Συνεχίζεται η ένταση μεταξύ Αλβανών και Σέρβων. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

Συνεχίζεται η ένταση μεταξύ Αλβανών και Σέρβων.

N.Π.Βελιγράδι,
για το Greece-Salonika.


Ξεκινούν διαδηλώσεις επ'αόριστον οι Αλβανοί της κοιλάδας του Πρέσεβο στη Σερβία καθώς η ένταση στις σχέσεις μεταξύ Αλβανών-Σέρβων σε Βόρειο Κόσοβο και Νότια Σερβία κλιμακώνεται καθημερινά.
Οι εκπρόσωποι της Αλβανικής μειονότητας στο Πρέσεβο διαμαρτύρονται για την μεγάλης κλίμακας επιχείρηση των Σερβικών ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας στις 26/12 από την οποία συνελήφθησαν Αλβανοί (φωτογ.),πρώην μέλη του UCK,οι οποίοι -σύμφωνα με τους Σέρβους- κατηγορούνται για εγκλήματα πολέμου.
Οι πολιτικοί ηγέτες των Αλβανών της περιοχής,μεταξύ τους και ο πρόσφατα εκλεγμένος μοναδικός Αλβανός βουλευτής της Σερβικής Βουλής,κ.Ρίζα Χαλίμι,δηλώνουν πως οι διαδηλώσεις δεν πρόκειται να σταματήσουν εώς να απελευθερωθούν όλοι οι συλληφθέντες ενώ κατηγορούν τη Σερβική αστυνομία για υπερβολική χρήση βίας και καταστροφή Αλβανικών περιουσιών κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.
Κάλεσαν μάλιστα οργανώσεις προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων να επισκεφθούν τους συλληφθέντες στα κελιά τους για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας τους..
.
*Η φωτογραφία απ'τη σύλληψη ενός απ΄τους καταζητούμενους Αλαβανούς της 26/12 είναι του πρακτορείου Τανγιουγκ.
Bookmark and Share