσόπουλο απο κάτω σου τι να πρωτοκάνεις και τι να πρωτοπεις και εσύ....Και με Αλβανία, Σκόπια, Τουρκιά και Αμερικά στο κεφάλι σου. Και με τα πετρελαιάκια τώρα, και την στροφή για Ρωσία που πήγες να κάνεις πολύ ήταν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Ελλάδα κατά γενική ομολογία τον αιώνα που πέρασε αντιμετώπισε μεγάλες δυσκολίες, το στήσιμο του νεοελληνικού κράτους και η κατάκτηση της ανεξαρτησίας αποδείχθηκε τελικά δύσκολη υπόθεση.
    Ότι κατακτήθηκε σε αρκετές περιπτώσεις κατακτήθηκε με αίμα η σε άλλες περιπτώσεις μπορεί και να χύθηκε αίμα χωρίς αιτία. Ο ελληνικός λαός δοκιμάστηκε σκληρά. Πάντα όμως η συμπεριφορά του ήταν εξαιρετική και συνοδευόταν από αποφασιστικότητα και αφοβία απέναντι στις αντιξοότητες της ζωής.

    Στο πέρασμα του χρόνου η πολιτικοοικονομικοκοινωνικη εσωτερική κατάσταση δημιούργησε αρκετές φορές σοβαρά κοινωνικά ή άλλα προβλήματα, έτσι η σωρευμένη οργή, τα πάθη, ή ακόμη και η μάχη της προσωπικής- πολιτικής- κοινωνικής επιβίωσης-ανέλιξης οδήγησε συχνά σε σοβαρές εμφύλιες διαμάχες, τόσο πολιτικές, όσο και ένοπλες.
    Όλα αυτά που έγιναν τις δεκαετίες που πέρασαν έχουν αφήσει ανοιχτές πληγές που ταλαιπωρούν (όσο και να μην είναι ορατό σήμερα, είναι μια πραγματικότητα) ακόμη τη λογική αρκετών. Η μετάβαση ποτέ δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Αυτό το φανερώνει σε αρκετές περιπτώσεις η γενικότερη δραση, η νοοτροπία και η σκέψη ενός μεγάλου και ενεργού κομματιού της ελληνικής κοινωνίας και πηγάζει μέσα από τα προσωπικά βιώματα παλαιών εποχών, με ότι αυτά κουβαλάνε. Το κομμάτι αυτό του πληθυσμού είναι ακόμη στα πράγματα και βρίσκεται λίγο πριν την έξοδο. Δείχνει όμως μια περίεργη εμμονή να υπερασπιστεί τα κεκτημενα ή να τα μεταβιβάσει κατά το δοκούν...( η βασιλεία έχει αφήσει τα σημάδια της)
    Αυτά όμως πρέπει να μείνουν παρελθόν, ο κόσμος αλλάζει , τα δεδομένα σήμερα είναι διαφορετικά, για την πρόοδο απαιτείται ευελιξία και κατάκτηση υψηλότερου βαθμού γνώσης. Επίσης σήμερα στη χώρα μας είναι απαραίτητη η δημιουργία ανθρώπινου κεφαλαίου. Ποτέ η δημιουργία οικονομικού κεφαλαίου δεν θα αντικαταστήσει το ανθρώπινο κεφάλαιο. Φυσικό αν σκεφτούμε ότι το οικονομικό κεφάλαιο δημιουργείται από τον άνθρωπο…
    Ταυτόχρονα έχουν προκύψει νέες ανάγκες. Π.χ. Οι νέες γενιές και το σύνολο των ατόμων πρέπει να εκπαιδευτούν σχετικά με τις νεες κοινωνικές ανάγκες. Το σχολείο και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν χρέος να συμβάλουν για την κατασκευή της νέας συνείδησης.
    Σήμερα, στη σύγχρονη Ελλάδα, η Αγωνία, ο φόβος, η ελπίδα, φανερώνονται μπροστά μας κάθε στιγμή, όλα περνούν μπροστά μας με κινηματογραφική ταχύτητα. Η ζωή μας όμως δεν είναι απλή είναι πολυσύνθετη. Πολλές φορές (και εκεί την πατάμε) ο άνθρωπος νομίζει πως είναι μόνο αυτός, οι περισσότεροι θεωρούν τον εαυτό τους μεγάλο. Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική, παντα ξεχνάμε την τελειότητα του φυσικού περιβάλλοντος και τον κόσμο γύρω μας, συνήθως για το μοναδικό που προσπαθούμε είναι η επιβεβαίωση του εαυτού μας.
    Η χαρά τής ζωής είναι η χαρά τής στιγμής, εμείς όμως(οι άνθρωποι) -χιμήξαμε στον κατήφορο- και χάθηκαν από τον κόσμο μας συναισθήματα όπως η αγάπη για το συνάνθρωπο και η ειλικρίνεια. Σήμερα η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι βαριά πληγωμένη.
    Νομίζω ότι ο δικός μας τρόπος καθορίζει τόσο τη δική μας, όσο και τη στιγμή του κόσμου μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΥΦΛΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΘΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΠΕΤΑΤΖΗ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το μεγαλύτερο λαμόγιο-υπουργός όλων των εποχών, ο Σουφλιάς, τα βάζει με όποιον προσπαθεί να περιορίσει το μεγάλο φαγοπότι του ΥΠΕΧΩΔΕ.
    Τελικός υπεύθυνος ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ που δεν τον στέλνει στη καραβλαχιά του.
    Μετά το έγκλημα του καλοκαιριού (φωτιές), εκκίνηση του οποίου υπήρξε το εγκληματικό άρθρο 24 του Σουφλιά, ήρθε η σειρά του Ελληνικού το οποίο αφού δεν έχει δένδρα να καεί καλό θα είναι να τσιμεντοποιηθεί.
    Καλά είπε ο προηγούμενος.

    Ά ρε Σουφλιά ΜΠΕΤΑΤΖΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρουφιάνε Σουφλιά βρέθηκε ο μάγκας ο Δήμας να σου την πέσει και τσίτωσες;
    Σου χαλάει την κομπίνα στο "Μητροπολιτικό πάρκο";
    Σου χάλασαν και οι φωτιές την ΜΕΓΑ κομπίνα με τα δάση και το άρθο 24.
    Τι έμεινε να φάς;
    Κάτι "ψιλά" από τις βιομηχανίες που ρυπαίνουν;
    Όσοι σου τα ακουμπάνε δεν στέλνεις ελέγχους.
    Αφού φοβέρηξες όλους με τα "πρόστιμα" στον Ασωπό μαζεύεις τώρα τις μίζες από τους υπόλοιπους που ψάρωσαν για να μην τους "ελέξεις".
    Έτσι δεν είναι ρε κουφάλογο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΝΑΤΑΣΑ ΠΑΖΑΪΤΗ-ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ:ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,ΓΕΜΑΤΟ ΑΠΟ ΔΙΑΠΛΟΚΗ,ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑ (ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ)
    , posted by ΠΡΕΖΑ TV at 12:02 πμ
    1998:Η Νατασσα Καραμανλη,μετα το γαμο της
    με τον Καραμανλη,αποφασιζει
    απο Νηπιαγωγος...να γινει Γιατρος.
    2004:Στη τελευταια εξεταστικη,
    ενδιαμεσα της προεκλογικης περιοδου,
    δινει και περναει 14 μαθηματα μαζι...
    ενω παραλληλα εξεταζεται προφορικα μονη της,
    την ιδια στιγμη που οι υπολοιποι φοιτητες
    εμπαιναν στην αιθουσα να εξεταστουν
    ανα πεντε ατομα!!!
    2002:Γινεται Διδακτωρ Ιατρικης,
    πριν καν παρει το πτυχιο Ιατρικης.

    Επισης:"Η καθηγήτρια Ιατρικής
    (που πέρασε τη διατριβή της)
    έγινε Πρόεδρος Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών
    και ο γιός της υπέγραψε συμβόλαιο με τον Ο.Π.Α.Π.
    με μηνιαίο μισθό 24,000 ευρώ (και 500,000+ ευρώ)!

    Ακομη,ο φιλόλογος της Χρήστος Ζαχόπουλος
    στο Λύκειο στη Θεσσαλονίκη,
    έγινε Γ.Γ. Υπουργείο Πολιτισμου...Τελος,το 1998 ηρθε η σειρά της «Ανέμης»,
    που βαπτίσθηκε ως μη κερδοσκοπική
    και μη κυβερνητική οργάνωση,
    επικεφαλής της οποίας ως πρόεδρος τέθηκε η Ν. Παζαϊτη
    με αντιπρόεδρο τον Χρ. Ζαχόπουλο...

    Και μετα ο Πρωθυπουργος της χωρας
    μας μιλαει για παταξη της διαφθορας...
    Ιδου οι πομπες της γυναικας του,
    παντα με την ενεργη συμμετοχη του...

    Εσεις τι λετε για το εν λογω θεμα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κόλαφο για την πρακτική της κυβέρνησης και της ΔΕΗ σε ό,τι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και της υγείας των εργαζομένων στις λιγνιτικές ομάδες και των κατοίκων που ζουν κοντά σε αυτή αποτελεί η απόφαση της Επιτροπής των Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.
    Ουσιαστικά το ανώτατο αποφασιστικό όργανο του Συμβουλίου της Ευρώπης έκανε δεκτή την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κοινωνικών Δικαιωμάτων σύμφωνα με την οποία η ΔΕΗ παραβιάζει σειρά άρθρων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη. Η υπόθεση ξεκίνησε ύστερα από προσφυγή κατά της Ελλάδας την οποία κατέθεσε στις 4 Απριλίου 2005 στο Συμβούλιο της Ευρώπης το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΙΜΔΑ).
    Πιο συγκεκριμένα η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά τη συνεδρίασή της στις 16 Ιανουαρίου έκρινε με 9 ψήφους υπέρ και 1 κατά ότι η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει να υπάρχει ισότητα μεταξύ των συμφερόντων των ανθρώπων που ζουν στις περιοχές εξόρυξης λιγνίτη και του γενικού συμφέροντος. Ως εκ τούτου η Επιτροπή Υπουργών κρίνει ότι υπάρχει παραβίαση του άρθρου 11, παρ. 1, 2 και 3 του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη. Σημειώνεται ότι το άρθρο 11 αφορά το δικαίωμα για προστασία της υγείας.
    "Όταν οι μετρήσεις για την ποιότητα του αέρα δείχνουν ότι υπάρχει υπέρβαση των ορίων, οι ποινές που επιβάλλονται είναι περιορισμένες και δεν έχουν αποτρεπτικό αποτέλεσμα. Επιπλέον οι πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από τη ΔΕΗ προκειμένου να προσαρμόσουν τον εξοπλισμό των μονάδων και των ορυχείων στις βέλτιστες διαθέσιμες τεχνικές υλοποιούνται με αργούς ρυθμούς" τονίζεται χαρακτηριστικά στην απόφαση της Επιτροπής των Υπουργών.
    Σε ό,τι αφορά την ορθή ενημέρωση του κοινού η Επιτροπή επισημαίνει ότι, αν και στην Ελλάδα υπάρχει η απαιτούμενη νομοθεσία για την ενημέρωση του κοινού και τη δημόσια διαβούλευση, στην πράξη αυτό δεν ισχύει. Μάλιστα, δίνεται ως παράδειγμα η δημοσιοποίηση στο διαδίκτυο για μόλις 4 ημέρες ενός τόσο πολύπλοκου κειμένου όπως το Εθνικό Σχέδιο Κατανομής Δικαιωμάτων Εκπομπών.
    Ακόμη η Επιτροπή θεωρεί ότι "η κυβέρνηση δεν παρέχει επαρκώς ακριβείς πληροφορίες που να ισοδυναμούν με έγκυρη εκπαίδευση για τα προσωπα που ζουν στις λιγνιτικές περιοχές". Επιπλέον, τονίζεται ότι "πολύ λίγα έχουν γίνει για να οργανωθεί επιδημιολογική παρακολούθηση κατοίκων κι εργαζομένων και επίσης δεν έχει γίνει καμιά μελέτη νοσηρότητας".
    Ομόφωνα η Επιτροπή Υπουργών αποφάσισε ότι υπάρχει παραβίαση του άρθρου 3, παρ. 2 του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη, του δικαιώματος δηλαδή για ασφαλείς και υγιεινές συνθήκες εργασίας. Ειδικότερα, το όργανο έκρινε ότι η Ελλάδα έχει παραβεί την υποχρέωσή της να παρακολουθεί αποτελεσματικά την εφαρμογή της νομοθεσίας για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία.
    Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην απόφαση, "η κυβέρνηση αναγνωρίζει την έλλειψη εποπτικού προσωπικού και δεν μπορεί να παράσχει ακριβή στοιχεία για τον αριθμό των ατυχημάτων στον κλάδο των λιγνιτωρυχείων".
    Επίσης, η Επιτροπή Υπουργών έκρινε ομόφωνα ότι υπάρχει παραβίαση του άρθρου 2 παρ. 4 του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη, το οποίο προβλέπει την εξασφάλιση στους εργαζόμενους που απασχολούνται σε επικίνδυνες ή ανθυγιεινές εργασίες είτε τη μείωση της διάρκειας της εργασίας είτε συμπληρωματική άδεια με αποδοχές. Όπως αναφέρεται στην απόφαση, αν η ελληνική νομοθεσία προβλέπει αποζημίωση για τους εργαζόμενους των ορυχείων, οι συλλογικές συμβάσεις δεν καλύπτουν επαρκώς τα όσα προβλέπει το άρθρο 2 παρ. 4 και η κυβέρνηση δεν έχει κάνει κανένα σχετικό βήμα. Αξιοσημείωτη είναι η απάντηση που έδωσε επ' αυτού στις 13 Ιουνίου 2007 ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης. "Τα συνδικαλιστικά σωματεία των εργαζομένων στα ορυχεία δεν έχουν θέσει ποτέ αίτημα μείωσης των ωρών απασχόλησης" είπε. Και προφανώς αφού δεν το θέτουν οι εργαζόμενοι γιατί να νομοθετήσει η κυβέρνηση!
    Τέλος, η Επιτροπή των Υπουργών με ψήφους 9 υπέρ και 1 κατά έκρινε ότι δεν παραβιάζεται το άρθρο 3 παρ. 1 του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη το οποίο προβλέπει την έκδοση κανονισμών ασφάλειας και υγιεινής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. kalimera sas. Kalo einai otan kanete anaparagogi apo mia efimerida enos thematos na anaferete kai tin pigi. To sigkekrimeno keimeno, apospasmata tou opoiou dimosieuete itan stin efimerida Vima tis Kyriakis 27 Ianouariou. Malista itan ena oloselido keimeno. Auta gia apokatastasi tis alithias. Kalimera sas kai den einai kaki i anafora ton pigon

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share