"Το Κόσοβο δεν αποτελεί προηγούμενο". - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

"Το Κόσοβο δεν αποτελεί προηγούμενο".

«Από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι το Κόσοβο δεν μπορεί να δημιουργήσει προηγούμενο. Δεν πιστεύουμε ότι πρέπει να δημιουργούνται παράλληλες μεταξύ της κατάστασης στο Κόσοβο και στη Γεωργία», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος συναντήθηκε την με τον πρόεδρο της Γεωργίας, Μιχαήλ Σαακασβίλι (φωτογ.).
Ο κ. Μπαρόζο σημέιωσε ότι οι εξελίξεις έχουν επιβεβαιώσει αυτή την παραδοχή καθώς το Κόσοβο «έχει αναγνωριστεί από έναν μεγάλο αριθμό χωρών στον κόσμο, την πλειοψηφία των χωρών-μελών της Ε.Ε. και αρκετές χώρες εκτός Ευρώπης», ενώ αντιθέτως κανλεις στον κόσμο δεν έχει αναγνωρίσει τις περιοχές της απόσχιση της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Γεωργίας είπε- σύμφωνα με τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Β92 του Βελιγραδίου- ότι η διαφορά μεταξύ των δύο περιπτώσεων είναι ότι «το ΝΑΤΟ πήγε στο Κόσοβο για να αποτρέψει την εθνοκάθαρση, ενώ η Ρωσία πήγε στη Γεωργία για να διαπράξει εθνοκάθαρση».Τέλος, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι η Ε.Ε. δεν θα επιτρέψει να περάσει κανείς την «κόκκινη γραμμή», που είναι ο πλήρης σεβασμός για την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Γεωργίας.

πηγή ελευθ.τύπος

Bookmark and Share