"Βόρεια Μακεδονία" και διαπραγματεύσεις του '90. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 19 Μαΐου 2008

"Βόρεια Μακεδονία" και διαπραγματεύσεις του '90.


"Gorna" ή "North Macedonia" («Βόρεια Μακεδονία») είναι το όνομα που μπορεί να αποδεχτεί μετά το σχηματισμό νέας κυβέρνησης ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ κ. Νίκολα Γκρούεφσκι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες.Σημειώνεται ότι με αυτό το όνομα ο κ. Γιώργος Παπανδρέου ως υπουργός Εξωτερικών είχε φτάσει ένα βήμα πριν από τη συμφωνία με την ηγεσία των Σκοπίων τον Ιανουάριο του 2002, αλλά η λύση δεν ήρθε, γιατί ξέσπασε η κρίση στο Τέτοβο.Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ.Γκρούεφσκι εμφανίζεται (στα μηνύματα που μεταφέρει εκτός συνόρων..) διατεθειμένος να αποδεχτεί σύνθετη ονομασία με σαφή γεωγραφικό προσδιορισμό για διεθνή χρήση,αλλά θα επιμείνει μέχρι τέλους στην κατοχύρωση στο πλαίσιο συμφωνίας «μακεδονικής ταυτότητας» και «μακεδονικής γλώσσας».Aυτό θα είναι και το δυσκολότερο κομμάτι της συμφωνίας όπως έχουμε τονίσει μέσω του παρόντος ιστολογίου στις 22/4,click εδώ :Ενδεχόμενη συμφωνία στο όνομα δε θα σημάνει το τέλος της διαπραγμάτευσης..
Την περίοδο 1994-1999 πάντως, ο τότε πρωθυπουργός κ. Σημίτης και ο τότε υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος είχαν δώσει οδηγία στον Έλληνα διαπραγματευτή να επιδιώξει ένα συμβιβασμό είτε στο όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας-Σκόπια» είτε στο όνομα «Nova Macedonia»..
Αυτές και άλλες ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις για τον τρόπο που χειρίστηκε το Σκοπιανό η κυβέρνηση Σημίτη την περίοδο 1994-1999 κάνει ο πρέσβηςε.τ. Χρήστος Ζαχαράκις στο νέοτου βιβλίο «Ακρως Απόρρητο-Ειδικού Χειρισμού» (εκδόσεις Λιβάνη).
Το όνομα «Nova Macedonia» αποδέχθηκε μάλιστα και ο Γιώργος Παπανδρέου,όταν διαδέχθηκε τον Θόδωρο Πάγκαλο στο υπουργείο Εξωτερικών,μετά την περιπέτεια Οτσαλάν.
Οι διαπραγματεύσεις στον ΟΗΕ άρχισαν πριν καλά καλά τεθεί σε εφαρμογή η ενδιάμεση συμφωνία. Ο Θόδωρος Πάγκαλος τόνισε στον κ. Ζαχαράκι, στις 27-11996, ότι«δεν επρόκειτο να ζήσει με το πρόβλημα αυτό»(..) και πρόσθεσε ότι «είχε εξαρχής υποστηρίξει την αποδοχή του όρου “Macedonian Republic of Skopje”, αντί του όρου “Σλαβομακεδονία”, που δεν τον ενθουσίαζε,γιατί δημιουργεί έθνη».

Στις 25/9/1997 η κυβέρνηση δέχεται τη νέα πρόταση του Βανς. Οπως περιγράφει ο κ.Ζαχαράκις, ζήτησε να του σταλεί οδηγία με τηλεγράφημα για το χειρισμό. Σ’ αυτό ο Πάγκαλος, έπειτα από συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, έδιδε οδηγία στον κ. Ζαχαράκι «να ανακοινώσει αύριο στον Βανς ότι η ελληνική κυβέρνηση αποδέχεται καταρχήν την πρότασή του προς το Σ.Α. περί “R.M./Skopje”». Ο κ. Ζαχαράκις καταλήγει με μια αποκάλυψη: Οταν ανέλαβε υπουργός Εξωτερικών ο Γιώργος Παπανδρέου, ο ίδιος απέσπασε την έγκρισή του να απορρίψει το όνομα «R.M./Skopje», αντιπροτείνοντας την επαναφορά της πρότασης Βανς για το «Nova Macedonia».
Το όνομα R.M.Skopje δηλαδή Republic οf Macedonia-Skopje,11 χρόνια μετά τον κ.Παπανδρέου φέρεται πως απέρριψε και ο κ.Καραμανλής όταν του προτάθηκε απ΄την Αμερικανική πλευρά στις 4/4/2008 ως ύστατη προσπάθεια αποφυγής του Ελληνικού Βέτο κατά τη διάρκεια της συνόδου του Νάτο στο Βουκουρέστι.Σύμφωνα με πληροφορίες του Greece-Salonika πάντως,το όνομα αυτό (Republic of Macedonia-Skopje ή Republic of Macedonia(Skopje)) το είχε αποδέχθει -off the record- μετά από πιέσεις των Αμερικανών η πλευρά των Σκοπίων!O κ.Καραμανλής σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες,όταν οι Αμερικανοί προσπαθώντας να τον πείσουν έκαναν λόγο για"ίδια αξία των λέξεων είτε εντός είτε εκτός παρενθέσεως,"έκανε έναν πραγματικά έξυπνο ελιγμό αντιπροτείνοντας το όνομα Republic of Skopje (Macedonia) το οποίο και απορρίφθηκε απ΄τους Σκοπιανούς..Αυτή όμως είναι μια άλλη ιστορία για την οποία πιθανότατα θα ενημερωθούμε επισήμως μέσω κάποιου ανάλογου βιβλίου του νυν Έλληνα διαμεσολαβητή κ.Βασιλάκη περίπου -τηρουμένων των αναλογιών..- το 2020..

16 σχόλια:

  1. Σε Κόσοβο - Σκόπια η μεγαλύτερη στον κόσμο βάση των ΗΠΑ

    Μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου οι ΗΠΑ έκαναν πολέμους ή επιχειρήσεις ευρείας κλίμακας στο Ιράκ, τη Σομαλία, τη Σερβία και το Αφγανιστάν. Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις αναζήτησαν διάφορες δικαιολογίες και προβλήθηκαν «ανθρωπιστικές επιχειρήσεις», «τερματισμός βίας», «αποκατάσταση δημοκρατίας», «αντιμετώπιση της τρομοκρατίας», «αντιμετώπιση κινδύνων από όπλα μαζικής καταστροφής». Ύστερα από κάθε τέτοια στρατιωτική επιχείρηση η συζήτηση στρεφόταν στο ποια «σκοτεινή δύναμη» θα ήταν ο επόμενος στόχος. Ελάχιστη προσοχή δινόταν στο τι άφηναν πίσω τους. Με αυτόν τον τρόπο διέφευγε την προσοχή το προφανές: Αυτό που έμενε πίσω από κάθε στρατιωτική κινητοποίηση της υπερδύναμης ήταν στρατιωτικές βάσεις. Μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου η μόνη στρατιωτική υπερδύναμη είχε να αντιμετωπίσει στο οικονομικό επίπεδο δύο πανίσχυρους ανταγωνιστές: την Ε.Ε. και τις χώρες της Ανατολικής Ασίας, μεταξύ των οποίων η Ιαπωνία και κυρίως η Κίνα.

    Για να κατοχυρώσει τα κεκτημένα της νίκης στον Ψυχρό Πόλεμο η Ουάσιγκτον επέλεξε να αξιοποιήσει το μέγιστο πλεονέκτημά της. Τη στρατιωτική της ισχύ. Μέσω αυτής της ισχύος μπορούσε να εδραιώσει τη θέση της στην Ευρασία και να διασφαλίσει την παγκόσμια ηγεμονία της.

    Η διεύρυνση του ΝΑΤΟ αποτέλεσε την «ειρηνική» διαδικασία για την οικοδόμηση στρατιωτικών βάσεων σε κρίσιμες περιοχές της Ευρασίας. Όπου αυτή η διαδικασία δεν ήταν εφικτή, η «πολιτική» συνεχιζόταν με άλλα μέσα. Τον πόλεμο.

    Πρώτος πόλεμος στον Κόλπο

    Παρά τις διαβεβαιώσεις στους άραβες συμμάχους τους, οι αμερικάνοι δεν έφυγαν από τον Κόλπο μετά τον πρώτο πόλεμο. Ενδεχομένως ο Σαντάμ δεν εκθρονίστηκε το 1991 μόνο και μόνο για να παγιωθεί η αμερικάνικη στρατιωτική εγκατάσταση στην αραβική χερσόνησο. Ως αποτέλεσμα του πρώτου εκείνου πολέμου οι ΗΠΑ εγκαταστάθηκαν στρατιωτικά στις εξής χώρες:

    * Σαουδική Αραβία,

    * Κουβέιτ,

    * Μπαχρέιν,

    * Κατάρ,

    * Ομάν,

    * και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

    Με τον τρόπο αυτόν οι ΗΠΑ πήραν απολύτως στα χέρια τους τον έλεγχο μιας πετρελαιοφόρου περιοχής, από την οποία νωρίς τη δεκαετία του 1970 είχε εκδιωχθεί η Βρετανία. Όπως συνόψισε τα αποτελέσματα του πρώτου πολέμου στον Κόλπο ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας Ζ. Σιράκ, «οι ΗΠΑ από εδώ και πέρα ελέγχουν τα ενεργειακά εφόδια των ευρωπαϊκών και ασιατικών οικονομικών δυνάμεων».

    Στα γιουγκοσλαβικά απομεινάρια

    Η αμερικάνικη επέμβαση στη Βοσνία (1995) και το Κόσοβο (1999) προβλήθηκε ως δημοκρατική - ανθρωπιστική αντίδραση στην πολιτική εθνοκάθαρσης, για την οποία κατηγορήθηκε το σερβικό καθεστώς υπό τον Μιλόσεβιτς. Η αμερικάνικη στρατιωτική επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία, όμως, είχε αποτέλεσμα τη δημιουργία αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων σε:

    * Ουγγαρία,

    * Αλβανία,

    * ΠΓΔΜ,

    * Βοσνία,

    * και Κόσοβο (Camp Bondsteel).

    Παρεπόμενο των μεταπολεμικών ρυθμίσεων ήταν τα βήματα διεύρυνσης του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Η Ρουμανία και η Βουλγαρία είναι ήδη μέλη της συμμαχίας και οι ΗΠΑ με βάσεις που εγκατέστησε στις δύο χώρες (Κοστάντζα, Μπουργκάς) βρέχουν τα πόδια τους στη Μαύρη Θάλασσα.

    Στα χνάρια του Οσάμα

    Μετά την 11η Σεπτεμβρίου οι αμερικάνικες δυνάμεις κινήθηκαν αστραπιαία κατά του Αφγανιστάν προκειμένου να συλλάβουν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν. Πέραν των προσχημάτων, όμως, οι αμερικάνοι εγκαταστάθηκαν στρατιωτικά σε μια χώρα που συνδέει νότια, κεντρική Ασία και Μέση Ανατολή.

    Παρεμπιπτόντως είναι η χώρα που ο αμερικάνικος πετρελαϊκός κολοσσός *nocal σχεδιάζει να δημιουργήσει αγωγό για μεταφορά πετρελαίου από την Κασπία στον Ινδικό Ωκεανό ελέγχοντας με αυτόν τον τρόπο τον εφοδιασμό σε ενέργεια των χωρών της ανατολικής Ασίας. Επιπροσθέτως, πριν και κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Αφγανιστάν, οι αμερικάνοι εγκαταστάθηκαν στρατιωτικά στο υπογάστριο της Ρωσίας:

    * Ουζμπεκιστάν,

    * Κιργιστάν,

    * Τατζικιστάν,

    * Πακιστάν.

    Από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, λοιπόν, μέχρι σήμερα, οι ΗΠΑ, με το «καλό ή με το ζόρι», έχουν κατορθώσει να δημιουργήσουν στρατιωτικά προγεφυρώματα στον «μέσο χώρο» που βρίσκεται ανάμεσα στην Ευρώπη από τα δυτικά, τη Ρωσία από τον Βορρά και την Κίνα από ανατολικά. Η «πρακτική αξία» αυτής της σφαίρας επιρροής είναι ότι δίνει στην Ουάσιγκτον πλεονέκτημα στην προσπάθειά της να ελέγξει τις ενεργειακές προμήθειες των οικονομικών της ανταγωνιστών, δηλαδή της Ε.Ε. και των χωρών της ανατολικής Ασίας (Κίνα).

    (Σημείωση: Το κείμενο αυτό [παρ]ακολουθεί τη λογική του Zoltan Grossman, καθηγητή στο University of Wisconsin - Madison, όπως αναπτύσσεται σε μια μεγάλη σειρά άρθρων και βιβλίων του).

    «Μεγάλη Κυρία» στο Κόσοβο

    Kυκλοφορεί ως αστείο μεταξύ των αμερικάνων στρατιωτών που συμμετέχουν στις «ειρηνευτικές δυνάμεις» στα Βαλκάνια:

    – Ποια είναι τα δύο πράγματα που μπορεί να δει κανείς από το Διάστημα;

    – Το ένα είναι το Σινικό Tείχος. Το δεύτερο είναι το Camp Bondsteel.

    Το Camp Bondsteel είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική βάση που δημιούργησαν οι ΗΠΑ μετά τον πόλεμο στο Βιετνάμ. Βρίσκεται στο Κόσοβο. Για την ακρίβεια καταλαμβάνει εκτάσεις στα εδάφη τόσο του Κοσσυφοπεδίου όσο και της ΠΓΔΜ, παρ’ ότι τα σύνορα των δύο προτεκτοράτων δεν είναι οριοθετημένα. Άλλωστε οι αμερικάνοι δεν έλαβαν υπόψη τα σύνορα όταν σχεδίασαν την τεράστια αυτή βάση. Η τοποθεσία επιλέχθηκε με βάση τους σχεδιασμούς των κρίσιμης σημασίας ενεργειακών δρόμων που ήδη, πριν από το 1992, είχαν χαραχτεί στους χάρτες των μεγάλων αμερικάνικων εταιρειών και του Πενταγώνου.

    Το Camp Bondsteel οικοδομήθηκε για να προστατεύει τον αμερικάνικων συμφερόντων διαβαλκανικό αγωγό AMBO (Albania, Macedonia, Bulgaria Oil). Μια και μιλάμε όμως για συμφέροντα, ωμά οικονομικά συμφέροντα, ας συγκρατήσουμε δύο ονόματα εταιρειών: της Halliburton και της θυγατρικής της Brown & Root Services. Η μεν πρώτη ηγείται του κονσόρτσιουμ του αγωγού AMBO, η δε δεύτερη οικοδόμησε και παρέχει επιμελητειακή υποστήριξη στο κολοσσιαίο Camp Bondsteel.

    Στα σερβικά ερείπια

    Ο «πρίγκιπας του σκότους», όπως του αρέσει να τον αποκαλούν, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Ντικ Τσέινι, υπήρξε, μέχρι να ενδυθεί το φράκο του πολιτικού, «βασικός μέτοχος» της Halliburton. Για να μη ξεχνιόμαστε…

    Τον Ιούνιο του 1999, ως αποτέλεσμα των βάρβαρων και ισοπεδωτικών βομβαρδισμών κατά της Γιουγκοσλαβίας, ο στρατός των ΗΠΑ «απαλλοτρίωσε» περί τα 10.000 στρέμματα αγροτικής έκτασης, κοντά στο νοτιοανατολικό Κόσοβο, στην πόλη Ουρόσεβατς, επάνω στα αδιευκρίνιστα σύνορα με την ΠΓΔΜ, και άρχισε την κατασκευή του στρατοπέδου.

    Το Camp Bondsteel σήμερα αποκαλείται από τους αμερικάνους «Grand Dame» (Μεγάλη Κυρία), ετοιμάστηκε μέσα σε τρία χρόνια, εκτείνεται και στις δύο πλευρές των υποτιθέμενων συνόρων με την ΠΓΔΜ και εξυπηρετεί περισσότερους από 7.000 στρατιώτες, δηλαδή τα τρία τέταρτα του συνόλου της δύναμης που διατηρούν οι ΗΠΑ στην περιοχή.

    Το οδικό δίκτυο μέσα στο στρατόπεδο ξεπερνά τα 25 χιλιόμετρα, που οδηγούν στα περισσότερα από 300 κτίρια. Το στρατόπεδο είναι τόσο μεγάλο, ώστε χωρίζεται σε κεντρική, μέση και έξω περιοχή. Υπάρχουν υπαίθριοι χώροι αναψυχής, όπως και κλειστές αίθουσες για σπορ που είναι προσβάσιμες 24 ώρες το 24ωρο. Υπάρχουν επίσης εκκλησία, βιβλιοθήκη, αλλά και το καλύτερα εξοπλισμένο νοσοκομείο της Ευρώπης!

    Σε αυτό το στρατόπεδο, ανάμεσα στα άλλα, σταθμεύουν 55 ελικόπτερα Black Hawk και Apache. Αν και δεν δημιουργήθηκε διάδρομος προσγείωσης αεροσκαφών, ο χώρος επιλέχθηκε επειδή ακριβώς έχει τη δυνατότητα επέκτασης και, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, πολύ σύντομα θα μεταφερθεί εκεί η αμερικάνικη αεροπορική δύναμη που σταθμεύει στο Αβιάνο της Ιταλίας. Πέριξ του Camp Bondsteel ο αμερικάνικος στρατός ελέγχει 350 χιλιόμετρα δρόμων και 75 γέφυρες. Όλα αυτά γίνονται με τη δημιουργία φυλακίων και με επίγειες και εναέριες περιπολίες.

    Μια πόλη - κράτος!

    Την εργολαβία της κατασκευής ανέλαβε η Brown & Root Services Corporation. Για την κατασκευή δούλεψαν 24 ώρες το 24ωρο επί τρία χρόνια πάνω από 1.000 αμερικάνοι μηχανικοί και περισσότεροι από 7.000 αλβανοί εργάτες.

    Σήμερα η Brown & Root Services εξασφαλίζει τη λειτουργία του στρατοπέδου. Φροντίζει για την παροχή 600.000 γαλονιών νερού τη μέρα και ηλεκτρισμού για τις ανάγκες μιας πόλης 25.000 κατοίκων. Φροντίζει για τη λειτουργία 1.200 πλυντηρίων ημερησίως, καθώς και για την παρασκευή 18.000 γευμάτων. Το προσωπικό που απασχολεί η Brown & Root Services ξεπερνά τα 10.000 άτομα και είναι κυρίως αλβανοί, οι οποίοι, για να… «αποφευχθούν οι πληθωριστικές πιέσεις» στην οικονομία της περιοχής, αμείβονται με 2 δολάρια την ώρα.

    Όπως λένε οι ίδιοι οι αμερικάνοι που βρίσκονται στην περιοχή, η εχθρότητα που αντιμετωπίζουν οφείλεται, μεταξύ άλλων, και στο γεγονός πως το Camp Bondsteel φαντάζει ως μια περιοχή η οποία βρίσκεται 100 χρόνια μπροστά από τον χώρο που την περιτριγυρίζει. Ο τόπος γύρω από το στρατόπεδο είναι πάμπτωχος με τον δείκτη της ανεργίας να φτάνει το 80%.

    Τι γυρεύει μια τέτοια στρατιωτική εγκατάσταση μέσα σε μια περιοχή που «βρίσκεται 100 χρόνια πίσω»; Ας επισημάνουμε δύο αναφορές της «Ουάσιγκτον Ποστ» για το Camp Bondsteel:

    * Είναι ένα φανερό σημάδι ότι οι ΗΠΑ έχουν αναλάβει μείζονες δεσμεύσεις στην περιοχή και σχεδιάζουν να παραμείνουν επί μακρόν.

    * Η αυξανόμενη αστάθεια στη Μέση Ανατολή υποχρεώνει τις ΗΠΑ να έχουν βάσεις και ελευθερία πτήσεων πάνω από τα Βαλκάνια για να μπορούν να προστατεύσουν το πετρέλαιο της Κασπίας.

    «Μακεδονία» για ασφαλή ενέργεια…

    Η αμερικάνικη Υπηρεσία Εμπορίου και Ανάπτυξης (*S Trade & Development Agency – TDA) χρηματοδότησε τις μελέτες βιωσιμότητας και τεχνολογικών απαιτήσεων της εταιρείας AMBO, που, ας σημειωθεί, έχει έδρα τη Νέα Υόρκη.

    Ο πετρελαιαγωγός της AMBO, προϋπολογισμού 1,5 δισ. δολαρίων, αξιολογείται ως ένας από τους σημαντικότερους, από στρατηγική άποψη, αγωγούς, καθώς υπό αυστηρό αμερικάνικο στρατιωτικό έλεγχο μπορεί να συνδέσει τις αγορές της Ευρώπης με το πετρέλαιο της Κασπίας. Ακόμη και στην περίπτωση που μέσα στον αγωγό θα ρέει ρωσικό πετρέλαιο, αυτό θα οδεύει προς τις αγορές υπό την προϋπόθεση ότι θα το επιτρέπει η Ουάσιγκτον.

    Αντιλαμβάνεται, λοιπόν, κανείς γιατί ανάμεσα στους χρηματοδότες της AMBO εξέχουσα θέση κατέχουν οι EXXON - Mobil και Chevron. Πολύ περισσότερο κατανοεί γιατί η Μόσχα προσπαθεί με κάθε τρόπο να έχει τουλάχιστον το 51% από τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, όποτε αυτός κατασκευαστεί, ακόμη κι αν το υπόλοιπο 49% βρεθεί στα χέρια εταιρειών συμφερόντων ΗΠΑ.

    Τελειώνοντας αξίζει να υπενθυμίσουμε όσα είχε πει ο βρετανός στρατηγός Μάικλ Τζάκσον, που με το «καπέλο» του ΝΑΤΟ βρισκόταν στην ΠΓΔΜ όταν η συμμαχία βομβάρδιζε τη Σερβία: Είναι απολύτως απαραίτητο να εξασφαλίσουμε τη σταθερότητα στη «Μακεδονία» και την ένταξή της στο ΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα είναι απαραίτητο να παραμείνουμε εδώ (το ΝΑΤΟ) για πολύ καιρό έτσι ώστε να μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των ενεργειακών δρόμων που θα διασχίσουν τη χώρα…

    Πηγή ‘Το Ποντίκι’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Σημίτης δεν υπήρξε προδότης.
    Οι ηγέτες της δημοκρατικής παράταξης ήταν πάνω από όλα πατριώτες και αγωνιστές της δημοκρατίας ,της ειρήνης και προστάτες των λαϊκών συμφερόντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Σημίτης δεν υπήρξε προδότης.
    Οι ηγέτες της δημοκρατικής παράταξης ήταν πάνω από όλα πατριώτες και αγωνιστές της δημοκρατίας ,της ειρήνης και προστάτες των λαϊκών συμφερόντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οσο σκεφτομαι τους πολιτικους που εχουμε μου σκετη πικρα.Μας εχουν κανει ρεζιλι.Εδω εχουμε ενα σωρο προβληματα και αυτοι τσακωνονται σαν τα σκυλια,ποιος θα ξεγελασει τον κοσμο..Υπαρχει κομμα στην βουλη που στρεφετε εναντια στα εθνικα συμφεροντα σαν να μην εχουν επιγνωση του τι συμβαινει γυρο τους.Η αλλη χασκογελα συνεχεια και στο τελος προβλεπω οτι θα βγαλουν και το - σκοπια, θα τις ζητησουν να παρουν και εδαφος απο την χωρα μας.Το δικαστηριο ανθρωπινων δικαιωματων δικαιωσε μουσουλμανους στην Θρακη να χαρακτηριζονται τουρκοι.Το παιχνιδι εχει χοντρυνει πολυ και οι μαλακες οι πολιτικοι μας τρωγονται.Αυτα μονο στην χωρα μας γινονται λιγη σοβαροτητα λιγη ΝΤΡΟΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οσο σκεφτομαι τους πολιτικους που εχουμε μου σκετη πικρα.Μας εχουν κανει ρεζιλι.Εδω εχουμε ενα σωρο προβληματα και αυτοι τσακωνονται σαν τα σκυλια,ποιος θα ξεγελασει τον κοσμο.Υπαρχει κομμα στην βουλη που στρεφετε εναντια στα εθνικα συμφεροντα σαν να μην εχουν επιγνωση του τι συμβαινει γυρο τους.Η αλλη χασκογελα συνεχεια και στο τελος προβλεπω οτι θα βγαλουν και το - σκοπια, θα τις ζητησουν να παρουν και εδαφος απο την χωρα μας.Το δικαστηριο ανθρωπινων δικαιωματων δικαιωσε μουσουλμανους στην Θρακη να χαρακτηριζονται τουρκοι.Το παιχνιδι εχει χοντρυνει πολυ και οι μαλακες οι πολιτικοι μας τρωγονται.Αυτα μονο στην χωρα μας γινονται λιγη σοβαροτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ Η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ.ΚΩΣΤΑΚΗΣ-ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΡΜΟΝΙΑ..ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ,ΚΑΚΩΣ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟ.ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΝΩΣΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η πλεοψηφία του Ελληνικου λαού ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΟΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!

    Καταλάβατε αγαπητή κυρια Μπακογιάννη;;;;

    Διαπραγματεύσεις απο μηδενική βάση με το ονομα Βαρδαρια που ειναι και το ΑΛΗΘΙΝΟ τους ονομα!!

    Γιατι ντε και καλά Μακεδονια κατι, δεν κατάλαβα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η πλεοψηφία του Ελληνικου λαού ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΟΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!

    Καταλάβατε αγαπητή κυρια Μπακογιάννη;;;;

    Διαπραγματεύσεις απο μηδενική βάση με το ονομα Βαρδαρια που ειναι και το ΑΛΗΘΙΝΟ τους ονομα!!

    Γιατι ντε και καλά Μακεδονια κατι, δεν κατάλαβα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όλοι οι λαοί τιμούν και προστατεύουν την ιστορία τους, γιατί χωρίς ιστορία δεν έχει μέλον.
    Αν κατασκευάσουν ψευδοιστορία, θα γίνουν ψευδοκράτος, ψευδολαός, ψευδοτίποτε.
    Πως τους ξεχώριχαν από τους υπόλοιπους γείτονες από υπάρξεως μέχρι το '46; Στο χρονικό αυτό διάστημα δεν υπήρξαν ξεχωριστές προσωπικότητες από τους κατοίκους - το λαό - της περιοχής; Πως αυτοί θα λέγονται σήμερα;;
    Καλλίτερα ΒΑΡΝΤΑΣΚΑ δένει με την ιστορία σας, ώστε να έχετε σίγουρη βάση να κοιτάτε το μέλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. The name is Republic of Macedonia and that's it. For over 50 years all the Greek governments have done nothing. The game has been lost .No one under that sun would call those people New macedonians upper macedonians or whatever . Just keep going for frappe and bouzoukia, and what the hell they don't have any plans for more land any further down larisa . Let people have what they want, they may prove better for carrying that sort of history, and respect it ,and take care of it.Neohellines have nothing in common with hellines.just a mixer of races thinking how to be public servants . put me wrong.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ
    ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ,ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ DEALER ΤΩΝ
    ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο DEALER ΜΕΣΑ
    ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

    TO ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΤΟΥ ΜΠΡΑΙΖΑ-NABUCCO-CARLYLE-HUTCHISON-ΓΑΠ.
    ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

    Ο ΓΑΠ. ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
    αποσπασμα απο in.gr

    Επίσης χαρακτήρισε επικίνδυνη την κυβέρνηση διότι «βλέπει τον Έλληνα υπήκοο ως ιθαγενή, που καλλιεργεί την υποτακτικότητα, την αίσθηση του μέσου Έλληνα ότι δεν έχει στον ήλιο μοίρα και χρειαζόμαστε τον Κινέζο, το Ρώσο, τον Ευρωπαίο, το Γερμανό για να μπορούμε να πάμε μπροστά».


    ΛΕΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙ.
    "Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΗ"
    ΓΙΑΤΙ?
    ΕΠΕΙΔΗ
    "ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ"
    "ΤΟΝ ΡΩΣΟ,ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ,ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΟ,
    ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ"

    ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΓΙΩΡΓΟ
    ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ
    "ΕΘΝΙΚΩΣ ΑΚΙΝΔΥΝΟΙ"
    "ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ
    ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ...ΜΠΡΟΣΤΑ"

    ΓΙΑΤΙ Ο ΓΑΠ. ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΤΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΚΕΣ ΠΑΡΕΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ
    ΡΩΣΟΥΣ-ΚΙΝΕΖΟΥΣ-ΓΑΛΛΟΥΣ-ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ?

    ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ

    Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΡΧΙΖΕΙ
    ΝΕΟ ΑΝΕΝΔΟΤΟ
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΕΞΙΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ..ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ
    SOUTH STREAM.
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΕΞΙΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ... ΤΗΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ COSCO

    AΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ
    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ..ΤΟΥ
    ΝΑBUCCO.
    ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ ΓΙΑ
    ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ..ΤΗΣ
    ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ HUTCHISON-CARLYLE
    ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

    AΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ
    ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ
    ΕΥΡΩΠΑΙΟ, ΤΟΝ ΡΩΣΟ, ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ.


    ΕΚΛΗΣΗ
    Β.ΒΕΝΙΖΕΛΟ
    ΔΙΩΞΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙ ΑΠΟ
    ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όλη αυτή η παγωμάρα και η συντήρηση που έπεσε στο θέμα των σκοπίων απο τους εκάστοτε εθνοπροδότες, ήταν ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή είχαν διαταγή να συντηρήσουν το θέμα μέχρι τα δυναμώσουν τα Σκόπια και να γίνουν καρκίνωμα και να εγκαθιδρύσει το ''μακεδονια'' παντού.

    ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ να το τελειώσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 19 Μάϊος 2008 11:43 πμ

    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΟ ΠΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΜΥΞΙΑΡΗ ΣΛΑΒΕ ΑΛΛΑ

    "ΠΑΝΤΑ ΡΕΕΙ ΚΑΙ ΟΥΔΕΝ ΜΕΝΕΙ"

    ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΟΣΟ ΝΟΜΙΖΕΙΣ
    prove me wrong not put me wrong
    a mix of races not a mixer or races
    continue history not carry history

    go wipe up your bottom Slav

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΦΙΛΕ 19 Μάϊος 2008 5:03 μμ

    ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΣΥΚΩΝΕΙ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΠΡΙΝ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΑΣΤΑΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 19 Μάϊος 2008 11:17 πμ
    ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΕΔΩ

    http://macedonia-greece.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share