Οι Ισραηλινοί επανεξετάζουν τις πωλήσεις στρατιωτικού εξοπλισμού στην Τουρκία. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Οι Ισραηλινοί επανεξετάζουν τις πωλήσεις στρατιωτικού εξοπλισμού στην Τουρκία.

H Toυρκική Hurriet αναμεταδίδει σήμερα πληροφορίες (εικόνα) της εφημερίδας Jerusalem Post ότι το ισραηλινό υπουργείο Αμυνας εξετάζει το ενδεχόμενο απόρριψης σειράς αιτημάτων από την Τουρκία για την αγορά ισραηλινής κατασκευής στρατιωτικών εξοπλισμών.
Το ισραηλινό υπουργείο Αμυνας και ο τουρκικός στρατός έχουν ισχυρούς δεσμούς, όμως υπάρχει εντεινόμενη ανησυχία στο Ισραήλ ότι ο τουρκικός στρατός μπορεί να αρχίσει να χάνει τη δύναμη και την επιρροή εντός και έναντι της κυβέρνησης Ερντογάν, αναφέρει η Post.
«Η Τουρκία προσπαθεί να προσεγγίσει μετριοπαθείς αραβικές χώρες και ελπίζει να ενισχύσει τους δεσμούς της μαζί τους» λέει ανώτατος αξιωματούχος του ισραηλινού υπουργείου Αμυνας. «Όπως δεν πωλούμε στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ιορδανία και την Αίγυπτο, ίσως αποφασίσουμε να μην πωλήσουμε και στην Τουρκία» προσθέτει.
Κατά πληροφορίες, πολλά αιτήματα για αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού που έχει υποβάλει η Τουρκία στους αρμόδιους φορείς του ισραηλινού υπουργείου Αμυνας θα χρειαστεί να επανεξεταστούν υπό το βάρος της μεταβολής στις διμερείς σχέσεις.
Το υπουργείο Αμυνας στο Ισραήλ πάντως ανησυχεί επίσης ότι η διπλωματική κρίση ίσως οδηγήσει την Αγκυρα να ακυρώσει τη συμφωνία που επιτρέπει την Ισραηλινή Αεροπορική να εκτελεί πτήσεις στον τουρκικό εναέριο χώρο..
Bookmark and Share