30+9 (ξεχασμένα) σκάνδαλα. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

30+9 (ξεχασμένα) σκάνδαλα.

Email από Dentnews.net .

"Επειδή πολλά ακούστηκαν για τη μη σύνταξη λίστας των σκανδάλων του ΠΑΣΟΚ, αλλά μόνο της Νέας Δημοκρατίας, και επειδή ο λόγος δεν είναι ότι αυτά δεν υπάρχουν... πάρτε μια πρόγευση των 30+9 σκανδάλων και εγκλημάτων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. μιας και "ανεβαίνει" στις καθόλου στημένες ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ.
  1. Υπερχρέωση της χώρας, διόγκωση του δημόσιου χρέους στο 114% (τ 1981 το δημόσιο χρέος υπολειπόταν του μέσου κοινοτικού, το 1985 ξεπέρασε το μέσο κοινοτικό και το 2001 έφτασε σε χρέος ρεκόρ 114% του ΑΕΠ ).
  2. Παράδοση του δημόσιου πλούτου στους βαρόνους των κατεστημένων συμφερόντων (έξι οικογένειες).
  3. Καταλήστευση των κρατικών και κοινοτικών πόρων από τις συμμορίες της διεφθαρμένης διαπλοκής που έδρασαν ανενόχλητες και με την πλήρη ανοχή των «χρυσών» σοσιαλιστικών εξουσιών. Όλες οι διεθνής εκθέσεις κατατάσσουν την Ελλάδα στην ίδια κατηγορία με τις χώρες της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής.
  4. Έγκλημα χρηματιστηρίου: άγρια δηλαδή λεηλασία ενάμισι εκατομμυρίου ανύποπτων μικροεπενδυτών μετά από τις άμεσες και έμμεσες προτροπές υπουργών (κόμμα χρηματιστηρίου) και του ίδιου του Σημίτη.
  5. Χειραγώγηση του γενικού δείκτη του χρηματιστηρίου με τα ταμεία των ΔΕΚΑ (Δημόσια Επιχείρηση Κρατικών Αξιών) και των ασφαλιστικών..."

(για τη συνέχεια πατήστε εδώ)

17 σχόλια:

  1. ΑΝ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΘΕΙ ΜΕ ΤΣΥΡΙΖΑ ΕΓΩ ΨΗΦΙΖΩ ΚΚΕ Η ΛΑΟΣ!

    ΕΙΜΑΙ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΙΔΡΥΣΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ...

    ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΑΣΚΕΡΙ ΤΩΝ ΤΣΙΠΡΟ-ΑΛΑΒΑΝΩΝ ΟΥΤΕ ΝΑΤΟ ΣΚΕΦΤΩ ΜΠΟΡΩ!!!


    ΕΜΠΡΟΣ ΟΛΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργος Παπανδρέου
    Ένα αινιγματικό έως ύποπτο πρόσωπο που οφείλει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό.

    Στον λαό, που θα κληθεί να πληρώσει τα "γραμμάτιά" του, σε περίπτωση που υπάρχουν τέτοια.
    Το ερώτημα που τίθεται είναι απλό
    Είναι σιωνιστής ο ΥΠΕΞ;
    Αν είναι, πόσο επηρεάζει την εθνική μας ασφάλεια
    και πόσο τελικά θα μας "κοστίσει";
    Ποιος και γιατί "επενδύει" πάνω του;

    `Συμβαίνουν γύρω μας σημαντικές εξελίξεις, οι οποίες, αν δεν υπάρχει γνώση για να ερμηνευτούν, περνάνε σχεδόν απαρατήρητες. Πρόσφατα, για παράδειγμα, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για λόγους πολιτικής έκανε "άνοιγμα" στις μειονότητες που υπάρχουν στη χώρα. Διατύπωσε την άποψη ότι για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης θα έπρεπε να έχουν τους αντιπροσώπους τους μέσα στη βουλή και οι νομιμοποιημένοι πλέον μετανάστες. Και πού το περίεργο θα έλεγε κάποιος; Αυτή είναι μια "τάση", που πλέον αναπτύσσεται παγκοσμίως. Το περίεργο είναι ότι ανάμεσα στους ξένους συμπεριέλαβε και τους ανθρώπους της τοπικής εβραϊκής μειονότητας.

    Προφανώς με τη σύμφωνη γνώμη τους για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι ότι το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν θα τολμούσε να δυσαρεστήσει τους Εβραίους. Υπάρχει μια πάγια φιλοεβραϊκή συμπεριφορά τού ΠΑΣΟΚ, που έχει τις ιστορικές της αιτιάσεις, εφόσον είναι γνωστό ότι με χρήματα του εβραϊκού λόμπι της Νέας Υόρκης ιδρύθηκε το ΠΑΚ. Το ΠΑΣΟΚ με τη φιλοεβραϊκή πολιτική του ξεπληρώνει τα χρέη του μητρικού ΠΑΚ και προφανώς μέσα στα πλαίσια αυτής της πολιτικής είναι και το να μην τους δυσαρεστεί.

    Ο δεύτερος λόγος είναι ότι υπάρχει εβραϊκή συμμετοχή σ' αυτήν την αλλαγή πολιτικής.
    Είναι γνωστό ότι ένας από τους Εβραίους, που εμφανίζονται ως υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ανήκει στα ενεργά μέλη της ηγεσίας του συλλογικού οργάνου της εβραϊκής κοινότητας.
    Πού βρίσκεται το περίεργο σε όλα αυτά που αναφέρουμε; Στο εξής απλό:
    Μέχρι τώρα οι Εβραίοι υποτίθεται παρίσταναν τους Έλληνες πολίτες διαφορετικού θρησκεύματος.
    Παρίσταναν τους Έλληνες, που για τον οποιονδήποτε λόγο είχαν κάνει διαφορετική
    θρησκευτική επιλογή. Έχοντας τα χαρακτηριστικά αυτά, μπορούσαν και έκαναν "καριέρα"
    μέσα στον κρατικό μηχανισμό.
    Στελέχωναν τον μηχανισμό, χωρίς να είναι ορατή η διαφορετικότητά τους. Στελέχωναν τον μηχανισμό, χωρίς να προκαλούν αντιδράσεις και δυσφορία στην ελληνική κοινωνία. Μέσα στο πλαίσιο των νόμων περί θρησκευτικής ελευθερίας ζούσαν χωρίς προβλήματα με τους "διαφορετικούς", που συνέθεταν την πλειονότητα του ελληνικού λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακόμη δεν έρραψαν κοστούμια ορκωμοσίας οι ΠΑΣΟΚοι κι άρχισαν τα γελάκια και τις αλαζονείες. Αν ο κόσμος έχει μυαλό πρέπει να τιμωρήσει συλλήβδην τα δύο μαντρόσκυλα του δικομματισμού και να δώσει στην Αριστερά ένα ωραίο 25%-28%. Θητείες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ= χαμένα χρόνια από τη ζωή μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΛΑΟΣ(*) ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΞΙΑ.

    Ο ΛΑΟΣ(*) ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.




    *ΛΑΟΣ:KAΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΛΑΟΣ(*) ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΞΙΑ.

    Ο ΛΑΟΣ(*) ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.




    *ΛΑΟΣ:KAΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κατανοητό γιατί παραληρούν από την αγωνία τους για το μέλλον τα δεξιά παιδιά. Όμως είμαι σίγουρος κατά βάθος το νιώθουν και οι ίδιοι ότι οποιοσδήποτε άλλος στην εξουσία θα είναι καλύτερος από αυτή την κυνική, υποκριτική, ανεγκέφαλη, κουτοπόνηρη και ανάλγητη εξουσία που έχουμε σήμερα. Εκτός βέβαια αν ανήκουν στην κατηγορία των καλοβολεμμένων παιδιών της νέας αξιοκρατίας.
    Τελικά σήμερα ισχύει το μη χείρον βέλτιστον. Και είναι κατάντια βέβαια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Γ. Παπανδρέου απολαμβάνει το πρώτο χαρακτηριστικό της νέας περιόδου -του προκαλεί μεγάλη ευφορία να ακούει καλά λόγια για τις προτάσεις τους, από στελέχη που ξέρει ότι είναι (ή ήταν) απέναντί του- αρνείται, όμως, να συζητήσει το δεύτερο.

    «Είναι προφανές ότι θέλει να φθάσει στο τέλος με τις λιγότερες δυνατές δεσμεύσεις και παραχωρήσεις», εξήγησε στο «Εθνος» εις εκ των επιτελών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

    Αυτός ήταν ο λόγος που δεν βιάστηκε να κάνει την κίνηση προσέγγισης του Κ. Σημίτη, παρά το γενναίο άνοιγμα του προκατόχου του.

    Το «ρεύμα» έχει συντονιστεί στα νέα δεδομένα, με τους βουλευτές που στήριξαν τον Ευ. Βενιζέλο, και τον ίδιο τον βουλευτή Θεσσαλονίκης, να εκτελούν με συνέπεια το σύνολο των κοινοβουλευτικών και κομματικών τους καθηκόντων.

    Αυτή, άλλωστε, ήταν η στρατηγική τους από τη στιγμή που έκαναν πίσω στο θέμα του ομίλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε παιδιά σοβαρά μιλάτε?
    Πρωθυπουργό έναν που βάζει τα χέρια του στην αλυσίδα ενώ το ποδήλατο κινείται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. To ίδιο site δημοσίευσε και τα 45 σκάνδαλα της NΔ επί των ημερών του Κωστάκη Καραμανλή: dentnews.net/2008/09/19/45skandala.
    40 περίπου σκάνδαλα σε μία 20ετία αντιστοιχούν σε δύο σκάνδαλα το χρόνο. 45 σκάνδαλα όμως σε 54 μήνες διακυβέρνησης μας κάνουν περίπου 1 σκάνδαλο το μήνα. Τα συμπεράσματα δικά σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οταν ακουω να μιλανε για το "εγκλημα του χρηματιστηριου", εγω το μεταφραζω," Η , μαλακια των ανθρωπων".
    Ας μην πηγαινες να μπεις μεσα στο λακκο με τα φιδια. Εγω και πολλοι αλλοι, που αν και ειχαμε λεφτα, δεν τα βαλαμε στη γκανιοτα, γιατι δεν το καναμε;
    Κατσε λοιπον τωρα και κλαιγε.
    Και αλλοιως, ο Χριστος ειπε, η πιστη σου σεσωκε σε.
    Εγω λεω,η μαλακια σου, κατεστρεψε σε.
    Ααμα πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΟΧΙ ΠΡΟΤΙΜΑΜΕ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΡΥΦΤΕΙ ΣΤΟ ΛΑΓΟΥΜΙ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ DVD!! ΗΡΕΜΙΑ ΠΑΙΔΙΑ Η ΔΕΞΙΑ ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΗΡΕΜΙΑ ΠΑΙΔΙΑ Η ΔΕΞΙΑ ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΤΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΚΑΙ ΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΩ ΕΝΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ ΠΑΡΑ ΕΝΑΝ ΚΡΥΜΜΕΝΟ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΛΑΓΟΥΜΙ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ DVD...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και ποιος μίλησε για τον dvdάκια?
    Υπάρχουν και άλλοι εκτός από τους απογόνους των "βασιλικών" οικογενειών και εντός των 2 μεγάλων κομμάτων και εκτός.
    Πάντως ο Παπανδρέου μόνο εμπιστοσύνη δεν εμπνέει,σε αυτουνού την κυβέρνηση και οι κλητήρες θα παίρνουν μίζες και θα τις υπογράφει ο ίδιος...Νομίζω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. PROTHIPOURGOS O GORGO KE YPOURGOS EKSOTERIKON O TZIPRAS:
    INE SAN EKINES TIS ISTORIES POU MAS LEGAN I GONIS MAS KE FOVOMASTAN OTAN IMASTAN PAIDIA.
    MIN GELIESTE THEN INE O GORGO; GEORGIOS KE ANDREAS PAPANDREOU EPIDI EXI TO IDIO EPONIMO:
    RE KSYPNISTE I MIXANI TOU SKOTOUS GIA TIN ELLADA DOULEVI ME TAXIS RYTHMOUS:
    TA TZAKIA PAPANDREOU;MITZOTAKIS;KARAMANLIS KAI::::::: KAI
    THEN PROKITE NA MAS KSELASPOSOUN.
    DOSTE STO LAOS KANA 20% NA DITE POS TROMASOUN KE THA TOUS PIANI PANIKOS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "Πικραμένοι κι οι δυο κλαίμε τη συμφορά μας. . . "
    http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συγγνώμη, αλλά σε τι ακριβώς αποσκοπεί αυτό το άρθρο τη δεδομένη χρονική στιγμή; Γιατί αυτό το υπονοούμενο ΤΩΡΑ για τις δημοσκοπήσεις; 8 χρόνια που δίνουν μπροστά τη ΝΔ ήταν δηλαδή αξιόπιστες; Συν τοις άλλοις αυτά τα 39 "σκάνδαλα", στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν είναι σκάνδαλα, αλλά προσωπικές απόψεις του αρθρογράφου και λίγο διαστρεβλωμένες μάλιστα (ή έστω όχι πλήρεις).
    Στο δημόσιο χρέος, για παράδειγμα, δε συνέσφερε (τα μέγιστα) η εφιαλτική τριετία Μητσοτάκη; Στο χρηματηστήριο η δικαιοσύνη (επι κυβερνήσεως ΝΔ μάλιστα) δεν αποφάνθει ότι ΟΥΔΕΙΣ(!) ένοχος; Μήπως από πίσω ήταν και κομματόσκυλα της ΝΔ, όπως και προσκύμενοι σε αυτούς επιχειρηματίες; Και μην πει κανείς ότι η "αμερόληπτη" επί ΝΔ δικαιοσύνη δε θα χτυπούσε το ΠΑΣΟΚ με την πρώτη ευκαιρία (όπως και το έκανε σε άλλες υποθέσεις, βγάζοντας "κρυστάλλινη" και τη ΝΔ -βλέπε SIEMENS-).Ας μας έλεγε ο αρθρογράφος ποιοι πλούτισαν από το χρηματηστήριο και να το συζητούσαμε τότε το εν λόγω θέμα.
    Όσο για τους Εβραίους που λέει κάποιος, του θυμίζω ότι σε συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ένα με 2 χρόνια πριν το θάνατό του, παρέστει ο Αραφάτ αυτοπροσώπως και ευχαρίστησε το ΠΑΣΟΚ για τη διαχρονική του στήριξη στους Παλαιστίνιους, όταν ο Παπανδρέου ήταν ΥΠΕΞ. Έλεος, όχι να πιάνουμε ένα πληκτρολόγιο και να γράφουμε ό,τι μας κατέβει!
    Μπορεί λοιπόν σε τελική ανάλυση ευχαριστημένος με το ΠΑΣΟΚ να μην είμαι, αλλά ΝΔ δε γίναμε να σερνόμαστε και πίσω από τις δημοσκοπήσεις!!! Ο Σιμίτης τουλάχιστο συνέχιζε την πολιτική του και δεν έπερνε πίσω τις εξαγγελίες του λόγω των (επί τετραετίας παρακαλώ) αρνητικών δημοσκοπήσεων και για αυτό (καλώς τη δεδομένη στιγμή αλλά κακώς διαχρονικά όπως αποδείχτεικε και από τη συνολική πορεία της χώρας) τιμωρήθηκε και το ΠΑΣΟΚ το 2004. Συμφωνώ επίσης με το σχόλιο κάποιου, του πόσα σκάνδαλα έγιναν σε 20 έτη και πόσα σε 4. Ανόμοια μεγέθη, δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Συγγνώμη, αλλά σε τι ακριβώς αποσκοπεί αυτό το άρθρο τη δεδομένη χρονική στιγμή; Γιατί αυτό το υπονοούμενο ΤΩΡΑ για τις δημοσκοπήσεις; 8 χρόνια που δίνουν μπροστά τη ΝΔ ήταν δηλαδή αξιόπιστες; Συν τοις άλλοις αυτά τα 39 "σκάνδαλα", στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν είναι σκάνδαλα, αλλά προσωπικές απόψεις του αρθρογράφου και λίγο διαστρεβλωμένες μάλιστα (ή έστω όχι πλήρεις).
    Στο δημόσιο χρέος, για παράδειγμα, δε συνέσφερε (τα μέγιστα) η εφιαλτική τριετία Μητσοτάκη; Στο χρηματηστήριο η δικαιοσύνη (επι κυβερνήσεως ΝΔ μάλιστα) δεν αποφάνθει ότι ΟΥΔΕΙΣ(!) ένοχος; Μήπως από πίσω ήταν και κομματόσκυλα της ΝΔ, όπως και προσκύμενοι σε αυτούς επιχειρηματίες; Και μην πει κανείς ότι η "αμερόληπτη" επί ΝΔ δικαιοσύνη δε θα χτυπούσε το ΠΑΣΟΚ με την πρώτη ευκαιρία (όπως και το έκανε σε άλλες υποθέσεις, βγάζοντας "κρυστάλλινη" και τη ΝΔ -βλέπε SIEMENS-).Ας μας έλεγε ο αρθρογράφος ποιοι πλούτισαν από το χρηματηστήριο και να το συζητούσαμε τότε το εν λόγω θέμα.
    Όσο για τους Εβραίους που λέει κάποιος, του θυμίζω ότι σε συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ένα με 2 χρόνια πριν το θάνατό του, παρέστει ο Αραφάτ αυτοπροσώπως και ευχαρίστησε το ΠΑΣΟΚ για τη διαχρονική του στήριξη στους Παλαιστίνιους, όταν ο Παπανδρέου ήταν ΥΠΕΞ. Έλεος, όχι να πιάνουμε ένα πληκτρολόγιο και να γράφουμε ό,τι μας κατέβει!
    Μπορεί λοιπόν σε τελική ανάλυση ευχαριστημένος με το ΠΑΣΟΚ να μην είμαι, αλλά ΝΔ δε γίναμε να σερνόμαστε και πίσω από τις δημοσκοπήσεις!!! Ο Σιμίτης τουλάχιστο συνέχιζε την πολιτική του και δεν έπερνε πίσω τις εξαγγελίες του λόγω των (επί τετραετίας παρακαλώ) αρνητικών δημοσκοπήσεων και για αυτό (καλώς τη δεδομένη στιγμή αλλά κακώς διαχρονικά όπως αποδείχτεικε και από τη συνολική πορεία της χώρας) τιμωρήθηκε και το ΠΑΣΟΚ το 2004. Συμφωνώ επίσης με το σχόλιο κάποιου, του πόσα σκάνδαλα έγιναν σε 20 έτη και πόσα σε 4. Ανόμοια μεγέθη, δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share