Περί Blogoνόμου.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2008

Περί Blogoνόμου..

H κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει μέσα στον Ιούνιο προς ψήφιση στη Βουλή τον περίφημο νόμο που θα αφορά τα blogs σύμφωνα με την αποκάλυψη του Υπ.Δικαιοσύνης στην προχθεσινή εκπομπή της κ.Παναγιωταρέα στην κρατική τηλεόραση..

H όλη διαδικασία ξεκίνησε μετά την υπόθεση του press-gr και τις μη αποδεδειγμένες εώς τώρα κατηγορίες εις βάρος των διαχειριστών του.
Προφανώς στην κυβέρνηση δεν έχουν κατανοήσει πως με νόμους που προσπαθούν να περιορίσουν την ελευθερία λόγου στο διαδύκτιο το μόνο που θα καταφέρουν είναι να γελοιοποιηθούν στα μάτια της παγκόσμιας ιντερνετικής κοινότητας καθώς παρόμοιους νόμους συναντά κανείς μόνο στην Κίνα στο Ιράν και άλλες"προοδευτικές"δημοκρατίες του πλανήτη..


Φυσικά αναφέρομαστε αποκλειστικά στα κομμάτια του νόμου που έχουν διαρεύσει και δείχνουν μια προσπάθεια από μέρους της πολιτείας για εμπόδια στην ελευθερία διακίνησης γνώμης,έκφρασης και πληροφοριών και όχι βεβαίως για ό,τι μπορεί να αφορά τη διευκόλυνση της διαλεύκανσης εκ μέρους των διωκτικών αρχών υποθέσεων ηλεκτρονικών εγκλημάτων (όπως απάτες, πορνογραφία, εμπόριο οργάνων κλπ).

Να θυμίσουμε στην όποια νομοπαρασκευαστική επιτροπή έχει συστήσει το υπ.Δικαιοσύνης πως ένα blog που επιλέγει να χρησιμοποιεί την Ελληνική γλώσσα ή να αυτοπροσδιορίζεται ως Ελληνικό (περίπου 35.000 υπάρχουν ώς σήμερα σύμφωνα με τους καταλόγους του sync.gr) δε σημαίνει απαραίτητα πως η "έδρα του"βρίσκεται εντός συνόρων.Δε σημαίνει δηλαδή πως οι διαχειριστές του βρίσκονται στην Ελλάδα.Μπορεί να βρίσκονται μεν στην Αθήνα,στη Θεσσαλονίκη,στη Λάρισα αλλά μπορεί να βρίσκονται και στην Αλάσκα,τη Γη του Πυρός ή στα Ιμαλάια...Κι αυτό είναι κάτι που προφανώς το έχετε ξεχάσει ή το αγνοείται.Εκτός κι αν τα Ελληνικά δικαστήρια αποκτήσουν διαπλανητική δικαιοδοσία και υπόσταση..
Για να σοβαρευτούμε πάντως,οι δικές μας πληροφορίες μιλούν για ήδη στοχοποιημένα blogs από μέρος των διωκτικών αρχών,για blogs εναντίον των οποίων εκρεμμούν μηνύσεις τις οποίες οι διαχειριστές τους ακόμα δεν γνωρίζουν και πιθανότατα για ένα μικρό τηλεοπτικό show που θα στηθεί με τις προσαγωγές bloggers μετά την εφαρμογή του νόμου προς "γνώση και συμμόρφωση" όλων όσων πηγαίνουν αντίθετα στο ρεύμα και όλων όσων χαλούν την κατάσταση που έχουν διαμορφώσει δεκαετίες τώρα τα γνωστά κέντρα που διαχειρίζονται σχεδόν αποκλειστικά την πληροφόρηση της κοινής γνώμης σ'αυτή τη χώρα..

Επίσης να θυμίσουμε πως και ο νόμος που απαγόρευε τα internet cafe,επειδή η πολιτεία αδυνατούσε να βρει τρόπο ελέγχου του φαινομένου των μίνι καζίνο(φρουτάκια),απλά γελοιοποίησε τη χώρα και την κυβέρνηση σε όλο τον κόσμο και στην ουσία δεν εφαρμόστηκε ποτέ.
Και αν τα δικά μας λόγια πιθανότατα να μπαίνουν απ΄το ένα αυτί και να βγαίνουν απ΄το άλλο,ας ακούσουν οι κ.κ.του Υπ.Δικαιοσύνης και τους 2 παρακάτω κυρίους..

Ο κ.Τατούλης σε πρόσφατη συνέντευξή του στο press-gr λέει πως

"Οι νόμοι για την blogοσφαιρα θα ήταν η καταστροφή της. Είμαι κάθετα αντίθετος σε αυτό. Να θεσπίσουμε νόμους γιατί; Για να την περιορίσουμε ή για να την προστατεύσουμε; Προφανώς δεν έχουμε καταλάβει ότι η blogοσφαιρα δεν είναι δυνατόν να περιορισθεί και δεν έχει ανάγκη καμίας προστασίας. Άλλωστε, η λογοκρισία είναι αδύνατη αν σκεφτεί κανείς ότι το διαδίκτυο φτιάχτηκε για να αντέξει έναν πυρηνικό πόλεμο. Η λογοκρισία στο Internet λειτουργεί περίπου σαν πυρηνική επίθεση, οπότε κάθε απόπειρα λογοκρισίας είναι εξ αρχής καταδικασμένη. Σε αυτό το σημείο όμως να ξεκαθαρίσω κάτι: . Το νομικό πλαίσιο που ισχύει στην Ελλάδα δεν είναι καθόλου επιεικές. Ως εκ τούτου δεν υπάρχει καμία ανάγκη για αυστηρότερο πλαίσιο. Το ηλεκτρονικό απόρρητο είναι δυνατόν να αρθεί στις περιπτώσεις που υπάρχει ΑΠΛΩΣ μήνυση για κακούργημα. Δεν χρειάζεται να έχει στοιχειοθετηθεί το έγκλημα. Αυτό είναι ήδη αρκετά αυστηρό.

Eνώ και ο φημισμένος Γαλλομαροκινός δημοσιογράφος,blogger και συγγραφέας Πιερ Ασουλίν, που εδώ και 4 χρόνια έχει δει το προσωπικό blog του στην ιστοσελίδα της «Le Monde»να έχει γίνει πεδίο γόνιμου δημοσίου διαλόγου, βρέθηκε στην Αθήνα για την παρουσίαση της έκδοσης με τίτλο «Paris Peinture»,και
μεταξύ άλλων δήλωσε:.


"Στις Δημοκρατίες δεν ποινικοποιούνται τα blogs. Μόνο σε δικτατορικά καθεστώτα, στην Κίνα, στο Ιράν και στο Ιράκ, ελέγχονται τα Μέσα. Κι ωστόσο σ' αυτές τις χώρες, το Ιντερνετ και τα blogs παραμένουν ο μοναδικός τρόπος για να αποφύγει κάποιος τη λογοκρισία.."

Για το τέλος αναδημοσιεύουμε email που δέχτηκε το greekalert.gr και περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο γιατί πρέπει να διαφυλαχτεί η ανωνυμία στα blogs:
.."υπογράφω ως ένας φίλος
γιατί θέλω να μείνω ανώνυμος
υπογράφω ως ένας φίλος
γιατί ως ανώνυμος τους αναγκάζω να απαντούν με επιχειρήματα
ενώ ως επώνυμος τα επιχειρήματα τους τα μετατρέπουν σε πίεση...
πίεση που μεταφράζεται σε οτιδήποτε μέσο μπορεί να εφεύρει ένα άθλιο πολιτικό σύστημα..
Αυτή είναι η ανωνυμία που διεκδικούμε μέσω των blogs δεν είναι η ανωνυμία της συκοφάντησης και των εκβιασμών όπως θέλουν κάποιοι να μας αποδώσουνείναι η ανωνυμία που βάζουμε ως ασπίδα στις πιέσεις τους για σιωπή και έλεγχο της ελευθερίας!"

11 σχόλια:

  1. Κυριακή, 1 Ιούνιος 2008
    28.819.690,53 ΕΥΡΩ για web φάγωμα....
    1.000.000 ευρώ!!! απαιτήθηκαν για να φτιαχτεί το portal του δήμου Αθηναίων με πλατφόρμα όχι μια εμπορική εφαρμογή αλλά το open source Drupal- δηλαδή δωρεάν πλατφόρμα (CMS)!!! , είναι παλιό θα πείτε....

    Τώρα όμως που γλυκάθηκαν οι τσέπες κάποιων ποιός τους σταματάει...

    Αποφασίστηκε να δαπανηθούν συνολικά 28.819.690,53ΕΥΡΩ(9.820.309.548 δρχ) για την κατασκευή δικτυακών τόπων για τους Δήμους της Ελλάδας που σύμφωνα με τα απαρχαιωμένα στοιχεία του site του Υπ.Εσωτερικών (Αλήθεια απο το 2001 έχουν να το ενημερώσουν;) είναι 914 (καταγραφή 2001-πρό συγχώνευσης λόγω Καποδίστρια!!) Δηλαδή 28.819.690,53ΕΥΡΩ δια του 914 είναι 31.531Ευρ και κατι 'ψιλά. Αν υπολογίσουμε ότι περίπου το 1/4 των Δήμων έχει ήδη δυκτιακό τόπο ξεπερνάμε τα 40.000 Ευρώ και αυτά μόνο για site που δεν προσφέρουν επιπρόσθετες υπηρεσίες, μόνο στατικές πληροφορίες και όχι interaction του δημότη με τον Δήμο-πέραν του email που αυτό είναι δεδομένο ακόμα και για τριτοκοσμικές χώρες.

    Αν δηλαδή το ποσό 28.819.690,53ΕΥΡΩ αυτό θεωρείται φυσιολογικό τότε μάλλον κάπου έχει χαθεί η μπάλα. Λαμόγια πόσα θα φάτε ακόμη. Και όλα αυτά χωρίς extra υπηρεσιες !!!

    Φυσικα να διευκρινήσουμε οτι είμαστε απόλυτοι στο ότι ακόμα και η πιο μικρή κοινότητα θα πρέπει να έχει ιστοχώρο που θα προσφέρει όμως πραγματικές πληροφορίες στον πολίτη και όχι μόνο νέα σε RSS και το βιογραφικό του Δημάρχου ή email τα οποία δεν τα κοιτάζει κανείς... Παράδειγμα οι μεγάλοι Δήμοι που αγνοούν επιδεικτικά ότι τους αποστέλεται με mail

    Φανταστειτε τι γίνεται σε μικρότερους ... Σταματήστε πια να υποβιβάζετε την νοημοσύνη του κόσμου. Ελεος...ΛΑΜΟΓΙΑ.

    Μήπως να το πουλήσουμε το katagelies.gr μπας και βγάλουμε κανένα cabrio και ησυχάσει και ο κόσμος απο εμάς;

    Δεχόμαστε προσφορές

    Δειτε αναλυτικά τους Δήμους σύμφωνα με τοΥπ Εσωτερικών παρακάτω και φυσικά ρίξτε μια ματιά και στο υπέροχο http://www.ypes.gr/kapodistrias (σαν να λείπουν διάφορα απο εκεί .. αλλά ποιος το κοιτάει...)

    Αναφορά για το θέμα έχει γίνει και από το liondani.blogspot.com


    Κατάλογος Δήμων του Υπ Εσωτερικών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. mia malakia tha einai kai auto.
    to pithanotero einai na mh ginei tipota

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.
    ΜΗΝ ΑΝΥΣΗΧΕΙΣ.ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ Σ'ΑΝΗΣΥΧΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.
    ΜΗΝ ΑΝΥΣΗΧΕΙΣ.ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ Σ'ΑΝΗΣΥΧΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ακόμα και η Κίνα έκανε πίσω σε παρόμοιο - ηλίθιο νόμο που ετοιμαζόταν να θεσπίσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συννενοηθείτε πρώτα για το τι θα κάνετε με τους παιδόφιλους και αν πρέπει ή όχι να δημοσιοποιούνται τα ονόματα. Φτιάξτε τις φυλακές που έχουν γίνει γιάφκα ναρκωτικών και αυτοκτονεί κόσμος εκεί μέσα. Κάντε κάτι για τους βιασμούς που καταγγέλονται και αφήστε τους bloggers στην ησυχία τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εκτός από τον νόμο του κ. Χατζηγάκη και το παρακράτος των εταιριών προσπαθεί να φιμώσει τα blog. Δραματική κραυγή από το katagelies.gr................



    "Ηδη δεχτήκαμε ασφαλιστικά μέτρα για ανώνυμη καταγγελία που έγινε στο katagelies.gr και ουσιαστικα μας υποχρεώνουν να σταματήσουμε την δημοσιοποίηση καταγγελιών απο χρήστες μας...!!

    Μήπως ο νόμος Χατζηγάκη έχει αρχίσει να εφαρμόζεται ήδη και δέν το ξέρουμε;

    Ταυτόχρονα δεχόμαστε επίθεση με πλάγιους τρόπους... μέχρι αναφορά προσβλητικού περιεχομένου για το site στην google έκαναν και πλέον είμαστε εκτός μηχανής αναζήτησης!!!

    Ταυτόχρονα δεχτήκαμε τρεις Ddos επιθέσεις τις τελευταίες πέντε μέρες....

    Αυτή είναι η ελευθερία λόγου στην Ελλάδα....

    Οποιος τολμά να πεί κάτι ή δίνει βήμα έκφρασης και δεν βρίσκεται υπο την σκέπη Αμερικάνικης νομοθεσίας ή εκδοτικών οίκων απαξιώνεται και τελικά εξουδετερώνεται..

    Λόγω ασφαλιστικών μετρων προς το katagelies.gr συνεχίζουμε ταυτόχρονα τις δημοσιεύσεις των δικών σας καταγγελιών στο katagelies.blogspot.com"

    http://www.katagelies.gr/index.html


    Όπως βλέπετε κ. Χατζηγάκη, το παρακράτος των εταιρειών και των λαμογίων θα χαρεί ιδιαίτερα με τον νόμο σας...

    Το ζήτημα ειναι εσείς, ως υπουργός Δικαιοσύνης, τι θα κάνετε;

    την στιγμή που ακόμη και η Κίνα αποφασίζει να αφήσει ελεύθερα τα blog και κάνει πίσω βλ εδώ

    Θα ακούσετε την φωνή

    μίας κοινωνίας που είναι έτοιμη να εκραγεί;

    ή θα σας θυμόμαστε

    ως τον "στραγγαλιστή" της Ελευθερίας του Λόγου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 1) ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΡΧΙΖΕΤΕ ΤΗΝ "ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΜΕ 4.000.000 ΕΥΡΩ-ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΡΒΑΝΑ-ΑΝΗΨΙΟ ΣΑΣ, κ. ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ, ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΜΑΝΟΣ Α.Ε. ΠΟΥ ΕΡΙΞΕ 300.000 ΤΟΝΝΟΥΣ ΟΡΥΚΤΕΛΑΙΟ-ΗΛΙΕΛΑΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ, ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΝΤΑΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥΣ, ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ;;;


    2) ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟIΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ;;; EKEI ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ; EKEI ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ "ΕΙΣΒΟΛΗ" ΣΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΟΣ Α.Ε. ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ AΠΟ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ; ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΥΠΕΘΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΔΟΤΗΣΑΝ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΔΕΙΑ, ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ;


    3) OΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΙ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΝΗΨΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΣΥΛΙΑΣ;;;


    4) ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΡΑΙΤΕΙΣΘΕ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ; ME ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΛΑΒΕ Η ΜΑΝΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ 4.000.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ, 40 ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΡΑ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΚΛΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΗΛΙΕΛΑΙΟΥ...
    http://na4u.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οποιαδηποτε προσπαθεια φιμωσης των blogs....θα μας βρει απεναντι τους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΗ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΑΝΕΒΗΚΕ
    30%.
    ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΟΜΩΣ ΕΠΕΣΑΝ
    20-50%.

    ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ?
    ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΤΟ ΚΡΥΒΕΙ?
    ΜΜΕ,ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ,ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ,
    ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ,ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ,ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΧΟΝΤΡΑ.



    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΡΤΕΛ,ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ.
    Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ,ΑΔΙΣΤΑΚΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ,ΠΟΥ ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΧΟΝΤΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ,ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ.
    ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ,ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΕΙ.


    ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ
    ΒΡΗΚΑ ΣΕ ΜΠΛΟΓΚ,
    ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.
    ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ
    ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ.
    ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΑΧΤΕΣ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ.
    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ,ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΟΣΟ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΑ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ.
    ΨΕΜΑ.
    ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

    wolf
    Θελω να σε ενημερωσω για το δουλεμα που μας κανουν στην Ελλαδα.
    Η βιομηχανια τροφιμων,οι δημοσιογραφοι,και οι πολιτικοι.
    Ισως βεβαια μερικοι πολιτικοι να ειναι απλα ασχετοι.
    Αλλα αναρωτιεμαι ο Αλογοσκουφης,Δουκας,Φωλιας,δεν γνωριζουν?
    Τον Πρωθυπουργο τον εχουν ενημερωσει?
    http://futures.tradingcharts.com/chart/CO/W
    εδω εχουμε την ανοδο του πετρελαιου.
    να παρατηρεις στους χαρτες απο 2008 μεχρι σημερα, το Α ,ειναι απριλιος.
    Εχουμε λοιπον ραλλυ πετρελαιου.
    Αντιθετα τα υπολοιπα,εμπορευματα,εχουν κανει ενα ραλλυ απο τον γεναρη μεχρι τον απριλη και μετα καταρευση.

    το ρυζι
    http://futures.tradingcharts.com/chart/RI/W

    η ζαχαρη,ανεβηκε και μετα πηγε στο διαβολο,μεγαλο ποσοστο πτωσης.
    http://futures.tradingcharts.com/chart/SU/W

    βαμβακι
    και αυτο στο διαβολο..απο 90 στο 65
    http://futures.tradingcharts.com/chart/CT/W

    καφες
    εκανε ενα τιναγμα στην τιμη,και μετα εχασε ολα τα κερδη του ετους.
    http://futures.tradingcharts.com/chart/CF/W

    το σταρι
    τεραστι πτωση
    http://futures.tradingcharts.com/chart/CW/W

    Αυτα ηταν μερικα για να καταλαβεις,
    οτι οσοι λενε οτι ολα ανεβαινουν λογω πετρελαιου θελουν να δικαιολογησουν την κερδοσκοπια τους.
    Βεβαια την κυρια ευθυνη εχουν οι δημοσιογραφοι που δεν ενημερωνουν τον κοσμο.

    Το εψαξα γιατι μου εκανε εντυπωση,που στην ευρωπη διαδηλωνουν μονο για το πετρελαιο.
    Σωστα,γιατι στην ευρωπη μονο το πετρελαιο ακριβηνε.


    ΑΝΙΚΑΝΕ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ
    ΑΝΙΚΑΝΕ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ
    ΗΛΙΘΙΑ ΚΑΤΣΕΛΗ
    ΑΝΙΚΑΝΕ ΦΩΛΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ
    ΜΕΙΩΣΗ ΤΙΜΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. O MAΛAKAΣ,TOY MAΛAKA,TΩ MAΛAKA,TON MAΛAKAN,Ω MAΛAKA! THN MAΛAKIA ΠOΛΛOI THN AΓAΠHΣAN TON MAΛAKA OYΔEIΣ!EMEIΣ EXOYME 300 MAΛAKEΣ ME AΣYΛJA MHΠΩΣ EIMAΣTE KAI MEIΣ MAΛAKEΣ?Ω MAΛAKEΣ! G AΠO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share