"Διαμαρτυρίες για μήνες" προβλέπει βρετανός αναλυτής.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

"Διαμαρτυρίες για μήνες" προβλέπει βρετανός αναλυτής..

«Το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι οι διαμαρτυρίες θα συνεχιστούν για κάποιους μήνες, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα για πρόωρες εκλογές», αναφέρει αναλυτής της έγκριτης βρτετανικής εταιρείας Exclusive Analysis. Και εάν η κυβέρνηση πέσει, "η μοναδική ρεαλιστική εναλλακτική λύση θα ήταν το ΠΑΣΟΚ που προηγείται στις δημοσκοπήσεις, ίσως σε συνεργασία με μικρότερα κόμματα της Αριστεράς".
Από την άλλη μεριά,σύμφωνα με ανάλυση του,το πρακτορείο Reuters επισημαίνει"τα χειρότερα επεισόδια των τελευταίων δεκαετιών που σημειώνονται στην Ελλάδα πιθανόν να εμποδίσουν τους πολιτικούς ηγέτες να προχωρήσουν στις αναγκαίες οικονομικές μεταρρυθμίσεις, καταδικάζοντας τη χώρα σε μακρόχρονη αποτελμάτωση"..
Την ίδια στιγμή, το άνοιγμα ρεκόρ στο spread μεταξύ των δεκαετών ελληνικών και γερμανικών ομολόγων αυξάνει κατά εκατοντάδες εκατομμύρια το κόστος εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους. Και με τις δαπάνες να έχουν αυξηθεί από το σχέδιο διάσωσης τραπεζών ύψους 28 δισ. ευρώ, το χρέος της Ελλάδας προς το ΑΕΠ ενδεχομένως να εκτιναχθεί από το 94% σήμερα στο 108,5% μέχρι το 2010, σύμφωνα με τη Citigroup. Πρόκειται για τη χειρότερη στιγμή για να έχουμε πολιτική αστάθεια, επισημαίνουν αναλυτές, καθώς οι επενδυτές στρέφονται σε ασφαλέστερες χώρες.
Bookmark and Share