Πιθανότατη κλιμάκωση συγκρούσεων τις πρώτες μέρες του Μαίου στο Κόσοβο. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 30 Μαρτίου 2008

Πιθανότατη κλιμάκωση συγκρούσεων τις πρώτες μέρες του Μαίου στο Κόσοβο.

"Oι πρόωρες βουλευτικές εκλογές στις 11 Μαΐου θα διεξαχθούν εκτός από τη Σερβία και στο Κόσοβο" σύμφωνα με σημερινή δήλωση του Σέρβου υπουργού αρμόδιου για το Κόσοβο Σλόμπονταν Σάμαρτζιτς (φώτο).
Ο Σάμαρτζιτς διευκρίνισε ότι "οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις περιοχές αυτές που συμφωνούν με την θέση του Βελιγραδίου ότι το Κόσοβο αποτελεί τμήμα της Σερβίας".
Από την πλευρά τους, αξιωματούχοι των Αλβανών του Κοσόβου είναι αντίθετοι με την διενέργεια σερβικών εκλογών στο έδαφός τους.
Για τους Σέρβους της περιοχής είναι "ζήτημα τιμής" το να τους επιτραπεί να στήσουν κάλπες ενώ οι Αλβανοί του Κοσόβου και η Νατοική δύναμη (Kfor) θέλουν να αποδείξουν,"επιβάλλοντας την τάξη",πως έχουν τον έλεγχο σε μια περιοχή που οι Σέρβοι αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού.
Η KFOR έχει ζητήσει ενισχύσεις των δυνάμεων της στην περιοχή καθώς υπάρχει ο φόβος, η έκρυθμη κατάσταση στο Βορ.Κόσοβο να εξελιχθεί σε ανοιχτή σύγκρουση ακόμη και Σερβίας-Κοσόβου την ημέρα εκείνη ή την εβδομάδα που θα προηγηθεί.

19 σχόλια:

  1. Σήμερα σε μια πρωινή εκπομπή, άκουσα κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον. Μπορεί να είναι και μαλακία, παρ' όλα αυτά το αναφέρω σαν δήλωση.

    Επειδή όλη η διαδικασία διαμελισμου της γιουγκοσλαβίας, και η αμέριστη υποστήριξη σε τουρκους και αλβανους έρχεται κυρίως απο Γερμανία (περα απο το αγγλοσαξωνικό μπλοκ Αμερικής-Αγγλίας), η λύσσα της Γερμανίας για Ελλάδα και Σερβία ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ στο γεγονός οτι οι Γερμανοι δεν συγχώρεσαν ΠΟΤΕ την Ελλάδα και την Σερβία για το γεγονός οτι έκαναν την πιο σθεναρή και εξευτελιστική για την πανισχυρη τοτε γερμανική μηχανή, αντίσταση, παρά το μεγεθος τους, απέναντι στους ναζί!

    Ειδικά όταν άλλες χώρες είχαν πέσει ή παραδωθεί μόνες τους, δυο μικρουλές χώρες αντιστάθηκαν με αυτοθυσία και τους εξευτέλησαν! Χώρια το τι τους έκαναν οι Ρώσοι, που ακόμα θυμουνται.

    Αυτό είναι κάτι που η Γερμανία ποτέ δεν ξεπέρασε, γιατί για όποιον έχει ζήσει έστω και λίγο εκεί γνωρίζει οτι πολύ σημαντικό κομμάτι της Γερμανικής κοινωνίας έιναι ακόμα ρατσιστές, σωβινιστές και εχουν ακόμα ναζιστικά κατάλοιπα!

    Και δεν μας χωνεύουν μια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tα βαλκάνια σε αναβρασμό και οι νταβατζήδες των ΜΜΕ... ασχολούνται με τον Τσίπρα.
    Είναι σοβαροί και οξυδερκείς.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΕΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΣΤ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ...ΠΟΛΕΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΑ ΜΑΛΑΚΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ.
    ΝΑ ΦΟΒΗΣΟΥΜΕ ΒΡΕ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΦΑΕΙ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΥΚΟΛΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ


    ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ


    ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ


    ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. AYTΑ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΑΣ!

    Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την τύχη δεκάδων αγνοούμενων Σέρβων από το Κόσσοβο, αλλά και πληροφορίες για τις επιχειρήσεις σύλληψης των καταζητούμενων πολέμου, περιέχει το βιβλίο της πρώην εισαγγελέως του Διεθνούς Ποινικού Δικαίου για τα εγκλήματα στην Πρώην Γιουγκοσλαβία, Κάρλα Ντελ Πόντε, το οποίο έχει προκαλέσει ισχυρές αντιδράσεις στο Βελιγράδι.

    Στο βιβλίο της με τίτλο «Caccia» (κυνήγι) που θα κυκλοφορήσει στις 3 Απριλίου στην Ιταλία, η Ντελ Πόντε αναφέρει ότι 300 Σέρβοι από το Κόσσοβο και μέλη άλλων εθνοτήτων , εκτός της αλβανικής, μεταφέρθηκαν το καλοκαίρι του 1999 με φορτηγό στη Βόρειο Αλβανία και θανατώθηκαν με στόχο την πώληση των οργάνων τους.

    Η εισαγγελική Αρχή της Σερβίας ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση αυτή, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για μαζικούς τάφους Σέρβων στην Αλβανία.

    Οι κρατούμενοι από το Κόσσοβο φέρεται ότι μεταφέρθηκαν σε στρατόπεδα κράτησης στο Κούκες και το Τροπόγιε της Αλβανίας. Η αφαίρεση των οργάνων τους γινόταν σε ένα σπίτι κοντά στην πόλη Μπουρέλ, 36 χιλιόμετρα βορειοανατολικά των Τιράνων.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της σερβικής «Vecerenje Novosti», ερευνητές από τη Χάγη και την πολιτική διοίκηση του ΟΗΕ στο Κόσοβο (UNMIK) επισκέφθηκαν το σπίτι αυτό το 2003 και είδαν από κοντά αποδείξεις των φρικαλέων πράξεων.

    Για συγκάλυψη εγκλημάτων κατηγορούν την Πόντε οι Σέρβοι του Κοσόβου

    Η Ένωση των Οικογενειών Απαχθέντων και Δολοφονηθέντων Σέρβων του Κοσσόβου ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει μήνυση κατά της Ντέλ Πόντε, για συγκάλυψη εγκλημάτων κατά Σέρβων του Κοσσόβου,
    ενώ την Τετάρτη χιλιάδες Σέρβοι διαμαρτυρήθηκαν στην Μιτρόβιτσα, ζητώντας από το Βελιγράδι να διακόψει τις σχέσεις με την Αλβανία.
    Η κυβέρνηση της Σερβίας, από την άλλη, απέστειλε έγγραφο διαμαρτυρίας στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, ενάντια στη δημοσίευση του βιβλίου της Ντελ Πόντε.

    Το Βελιγράδι ισχυρίζεται ότι η δημοσίευσή του θα δυσκολέψει τη σύλληψη των τεσσάρων ακόμα καταζητουμένων για εγκλήματα πολέμου. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Blic» του Βελιγραδίου, η Ντελ Πόντε γράφει στο βιβλίο της για τα κρησφύγετα του Μλάντιτς και Κάρατζις και των βοηθών τους.

    Επίσης, περιγράφεται με λεπτομέρειες η σύλληψη του πρώην αρχηγού του σερβοβσνιακού στρατού, Ζντράβκο Τόλιμιρ, που έγινε πριν από έναν χρόνο. Η Ντελ πόντε φέρεται να επιβεβαιώνει στο βιβλίο της δημοσιεύματα Τύπου, σύμφωνα με τα οποία ο Τόλιμιρ συνελήφθη στο Βελιγράδι και όχι σε βοσνιακό έδαφος, όπως έιχε ανακοινωθεί.

    Χρύσα Βίλκενς

    Πηγή:Κόσμος του Επενδυτή
    Αρ. φυλ.280
    Σάββατο 29 – Κυριακή 30 Μαρτίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 4.14 GO AWAY
    WE DON'T WANT U HERE

    REAL GREEKS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΝΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΝΑ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 4.04
    ΑΡΑΓΕ ΤΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΟΤΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΚΑΝΕ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ?

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ.
    ΩΣΤΟΣΟ
    ΜΗΝ ΑΠΟΣΠΑΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. To Κόσοβο συνδέεται άμεσα με το Σκοπιανο, την Θεσαλονίκη, τις γκρίζες ζώνες του Αιγαίου και
    την βόρεια Κύπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. H Nτορούλα ακολουθεί την πολιτική του πατέρα της, θέλει το όνομα Μακεδονία μέσα σε σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό.
    Οι Σκοπιανοί από την άλλη μεριά έχουν καβαλήσει το καλάμι και θέλουν να μας πάρουν μέχρι και τον Ολυμπο. Εχουν επινοήσει και αρχαία Σερβοβουλγάρικα. Οχι μόνο ο Αλέξανδρος αλλά και ο Αριστοτέλης ηταν Σκοπιανοι. Γιατί βρε Αριστοτέλη εγραφες στα Ελληνικά αφού ήσουν Σκοπιανός?
    O IMRO (Macedonian Revolutionary Organization) πιέζει για την Μεγάλη Μακεδονία και κυκλοφορει χάρτες με την Θεσ/νικη σαν πρωτεύουσα του καινούργιου κράτους με το όνομα Solum.
    Oσο για τους Ελληνες της Μακεδονίας μας, λένε ότι δεν είναι Ελληνες. Μέχρι και φυλλάδια διανέμει ο Σόρος ότι οι σημερινοί Ελληνες δεν είναι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων.
    www.newyorker.com/archive/1995/ 01/23/1995_01_23_054_TNY_CARDS_000368926 -The World according to Soros by Connie Bruck
    Πλήρωσαν και μία ομάδα να κάνει δήθεν έρευνα γιά DNA πού δημοσίευσαν υποστηρίζοντας ότι οι Ελληνες κατάγονται από την Αφρική. Αυτά και άλλα πολλά είναι η Σκοπιανή προπαγάντα όχι μόνο στον ιστό αλλά σε όλους τους τομείς. Δυστυχώς έχουν εισχωρήσει και σε όλα τα διεθνή πανεπιστήμια και σπέρνουν και εκεί τα ιδια ψέματα. Είναι πορωμένοι ψυχοπαθείς που χοροπηδάνε με τα λεπτά του πάμπλουτου Σόρου.
    http://www.spiegel.de/international/world/0,1518,544167,00.html
    ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ
    ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
    ΒΕΤΟ
    ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
    CASUS BELLI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η ΑΠΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ
    ΓΙΑΤΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ?
    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΜΗΡΙΚΗ, ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ.
    ΣΗΜΑΙΝΕΙ ¨ΟΙ ΨΗΛΟΙ" ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΤΗ ΦΥΛΗ ΕΙΧΕ ΨΗΛΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ. ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΛΟΙΠΟΝ, ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ Η ΜΑΚΕΔΝΟΙ, ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ. ΟΧΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ.
    ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΝ ΕΚΤΟ ΑΙΩΝΑ Μ.Χ, ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΝΟΥΣ.
    ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΠΕΡΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΥ ΟΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ.
    ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΛΟΠΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
    ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το IMRO το χρηματοδοτουσε και το χρηματοδοτει η Βουλγαρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Λιγα 24ωρα πριν τη Συνοδο του ΝΑΤΟ
    ....αντιφατική είναι η στάση της πολιτικής ηγεσίας των Σκοπίων. Ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Μιλόσοσκι χαρακτήρισε τελική την πρόταση Νίμιτς, ενώ υποστήριξε ότι η μη αποδοχή της πρότασης από την Ελλάδα αποτελεί μία προσπάθεια να βρεθεί δικαιολογία στα εσωτερικά της προβλήματα, με στόχο την παρεμπόδιση της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ. Από την άλλη, το κόμμα του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι προωθεί τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την απάντηση στην πρόταση Νίμιτς.
    http://www.hri.org/news/greek/eragr/2008/08-03-30.eragr.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο πρώην Ρώσος πρωθυπουργός Yevgeny Primakov σε συνέντεύξη που έδωσε στην Σερβική εφημερίδα
    "Vecernje novosti" παρουσίασε τήν λύση του διαχωρισμού του Κοσόβου σε εθνικές περιοχές και την μεταφορά Σέρβων που ζούν στον νότο προς τα βόρεια που είναι ποιο κοντά στην Σερβία και να ενωθούν με την Σερβία. Τα ποιο σπουδαία Σέρβικα μνημεία βρίσκονται στον βορά. Αν δεν γίνει αυτό θά χυθεί αίμα και αθώοι άνθρωποι θα υποφέρουν.
    Ο Primakov είπε επίσης ότι η αυτονομία του Κοσόβου θα οδηγήσει στόν κατανεμισμό και άλλων Βαλκανικών χωρών. Αξιοσημείωτο είναι όπως είπε ότι η αυτονομία του Κοσόβου σημαίνει την Αρχή της γέννεσης μιας Μουσουλμανικής χώρας στην καρδιά της Ευρώπης.
    http://www.hri.org/news/balkans/rferl/2008/08-03-28.rferl.html#34

    Να μήν ξεχνάμε ότι οί Τούρκοι είπαν ότι με την αυτονομία του Κοσόβου γεννήθηκε ο μικρός τους αδελφός στην Ευρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Όσον αφορά το mail για το βιβλίο της Νελ Ποντε δεν εχω λόγο προς το παρον να αμφισβητήσω τα γεγονότα που λεει για τους Σέρβους που τους που "αρπάξαν" και τους πήγαν στην Αλβανία. Μια ερώτηση μόνο: Εάν στο βιβλίο της Ντελ Ποντε περιγράφονται μόνο αυτά γιατί οι Σέρβοι παραπονιούνται και δεν θέλουν να βγει το βιβλίο; Μήπως για τους Σέρβους υπάρχει αυτό και απο την άλλη περιγράφει δεκάδες περιπτώσεις που οι Σέρβοι έχουν σκοτώσει Αλβανούς και άλλα τρομερά πράγματα;
    Τώρα για τον Primakov. Πιστεύεται ότι μπορεί να γίνει πόλεμος επειδή στα Βόροια του Κοσσόβου υπάρχουν μνημεία; Πόση αφέλεια πρέπει να διαθέτεις για να πιστεύεις αυτό; Και το γεγονός ότι όλα του πλούτη του Κοσσόβου (μεταλεία κ.α.) είναι στα Βόρεια λετε να μην έχει σχέση; Και ότι η Ρωσία έρχεται σε αντιπαράθεση με τη Δύση για το Κόσσοβο (εάν δεν είχε βάλει το θέμα του βέτου στο Συμβούλιο Ασφαλείας τώρα θα είχε περάει στον ΟΗΕ και νόμιμα θα γινόταν η ανεξαρτοποίηση του Κοσσόβου)θα μου πείτε ότι γίνεται για τα μνημεία και όχι για οικονομικούς λόγους και έλεγχο των διοδίων μέσω Βαλκανίων; Θα μας τρελάνετε; Παίζουμε για τα καλά το παιχνίδι της Ρωσίας εις βάρος των λαών της περιοχής μας και δίνουμε έδαφος για παρεμβάσεις τύπου ΝΑΤΟ. Καλά πάμε! Ο λογαριασμός θα έρθει αργότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο Primakov ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΑΣΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 4.52 εάν εννοείς για τη μουσουλμανική χώρα, απλώς το θεωρώ προπαγάνδα, όπως αυτά που κυκλοφορούσαν τότε με την κρίση στη Γιουγκοσλαβία περί μουσουλμανικου τόξο κ.α. Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν έχουν αναγνωρίσει τον Κόσσοβο οι μουσουλμανικές χώρες. Και για την ιστορία ποτέ οι Αλβανοί δεν ήταν φανατικοί με τις θρησκείες. Κρατήσαν τη θρησκεία τους στο Κόσσοβο σαν άμυνα για να διαφοροποιηθούν απο τους Σέρβους που πάντα τους θεωρούσαν εχθρούς. Τώρα που είχαν Πάσχα οι καθολικοί (επειδή το κομμάτι το χρηστιανικό εκεί είναι καθολικοί, όπως ο Veton Surroi, διανοούμενος και πρόεδρος ενός κόμματος εκεί) γιορτάσανε το Πάσχα και όλη την εβδομάδα παίζανε έργα με το Χρηστό) που ομολογώ μ' έκανε και εμένα εντύπωση.
    Εάν εννοείς το άλλο ότι θα υπάρχει κατανεμισμό άλλων βαλκανικών χωρών απάντησα στο προηγούμενο mail και εννοώ ότι εάν η Ρωσία δεν είχε παίξει τα παιχνίδια της δεν θα παίρνανε θάρος οι Σέρβοι που ξέρουν ότι de facto έχουν χάσει το Κόσσοβο εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Οι προοδευτικές δυνάμεις στη Σερβία ξέρουν ότι οπισθοδρομούν οι Σέρβοι έαν μένει ανοιχτό το θέμα του Κοσσόβου. Και στη μία και στην άλλη θύματα είναι οι λαοί και ο σέρβικος και ο κοσσοβάρικος λαος. Οι Σέρβοι γιατί πρέπει να πάνε μπροστά, να φτιάξουν την οικονομία και τη ζωή τους, αρκετά υποφέρανε με το Κόσσοβο. Ποτέ δεν το είχαν δικό τους, μόνο στην φαντασίωσή τους. Όσο για τα μνημεία, το σχέδιο Ahtisar τα προβλέπει όλα και δίνει τόσα πολλά δικαιώματα, που κάνει τους φανατικούς Αλβανούς που θυμούνται ακόμα τα εγκλήματα των Σέρβων στις οικογένειές τους, να μην ήθελαν το σχέδιο 1ο γιατί δίνει τόσα δικαιώματα στις μειονότητες όσα σε καμμιά άλλη χώρα στον κόσμο και 2ο δεν θέλουν τις ξένες δυνάμεις στον Κόσσοβο. Να όμως που τα Βαλκάνια είναι άξιοι της τύχης τους. Όταν συνέβαιναν τα έσχη στη Γιουγκοσλαβία η Ευρώπη έβλεπε. Εδώ η ευθύνη της Ελλάδας είναι πάρα πολύ μεγάλη, πού είτε έκανε αλησβερίσια με τον Μιλόσεβοτς (ο Μητσοτάκης) είτε οι Αριστεροί (ΣΥΝ) κόβανε βόλτες στο Βελιγράδι και έκαναν πως δεν καταλαβαίνανε τι συμβαίνει εκεί. Γι' αυτο είπα στον προηγούμενο mail μου ότι τα λάθη για τις λάθος πολιτικές πληρώνονται αργότερα. Αυτό δεν συνέβη και με το Μακεδονικό; Μήπως με την Κύπρο δεν είναι το ίδιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share