Η φύση του fund -αγοράζει εταιρίες τεχνολογίας και πληροφορικής, τις οποίες αναδιαρθρώνει και στη συνέχεια πουλά- δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για το μέλλον της μονάδας. Το τοπίο κάνει πιο σκοτεινό η ίδια η ανακοίνωση της μητρικής Siemens για την τύχη των τριών εργοστασίων της SEN σε Γερμανία, Βραζιλία και Ελλάδα.
«Η παραγωγή στη Λειψία (Βραζιλία) είναι εξασφαλισμένη με συμβόλαια μέχρι το 2011. Η Κουριτίμπα (Βραζιλία) θα αποτελέσει μια σημαντική παραγωγική μονάδα. Για τη Θεσσαλονίκη διάφορες απόψεις αξιολογούνται», τονίζεται στην ανακοίνωση της Siemens. O πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων στο εργοστάσιο Θεσσαλονίκης,κρατά πάντως χαμηλούς τόνους,και σε δήλωσή του στον «Αγγελιοφόρο», αναφέρει ότι η μόνη ενημέρωση που έχει το σωματείο είναι η ανακοίνωση της μητρικής Siemens από το Μόναχο. «Το εργοστάσιο είναι ανοιχτό μέχρι νεωτέρας», σημείωσε...
Η συμφωνία Η Siemens Enterprise Networks περνά σε ένα joint venture, το οποίο κατά 51% ανήκει στην Gores Group και το υπόλοιπο στη Siemens. Oι δύο εταίροι θα επενδύσουν από 175 εκατ. ευρώ έκαστος για την ανάπτυξη της SEN, η οποία ειδικεύεται στην κατασκευή τηλεπικοινωνιακού υλικού για εταιρικά δίκτυα.