Ανοίγει και πάλι το θέμα της κατασκευής τζαμιού και μουσουλμανικού νεκροταφείου στην Αθήνα. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Ανοίγει και πάλι το θέμα της κατασκευής τζαμιού και μουσουλμανικού νεκροταφείου στην Αθήνα.

Την άμεση υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων για την κατασκευή τζαμιού στην Αθήνα και μουσουλμανικού νεκροταφείου στο Σχιστό επαναφέρει η "Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας".Με επιστολές που απέστειλε ο πρόεδρος της Ένωσης Ναΐμ Ελγαντούρ, στους αρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας κ. Προκόπη Παυλόπουλο και Αρη Σπηλιωτόπουλο, ζητείται το άμεσο ξεμπλοκάρισμα των διαδικασιών που απαιτούνται.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα
Νέα", ο πρόεδρος της Ένωσης αναφέρει πως εξαιτίας της κωλυσιεργίας του ελληνικού κράτους μουσουλμάνοι βρίσκουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν άτυπους χώρους προσευχής «με τη διαφορά ότι δεν έχουν ως κέντρο αναφοράς την αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων και το καλό της Ελλάδας αλλά προωθούν τις δικές τους βλέψεις προς ίδιον όφελος».
Η μουσουλμανική κοινότητα καταγγέλλει πως τα έγγραφα που της έχουν ζητηθεί από το υπουργείο Παιδείας έχουν ήδη χαθεί δύο φορές.
Το μουσουλμανικό τέμενος έχει αποφασιστεί να κατασκευαστεί στην περιοχή του Ελαιώνα, στην έκταση της ναυτικής βάσης που έχει παραχωρήσει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, αλλά η ανέγερσή του «κόλλησε» στην εύρεση 5 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία απαιτούνται για τη μεταφορά της βάσης. Καθυστερήσεις παρουσιάζονται και στο θέμα της κατασκευής μουσουλμανικού νεκροταφείου στην Αθήνα. Από το 2005 η Εκκλησία της Ελλάδας παραχώρησε χώρο στο Σχιστό, αλλά έκτοτε η κατασκευή του έχει «παγώσει».
Πάντως, τόσο η ΤΕΔΚΝΑ όσο και ο υφυπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Κασσίμης διαβεβαιώνουν πως είναι ζήτημα χρόνου η κατασκευή του..

Bookmark and Share