"Η σημαία δεν είναι (πλέον..) κουρέλι." - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

"Η σημαία δεν είναι (πλέον..) κουρέλι."

4 μέρες ακριβώς μετά τη δημοσίευση του
Greece Salonika: "Η σημαία δεν είναι κουρέλι" οι αρμόδιες υπηρεσίες της δημαρχίας Θεσσαλονίκης αντέδρασαν με αποτέλεσμα στο πάρκο του Λευκού Πύργου να αντικατασταθούν οι 2 κουρελιασμένες σημαίες που είχαν γίνει αντικείμενο..περιέργειας των τουριστών τους τελευταίους μήνες,ακόμα και μετά την πανάκριβη ανάπλαση της περιοχής,και τη θέση τους να πάρουν δύο ολοκαίνουργιες σε μεγαλύτερο μάλιστα μέγεθος (φωτογ.δεξιά).
Η δημοσίευση (πατήστε εδώ) αφορούσε email που δεχτήκαμε απ΄τον κ.Γ.Κ,συνταξιούχο εκπαιδευτικό,με το οποίο περιέγραφε με μελανά χρώματα τις εικόνες που αντίκρυσε περπατώντας στην αναπλασμένη περιοχή του Λευκού Πύργου.
Όπως χαρακτηριστικά έλεγε:
"Περπατώντας στην "αναπλασμένη" περιοχή του Λευκού Πύργου παρατήρησα 2 τουρίστες (πρέπει να ήταν Σέρβοι ή Βούλγαροι) οι οποίοι φωτογράφιζαν όχι τον ίδιο τον Πύργο αλλά κάτι άλλο ακριβώς απέναντι.Πλησίασα από περιέργεια και είδα πως αυτό που για κάποιο λόγο τους είχε κάνει εντύπωσει ήταν κάποιοι ιστοί σημαιών πάνω στους οποίους κρεμόντουσαν 2..κουρέλια!Γιατί σημαίες σίγουρα δεν τις λες.. (φωτογ.αριστερά) "

Περιέγραφε τις σημαίες ως:
"ξεσκισμένες,βρώμικες,με άπειρα περιττώματα πουλιών επάνω τους.."

Ενώ σχολίαζε πως:
"Παρά τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που δόθηκαν για την ανάπλαση του Λευκού Πύργου κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να αντικαταστήσει δύο σημαίες με αποτέλεσμα να"κλέβουν την παράσταση"στα μάτια των παρατηρητικών βαλκάνιων τουριστών που συνωστίζονται κάθε μέρα μπροστά στο μνημείο".

.
.
**Η αλήθεια είναι πως αυτό έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολλούς μήνες αλλά "καλύτερα αργά παρά ποτέ"..

7 σχόλια:

  1. O Vasipap προσέχει τωρα που ερχονται ευρωεκλογες.
    οσοι ξερουν καταλαβαν τι λεω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγκρίθηκε -κατά πλειοψηφία- από το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης ο απολογισμός της ταμειακής διαχείρισης, ο ισολογισμός και τα αποτελέσματα χρήσης του οικονομικού έτους 2007.
    Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Νίκος Μαρκαντωνάκης, τόνισε -μεταξύ άλλων- ότι τα έσοδα του Δήμου παρουσίασαν αύξηση κατά 4%, ενώ υπάρχει πλεόνασμα ύψους 19 χιλιάδων ευρώ. Περαιτέρω ανέφερε ότι η σχέση ξένων προς ιδία κεφάλαια είναι 25%, κάτι που αποδεικνύει την «πιστοληπτική ικανότητα» του Δήμου.
    Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Θεσσαλονίκη Πρωταγωνίστρια», Κώστας Τσιτουρίδης, ανέφερε ότι η έκθεση ελέγχου των ορκωτών λογιστών για το 2007, επιβεβαιώνει την «εξαιρετικά δεινή» οικονομική θέση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος. Όπως είπε, από την έκθεση προκύπτει ότι το 2007 εκλάπησαν από τα ταμεία του Δήμου 10 εκατ. ευρώ και ότι έως τις 31/12/2007 ο Δήμος χρωστούσε στα ασφαλιστικά ταμεία 9 εκατ. ευρώ.





    Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση


    Από την πλευρά του, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη», Παναγιώτης Αβραμόπουλος, τόνισε ότι ο Δήμος είναι σε κατάσταση οικονομικής αδυναμίας, καθώς έχει τεράστιες υποχρεώσεις και μικρή έως μηδαμινή εισροή κονδυλίων.

    Ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας», Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, υπογράμμισε ότι τα στοιχεία της έκθεσης των ορκωτών λογιστών είναι εξαιρετικά αποκαλυπτικά και διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του δημάρχου για τα οικονομικά του Δήμου.

    Για «κακόβουλη» αντιπολίτευση έκανε λόγο, στην απάντησή του, ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και πρόσθεσε ότι ο Δήμος είναι οικονομικά φερέγγυος και μπορεί να πάρει δάνειο από οποιαδήποτε Τράπεζα. Τέλος, επανέλαβε ότι ο Δήμος έστειλε στη Δικαιοσύνη και απέλυσε τους υπαλλήλους που ενεπλάκησαν στην υπόθεση της υπεξαίρεσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρακολουθώ τις αναρτήσεις σας εδώ και καιρό μέσω rss feed (google reader) χωρίς όμως να κάνω κάποιο σχόλιο. Αφορμή στάθηκε αυτό το follow up post που κάνατε γιατί μου αρέσει που δεν "παρατάτε" κάποιο θέμα αφότου το αναδυκνείετε αλλά από ότι φαίνεται το παρακολουθείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μικρη αλλά θετικη παρεμβαση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αποδεικνυεται στην πραξη οτι μεσα απο τα blogs καποια πραγματα μπορουν να αλλαξουν, στο βαθμο που αυτο ειναι δυνατο.
    Αποδεικνυεται επισης οτι καποιοι εχουν ακομα μια ελαχιστη αισθηση ντροπης και με τον φοβο οτι γινονται ρομπα, δραστηριοποιουνται.
    Μπραβο στον κυριο που εστειλε το μέιλ με τις παρατηρησεις του και σε εσας που αναδειξατε το θεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. as mhn htan oi euroekloges pou leei kai o prwtos filos kai tha sas elega egw.to greece salonika pantws to diavazoun oloi sth salonikh.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. edo ksepoulane ta edafi stis simaies tha kolosoun?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share