2 νεκροί το μήνα στον Ελληνικό Στρατό! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

2 νεκροί το μήνα στον Ελληνικό Στρατό!

Σύμφωνα με στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, ο μέσος όρος των θανάτων από ναρκωτικά και αυτοκτονίες στο στράτευμα είναι δύο άτομα κάθε μήνα για το 2006 και το 2007!
Τα στοιχεία για το πρώτο οκτάμηνο του 2008 είναι σχετικά..."ενθαρρυντικά", αφού ο μέσος όρος έχει πέσει κοντά στο 1,6. Το γεγονός ότι ο δείκτης θανάτων από χρήση ναρκωτικών ουσιών και αυτοκτονίες είναι φέτος πεσμένος, δεν σημαίνει πως είναι σίγουρο πως θα μείνει στο 1,6. Έχει παρατηρηθεί και παλιότερα πως, ενώ για κάποιο διάστημα δεν είχαμε κανένα θάνατο, στο τέλος του έτους ή στην αρχή του επόμενου υπήρξε αυξημένος αριθμός κρουσμάτων.
Ανώνυμος στρατιώτης που μίλησε στην εφημερίδα "Μακεδονία" για το θέμα δήλωσε: "Το ευκολότερο πράγμα στο στρατό είναι να βρει κάποιος ναρκωτικά. Από το χασίς μέχρι την ηρωίνη και τα ναρκωτικά χάπια, όλα έχουν την τιμή τους. Βέβαια, όπως και στη φυλακή, οι τιμές είναι ανεβασμένες σε σχέση με την πιάτσα, αλλά οι περισσότεροι φαντάροι ψωνίζουν μέσα στο στρατόπεδο, για να μην τα μεταφέρουν οι ίδιοι. Εκτός από τη μεταφορά από τους ίδιους τους φαντάρους, που τα βάζουν μέσα όταν επιστρέφουν από την έξοδο, τα ναρκωτικά μπαίνουν στα στρατόπεδα και με άλλους τρόπους. Για παράδειγμα, γίνεται συνεννόηση και το βαποράκι τα πετάει πάνω από τα συρματοπλέγματα”..
Για τις αυτοκτονίες τώρα,σύμφωνα με τα συμπεράσματα δύο ερευνών που έγιναν το 2006 από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, ο σημαντικότερος λόγος αυτοκτονίας στο στράτευμα είναι οι σχέσεις με το άλλο φύλο (περίπου 50%). Ακολουθεί ως αιτία με 35% τα οικογενειακά προβλήματα και σε μικρότερα ποσοστά καταγράφονται ως αιτίες η χρήση τοξικών ουσιών, προβλήματα εντός της μονάδας και διάφοροι, μη προσδιορισμένοι, εξωτερικοί παράγοντες. .
Bookmark and Share