Νέα"απόβαση" 50 Τούρκων πολιτικών στη Θράκη την Κυριακή .Παρών και το"δεξί χέρι"του Ερντογάν,Μεχμέτ Μουεζίνογλου! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

Νέα"απόβαση" 50 Τούρκων πολιτικών στη Θράκη την Κυριακή .Παρών και το"δεξί χέρι"του Ερντογάν,Μεχμέτ Μουεζίνογλου!

Και νέα “απόβαση” τούρκων αξιωματούχων αναμένεται στη Θράκη, αυτή τη φορά με την ευκαιρία του πανηγυριού που διοργανώνει στην περιοχή Χίλια της Ροδόπης η μουσουλμανική μειονότητα της περιοχής την προσεχή Κυριακή.
Οι συχνές επισκέψεις τούρκων αξιωματούχων στη Θράκη αποσκοπούν στην τροφοδότηση συνεχώς της ατζέντας με όσα αυτοί εννοούν ως θέματα της μειονότητας.

Αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια των Τούρκων είναι-φυσικά..-το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή και η λεγόμενη Ανώτατη Συμβουλευτική Επιτροπή Τούρκων Δυτικής Θράκης, η οποία, ως γνωστόν, έχει κριθεί παράνομη από τον Άρειο Πάγο. Ενδεικτικά των τουρκικών προθέσεων είναι όσα έγιναν πριν από λίγες ημέρες στο μνημόσυνο του μειονοτικού βουλευτή Αχμέτ Σαδίκ, ο οποίος σκοτώθηκε σε αυτοκινητικό δυστύχημα το 1995.
Ο επικεφαλής της πολυπληθούς τουρκικής αντιπροσωπείας, υπουργός Επικρατείας, Μουσταφά Σαΐτ Γιαζιτζίογλου δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα. Αποκάλεσε τον εκλιπόντα βουλευτή εθνικό ήρωα του τουρκικού έθνους και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του σε... ολόκληρο το τουρκικό έθνος.
Την προσεχή Κυριακή αναμένεται να έρθει στη Ροδόπη αντιπροσωπεία πενήντα ατόμων, ανάμεσά τους βουλευτές και δήμαρχοι, με επικεφαλής τον Μεχμέτ Μουεζίνογλου, πρόεδρο του κυβερνητικού κόμματος ΑΚΡ Κωνσταντινούπολης, ο οποίος κατάγεται από τα Αρριανά της Ροδόπης και θεωρείται δεξί χέρι του πρωθυπουργού Ερντογάν.
Τα τελευταία χρόνια το πανηγύρι στα Χίλια, το οποίο είναι μια πολύ παλιά γιορτή των μουσουλμάνων, μετατρέπεται σε προπαγανδιστικό βήμα των Τούρκων και καμιά σχέση δεν έχει με τους αγώνες πάλης που διεξάγονται εκεί με τη συμμετοχή των περίφημων μπεταχτσήδων.
Η τουρκική προπαγάνδα στη Θράκη δουλεύει ως δούρειος ίππος.. Όπως αναφέρει σήμερα και η εφημερίδα "Μακεδονία", οι τούρκοι αξιωματούχοι λένε δημόσια στους μουσουλμάνους" να είναι καλοί πολίτες, να μη δημιουργούν προβλήματα", όπως έγινε πρόσφατα στο μνημόσυνο του Αχμέτ Σαδίκ, αλλά σε κατʼ ιδίαν συζητήσεις τούς προτρέπουν να προσφεύγουν μαζικά σε διεθνή και ευρωπαϊκά δικαστήρια"για την αναγνώριση της τουρκικής ταυτότητάς τους", όπως έγινε πρόσφατα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), σύμφωνα με την οποία απελευθερώνεται η ίδρυση τουρκικών μειονοτικών συλλόγων. Την απόφαση η ελληνική κυβέρνηση έχει εφεσιβάλει στην ολομέλεια του ΕΔΑΔ. Το μειονοτικό είναι το υπʼ αριθμόν ένα ζήτημα που προωθεί η Άγκυρα -όπως και τα Σκόπια-σε σχέση με τα ελληνοτουρκικά...

(Σχετικά δείτε και εδώ)

5 σχόλια:

  1. μην ανησυχειτε ακομη.οταν κανει αποβαση και οχι"αποβαση" ο τουρκικος στρατος τοτε αφηστε το da capo και ανοιξτε την τηλεοραση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μην ανησυχειτε ακομη.οταν κανει αποβαση και οχι"αποβαση" ο τουρκικος στρατος τοτε αφηστε το da capo και ανοιξτε την τηλεοραση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ei einai afto vre paidia
    den that andidrasei kaneis
    to einai telos pandon o Ellinikos laos psofimia h kotes?

    kratos, stratos yparchei?
    h mipos giname eparchia tis Tourkias kai den mas to eipane akomi?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κοίτα, ακόμη έχεις αμφιβολίς για το αν είμαστε επαρχία; Και βέβαια είμαστε. Είδε χαρούλες το Dora-Hanoum μόλις βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου; Να συνεχίσει λέει την ευρωπαϊκή της πορεία. Ε, άλλο είναι να είσαι υποτελής στον Μπουγιούκανιτ εκτός Ε.Ε. και άλλο να είσαι υποτελής στον Ερντογάν εντός Ε.Ε. Είναι πιο... σικ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. na vgei parayta o iraklidis kai i antifasistes tou kolonakiou na katagiloun tous tourko fasistes.ala baaa...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share