Oι σημαντικές ομολογίες του Μπ.Τσερβενκόφσκι. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008

Oι σημαντικές ομολογίες του Μπ.Τσερβενκόφσκι.

O κ. Τσερβένκοφσκι,μιλώντας σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων προχθές σχετικά με την επαναφορά της θέσης περί «διπλής ονομασίας» από τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ ανάμεσα σε άλλα προχώρησε και σε δυο πολύ ενδιαφέρουσες ομολογίες:
  • "Από τη μία πλευρά προβάλλουμε τις παρατηρήσεις μας για ένα κείμενο που σίγουρα δεν μας οδηγεί προς τη διπλή ονομασία, ενώ από την άλλη πλευρά, προβάλλουμε εκ νέου τη διπλή ονομασία, από την οποία παραιτηθήκαμε, όταν, πριν τη Σύνοδο στο Βουκουρέστι, αποδεχθήκαμε την πρόταση "Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)".

Τα Ελληνικά ΜΜΕ αναμετέδωσαν την είδηση αλλά δε στάθηκαν σε κάτι που για πρώτη φορά δηλώνεται επισήμως και μάλιστα από τον Πρόεδρο του γειτονικού κράτους:Τα Σκόπια πριν τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, είχαν αποδεχθεί την πρόταση "Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)"(!) κάτι που ποτέ ως τώρα δεν είχε ανακοινωθεί.Το όνομα αυτό είχε προταθεί απ΄τον κ.Νίμιτς στις 26/3 (δείτε εδώ).

Το Greece-Salonika,στις 19/5,σε ένα δημοσίευμα που επιβεβαιώθηκε με την προχθεσινή ομολογία του κ.Τσερβενκόφσκι αναφερόταν στα παρασκήνια της συνόδου του Βουκουρεστίου λέγοντας τα εξής:"Σύμφωνα με πληροφορίες του Greece-Salonika πάντως,το όνομα αυτό (Republic of Macedonia-Skopje ή Republic of Macedonia(Skopje)) το είχε αποδέχθει -off the record- μετά από πιέσεις των Αμερικανών η πλευρά των Σκοπίων!"(Για το εν λόγω αποκαλυπτικό δημοσίευμα της 19/5 που έκανε μάλιστα λόγο για τον όρο"Βόρεια Μακεδονία" που μόλις πριν λίγες μέρες προτάθηκε απ΄τον κ.Νίμιτς πατήστε εδώ).

Ο κ.Τσερβενκόφσκι στη συνέχεια των προχθεσινών δηλώσεών του ξεστόμισε άλλη μια αλήθεια για μια πραγματικότητα που όλοι οι σλαβομακεδόνες κυριολεκτικά τρέμουν να σκεφθούν,πολύ δε περισσότερο να ομολογήσουν..

  • "η διεθνοτική ισορροπία στη χώρα δύναται να διακυβευτεί, σε περίπτωση που αντί της ενταξιακής πορείας επιλέξουμε την απομόνωση.."
Αυτός είναι και ο μεγαλύτερος φόβος των Σκοπιανών σήμερα.
Το ξέσπασμα των Αλβανών της χώρας όταν συνειδητοποιήσουν πως ενώ η ίδια η Αλβανία προχωράει και εντάσεται στους ευρωατλαντικούς θεσμούς οι ίδιοι κινδυνεύουν να αναδειχθούν σε φτωχούς συγγενείς των συμπατριωτών τους απ΄την άλλη μεριά των Σκοπιανοαλβανικών συνόρων λόγω της εθνικιστικής επιμονής του κυβερνητικού συνασπισμού στην ΠΓΔΜ. Αυτό μάλιστα είναι ένα χαρτί που απαιτεί πολύ λεπτούς χειρισμούς-το έχουμε παίξει ήδη μια φορά-αλλά αν τα πράγματα συνεχίσουν ως έχουν κάποτε θα πρέπει να ξαναπαίξουμε..Ο νοών νοείτω..

10 σχόλια:

  1. Τόσος λόγος γίνεται για τους σκοπιανούς και το ζόρι που τραβάνε να βρουν όνομα για το κράτος τους. Επίσης ότι θέλουν να ταυτίσουν την ύπαρξη τους, στον Μέγα Αλέξανδρο και την Μακεδονία. Δεν άκουσα, να βρεθεί ένας Ελληνας πολιτικός και να τους πεί ότι, ο Μεγα Αλέξανδρος έζησε τον 4ο αιώνα π.Χ. και αυτοί πάτησαν το ποδάρι τους στην περιοχή τον 7ο αιώνα μ.Χ.
    Προτείνω να ονομάσουν το κράτος τους Σλαυοαλβανοβουλγαρία και αυτοί να λέγονται Σλαυοαλβανοβούλγαροι. Βέβαια αυτό στην περίπτωση που δεν δεχθούν το παλιό τους όνομα Βαρδαρία (Vardarska).

    Επειδή αυτός ο λαός δεν έχει ιστορία και επομένως δεν μπορεί να έχει ήρωες, προτείνουμε ο πρωθυπουργός της χώρας, να αναζητήσει ένα δουλευταρά, νοικοκύρη αγρότη, που κατάφερε να σπείρει 100 στρέματα καλαμπόκι, να τον αναδείξει σε ήρωα, να του στήσει άγαλμα στην νέα πλατεία των Σκοπίων, "Τζωρτς Μπους" και να του απονέμουν όλες τις τιμές οι πολίτες αυτής της χώρας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. poly swstes oi parathrhseis sou salonika.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 3.33
    Όλοι οι λαοί τιμούν και προστατεύουν την ιστορία τους, γιατί χωρίς ιστορία δεν έχει μέλον.
    Αν κατασκευάσουν ψευδοιστορία, θα γίνουν ψευδοκράτος, ψευδολαός, ψευδοτίποτε.
    Πως τους ξεχώριχαν από τους υπόλοιπους γείτονες από υπάρξεως μέχρι το '46; Στο χρονικό αυτό διάστημα δεν υπήρξαν ξεχωριστές προσωπικότητες από τους κατοίκους - το λαό - της περιοχής; Πως αυτοί θα λέγονται σήμερα;;
    Καλλίτερα ΒΑΡΝΤΑΣΚΑ παιδιά, δένει με την ιστορία σας, ώστε να έχετε σίγορη βάση να κοιτάτε το μέλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλα τα λεει ο προεδρος
    να δουμε τι θα λεει ομως αν κατεβει για πρωθυπουργος.
    ειναι σαν να κατεβαινε ο παπουλιας για αρχηγος του πασοκ.
    θα τα ελεγε παλι τοσο καλα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλα τα λεει ο προεδρος
    να δουμε τι θα λεει ομως αν κατεβει για πρωθυπουργος.
    ειναι σαν να κατεβαινε ο παπουλιας για αρχηγος του πασοκ.
    θα τα ελεγε παλι τοσο καλα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μη παριστάνετε τους διπλωμάτες όλοι σας, κανείς δεν ξέρει ακριβώς τι λέγεται και τι έχουν στο μυαλό τους οσοι ασχολούνται με την επίλυση αυτού του προβλήματος, αφήστε τους να κάνουν τη δουλειά τους με όποιο τρόπο ξερουν... Εξ΄αλλου αν είχαν "κολλήσει" οπως θέλουν κάποιοι να πιστεύουν θα είχαν κάνει δημοψήφισμα και θα ακολουθούσαν την "εντολη" ανάλογα με το αποτέλεσμα...
    Κάντε υπομονή...μην παριστάνετε τους Ψωμιάδηδες, Ανθιμους και λοιπούς καλαμοκαβαλάρηδες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. an perimenete ap ton methystaka proedro twn skopiwn na lysei to problhma tote..good wines.

    h alliws

    KALA KRASIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για να τελειωνει αυτη η παπαροκαραμελα της ΣΚΟΠΙΑΝΗΣ ΕΛΙΤ ΟΙ Σλαβομακεδονες εκδιωχθηκαν το 49 γιατι κατι μπουμπουκια εξ αυτων πηρανε τα οπλα με σκοπο των διαμελισμο της Ελλαδος

    Πολλοι δε εκ των συμπατριωτων τους δυνοπαθησαν στα χερια τους εκβιαζομενοι με την ιδια τους την ζωη να στρεψουν, τα οπλα τους στον εθνικοταξικο εχθρο τους

    Οι σλαβοφωνοι και ελληνοφωνοι αντρες και γυναικες απλοι χωρικοι της υπαιθρου γνωρισαν την καταστροφη ενως εμφυλιου που ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΟΥΣΕ !!!

    Το τραγικο ειναι οτι αυτοι οι πολιτικοι εξακολουν να εχουν το πανω χερι στην FYROM εκσυνγχρονισμενοι παλαιοκομμουνιστες γραφειοκρατες που το μονο που αλλαξανε ειναι ΑΦΕΝΤΙΚΟ και ΠΡΟΒΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι με το βέτο όχι μόνο δεν έχει λυθεί το πρόβλημα αλλά έχει γίνει πολύ χειρότερο.

    Η ηγεσία αλλά και ο λαός των κατονόμαστων όχι μόνο δεν έβαλαν νερό στο κρασί τους αλλά σκλήρυναν τη στάση τους και εγείρουν και θέματα μειονοτητας που δεν παιρνούν απαρατήρητα και θα έχουν μη αναστρέψιμες επιπτώσεις. Οι πληροφορίες λένε ότι έρχονται και άλλα και θα περάσουμε θερμό καλοκαίρι.
    Δηλαδή για αυτό έγινε το βέτο; για να απολογούμαστε για μειονότητες. Τι πετύχαμε;

    Αλλά το χειρότερο από όλα είναι ότι όλη αυτή η κατάσταση έχει δημιουργήσει στα Σκόπια μια ομάδα η οποία τρέφεται από τη διαμάχη, που ισχυροποιείται σε κάθε Ελληνική πρόκληση και που δε θέλει τη λύση του προβλήματος και επιθυμεί τη συνέχισή του γιατί από αυτό (το πρόβλημα) αντλεί πολιτική δύναμη, εξουσία αλλά και χρήμα.

    Αυτή είναι η χειρότερη αποτυχία της πολιτικής των βέτο. Ότι δηλαδή δημιουργείται μια κλίκα επαγγελματιών του ανθελληνισμού που μακροχρόνια θα στήσει μια φάμπρικα ανθελληνισμού και θα επιδιώκει τις προκλήσεις για να συντηρείται.

    Με λίγα λόγια τα βέτο και οι διάφοροι ηρωισμοί της Ελλάδας υπονομεύουν τα μετριοπαθή στοιχεία όπως ο Τσερβενκόφσκι και ενισχύουνε τα σκληροπυρηνικά στοιχεία όπως ο Γκρούεφσκι.
    Η όλη ιστορία θυμίζει την πολιτική Μακάριου που υπονόμευε τον μετριοπαθή Κιουτσούκ και ενίσχυε τον σκληροπυρινικό Ντενκτάς με καταστροφικές συνέπειες στο τέλος.

    ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιατί δεν μας λέει ο Τσερβενκόφκσι ότι οι Αμερικανοί θέλουν τα ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ της Επανωμής και γενικά ΟΛΗΣ της Μακεδονίας;

    Ένας χαμουτζής

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share