Πολύ κοντά στη σύλληψη Μλάντιτς. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008

Πολύ κοντά στη σύλληψη Μλάντιτς.

Του Α.Κ. από το Βελιγράδι,
για το Greece-Salonika.

Σύμφωνα με πληροφορίες απ' το Βελιγράδι τις αμέσως επόμενες μέρες επίκειται η σύλληψη του πρώην επικεφαλής των σερβοβοσνιακών δυνάμεων και καταζητούμενου από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία ,στρατηγού Ράτκο Μλάντιτς.
Οι εξονυχιστικές έρευνες σε διάφορες περιοχές της Σερβίας που διεξάγουν ειδικοί της Ομάδας Δράσης για τη Συνεργασία με τη Χάγη, με στόχο τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δεύτερου σημαντικότερου καταζητούμενου (μετά τον Ρ.Κάρατζιτς) φαίνεται πως έχουν αποδώσει καρπούς και αυτός είναι ο λόγος που ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας Ντράγκαν Σουτάνοβατς αποφάσισε, πριν από μερικές ημέρες, να απευθύνει δημόσια έκκληση στον Μλάντιτς να παραδοθεί.
Οι ειδικές δυνάμεις διενήργησαν ελέγχους στο όρος Γιάστρεμπατς αλλά και στο ίδιο το Βελιγράδι ενώ ο χώρος που κινείται ο Μλάντιτς φέρεται πως εντοπίστηκε πριν από τρεις εβδομάδες.
Ο φόβος των διωκτικών αρχών της Σερβίας και ο λόγος για τον οποίο ο Σέρβος Υπουργός Άμυνας απεύθυνε έκκληση αντί να επιχειρηθεί απευθείας σύλληψη του Σερβοβόσνιου στρατηγού,όπως συνέβει και στην περίπτωση του Ράντοβαν Κάρατζιτς ,είναι ένας..:Ο Ρ.Μλάντιτς φέρεται να έχει διαμηνύσει στους διώκτες του πως "ποτέ δεν πρόκειται να τον συλλάβουν ζωντανό".Οι αρχές έχουν λάβει πολύ σοβαρά υπ' όψιν την απειλή αυτή και είναι πεπεισμένοι πως σε περίπτωση που επιχειρηθεί η σύλληψή του,ο Σερβοβόσνιος θα δώσει τέλος στη ζωή του.Μια τέτοια εξέλιξη φυσικά,λίγο καιρό μάλιστα μετά τις οργισμένες αντιδράσεις που προκάλεσε η σύλληψη Κάρατζιτς ,θα επιφέρει άγνωστες συνέπειες στην εύθραστη ισορροπία του πολιτικού συστήματος ίσως ακόμα και της κοινωνικής συνοχής της Σερβίας.
Βέβαια αυτό δε σημαίνει πως θα περιμένουν και για πάντα.
Οι αποκλειστικές πληροφορίες των ανθρώπων του Greece-Salonika στη Σερβική πρωτεύουσα κάνουν λόγο για επιχείρηση σύλληψης του Ράντκο Μλάντιτς το αργότερο εώς τις 20 Σεπτεμβρίου.
Ίδωμεν..

*Ο Ρασίμ Λιάιγιτς πάντως,πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου της Σερβίας,αρκέστηκε να δηλώσει σχετικάΗ σύλληψη του Μλάντιτς είναι ο μόνος τρόπος για τη Σερβία να αφήσει πίσω το παρελθόν της και να προχωρήσει. Δεν μπορώ να σας πω τίποτα περισσότερο ούτε και εάν άρχισε η επιχείρηση».

18 σχόλια:

  1. Για τους Βόσνιους που βομβάρδισαν μόνοι τους την αγορά του Σεράγιεβο, σκοτώνοντας ένα σωρό αθώο (δικό τους) κοσμάκη και εν συνεχεία τα φόρτωσαν στους Σερβο-βοσνίους, έχει να μας πει τίποτα η ακριβοδίκαιη διεθνής κοινότητα?
    Μούγκα στην στρούγγα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Nedavno je gradonačelnik Zaječara zatvorio pozorište, Beograd film je prodat, mnogi bioskopi ne rade ili će promeniti namenu i postati kafići ili kockarnice. Nadležni iz Ministarstva ipak gaje nadu da će novi zakon o kulturi regulisati odnose u ovoj oblasti.

    "Jedan od prvih zakona koji bude završen, biće gotov u oktobru mesecu, jeste zakon o radiodifuziji, a drugi zakoni koji su već u pripremljeni će krenuti po toj dinamici u proceduru",



    SRPSKA ARMIJA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Nedavno je gradonačelnik Zaječara zatvorio pozorište, Beograd film je prodat, mnogi bioskopi ne rade ili će promeniti namenu i postati kafići ili kockarnice. Nadležni iz Ministarstva ipak gaje nadu da će novi zakon o kulturi regulisati odnose u ovoj oblasti.

    "Jedan od prvih zakona koji bude završen, biće gotov u oktobru mesecu, jeste zakon o radiodifuziji, a drugi zakoni koji su već u pripremljeni će krenuti po toj dinamici u proceduru",



    SRPSKA ARMIJA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τους εθελοτυφλούντες φίλους των "Ορθοδόξων" αδελφών μια βόλτα στο Youtube

    http://www.youtube.com/results?search_query=srebrenica+massacre&search_type=&aq=0&oq=srebrenica

    θα ήταν χρήσιμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ ΣΕΡΒΟΙ.
    ΕΧΟΥΝ ΓΟΝΑΤΙΣΕΙ,
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ,
    ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ Ε.Ε.
    ΜΕΓΑΛΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΑ "ΑΔΕΡΦΙΑ"ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μετά τον Μλάντιτς, έρχεται η σειρά των "Ελλήνων" συνεργατών των σφαγέων της Σρεμπρένιτσας, οι οποίοι ανέμιζαν ελληνικές σημαίες στα βουνά της Σρεμπρένιτσας, δίπλα στου Σέρβους Ναζιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για το γιουτουμπο.
    Ρωτα και το μπαρμπα μου τον ψευτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και που τα ξερετε κυριε αυτα; Εισαστε και σεις εκει απο την αλλη μερια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΓΙΑΤΙ ΗΣΟΥΝ ΕΣΥ ΑΠ ΤΗΝ ΑΛΛΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν εχεις ιδεα τι σκαρφιστηκαν Αλβανοι και σια, για να σπρωξουν τους μαλακες τους Αμερικανους,(γιατι αυτοι στην αρχη δεν ηταν τοσο φανατικοι, σαν τους Γερμανους), να διαλυσουν τους Σερβους.
    Γι αυτο, μη λες μεγαλες κουβεντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγώ τώρα γιατι πιστεύω πως δεν πρόκειται για σύλληψη αλλά για ρουφιανιά.Προσωπικά μένω στη διαπίστωση πως γίναμε θεατές ένός φρικτού -θα τολμήσω να πω εμφυλίου-.Εζησε και ο τόπος αυτός,ο δικός μας αυτή την κατάρα ,οταν ολοι άκριτα από ενα σημείο και μετά χόρευαν στο ρυθμό των Αγγλων και των Αμερικάνων.Εμεις παραδίδαμε τον στρατό μας στον Σκόμπη και οι υπόλοιποι πουλίθηκαν από την ηγεσία τους.Καί έπεται η ΡΟΥΦΙΑΝΑ . Πολλοί οι νεκροί στη Γιουγκοσλαβία,τώρα σκοτώνουν για μια ακόμη φορά την αξιοπρέπεια ενός λαού ,ειναι η μοίρα του φτωχού να εξευτελίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η σύλληψη του Μλάντιτς είναι ο μόνος τρόπος για τη Σερβία να αφήσει πίσω το παρελθόν της και να προχωρήσει.
    ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΟΥ;
    ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ;
    Όλη η ιστορία είναι ένα καλό μάθημα για όποιους θα σκέφτονται να αντισταθούν σε USA , Ε.Ε ή ΝΑΤΟ όταν αποφασίσουν να διαμελίσουν κάποιο κράτος και να πετσοκόψουν τους πολίτες του.
    Για μεγαλύτερη ταπείνωση ζητούν να τους παραδοθούν αυτοί που αντιστάθηκαν στα σχέδια τους από τους ξεπουλημένους ομοεθνείς τους .
    ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΜΗΝ ΖΗΣΟΥΜΕ ΙΔΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.
    φυσικά υπάρχουν από τώρα κάτοικοι αυτού του τόπου- δεν μπορώ να τους πω ΕΛΛΗΝΕΣ που με μεγάλη χαρά θα έκαναν αυτό που κάνει η σερβική ηγεσία τώρα, δεν τους βλέπουμε με πόση χαρά δηλώνουν ότι έρχεται η σειρά και των ΕΛΛΗΝΩΝ εθελοντών που πήγαν στη ΒΟΣΝΊΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι ρωτάς, δεν ξέρεις ?
    Με αντάλλαγμα να σου, να μας κάτσει το προδοτικό λαμόγιο στο σβέρκο. Οπως έγινε στον εμφύλιο που επικράτησαν οι ρουφιάνοι και πράκτορες και απ' τις δύο παρατάξεις, αλληλοσφαχτήκαμε αδίκως, "κοντύναμε" ως κράτος και ως λαός. Δε βλέπεις ποιοί κυβερνούν ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ετσι ειναι.
    Και πηγαν και οι προδοτες και συνεργατες των Γερμανων μαζι τους και γλυτωσαν.
    Το μονο κρατος στην Ευρωπη που εγινε αυτο.
    Σε ολα τ αλλα, τους γαμησαν τη μανα.
    Και κυβερνανε μαζι εν αγαστη συμπνοια.
    Γι αυτο εχουμε αυτα τα χαλια.
    Και δεν εννοω μονο οικονομικα, αλλα κυριως ηθικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. By the way αλβανόσκυλο, εσείς είσαστε ναζί-δες φίλοι των ναζί γερμανών (ΕΕ) και ιταλών που μαζί με τις άλλες αθώες περιστερές, τους βούλγαρους των σκοπίων και της βουλγαρίας κατασφάξατε τα ελεύθερα έθνη των Βαλκανίων. Και να θυμάσαι, Λευτεριά στην Β. Ήπειρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. tha paradosoun sto piniko kai ton eglimatia polemou sakasvili gia ethnokatharsi?to telos tis pagosmiopiisis plisiazei.i imiparafrones ipiretes tis megalomanias oti eftase i ora tou periousiou laou tou theou na epivlithi olon ton filon katareoun.to tetarto reich kai i neonazi ipiretes ntopii propagandistes tou {ethnomidenistai amerikanodouloi kratikodiaiti sofistai ''neofilelftheroi'']tha geliopiithoun.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. prosoxi prosoxi olikos i maskot toy sintagmatos poy melitoy skototosan ton prodoti jijits exi afiniasi exi kopsi alisida prodotes filoeyropei politiki servi erxete i sirasas ta patete xirotera apo oti epate o jijits
    enas veteranos servoelinas polemistis tis banialouka

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share