"Περί του διαγωνισμού της ΕΥΠ".. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

"Περί του διαγωνισμού της ΕΥΠ"..

Email απ'το strategy-geopolitics.blog

"Καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες, πολλών μηνυμάτων και σχολίων σχετικά με την εξέλιξη του διαγωνισμού πρόσληψης προσωπικού της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, του παρελθόντος έτους.
Θέλοντας να συμβάλουμε στην ενημέρωση των αναγνωστών μας και των ενδιαφερομένων, κατά το μέτρο του δυνατού και συναισθανόμενοι την αγωνία τους και τα αρνητικά συναισθήματα που έχει δημιουργήσει η αναμονή, μέχρις αγανακτήσεως σε ορισμένους, καταθέτουμε τις δικές μας απόψεις, ευελπιστώντας πως θα αποτελέσουν παράγοντα ευαισθητοποίησης των αρμοδίων.
Προσωπικά, θα διεχώριζα την όλη υπόθεση της διενέργειας του διαγωνισμού πλήρωσης των 120
οργανικών και μη, θέσεων της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών σε δύο διαφορετικές ενότητες.-
α) Την διοικητικής, οργανωτικής, τεχνικής φύσεως η οποία και αφορά την διαδικασία διενέργειας του διαγωνισμού, και αρμόδια ήταν τα στελέχη της ΕΥΠ και η «Φυσική της Ηγεσία» να φέρουν εις πέρας.
β) Την πολιτική βούληση του καθ΄ ύλη αρμόδιου Πολιτικού Προϊσταμένου της ΕΥΠ, εν προκειμένω του αξιότιμου κ. Υπουργού των Εσωτερικών της Χώρας. Τις πιθανές προθέσεις του, εντός του εν γένει συνολικού πλαισίου υλοποίησης και διαχείρισης της «Πολιτικής Ασφαλείας» της Κυβέρνησης, την οποία εκ καθήκοντος καλείται να υλοποιήσει.
Ως προς το ως άνω –α- σχετικό, και από όσα δύναμαι να γνωρίζω, η όλη διαδικασία διενεργήθηκε κατά τρόπο άψογο από πάσης απόψεως. Αξίζουν τα θερμότερα των συγχαρητηρίων μας, η Ηγεσία της ΕΥΠ και τα στελέχη της, που κλήθηκαν να διαχειριστούν και να φέρουν εις πέρας, μια τόσο επίπονη και πολυσχιδή διαδικασία.
Ως γνωστόν, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, πάσχει σοβαρά από έλλειψη προσωπικού σε όλους τους κλάδους της. Εντός αυτού του δυσχερούς εργασιακού περιβάλλοντος, κατάφεραν να διαχειριστούν την υποψηφιότητα, άνω των 12.000 υποψηφίων για τον διαγωνισμό...
Ουδεμία παρασπονδία παρουσιάστηκε. Ουδεμία καθυστέρηση ή μετάθεση χρονική. Ουδεμία καθυστέρηση ή οδηγία δόθηκε στους υποψηφίους που να μην ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα ή στην εξέλιξη των διαδικασιών κ.λ.π..
Τα συνεργεία υποδοχής, οι εξεταστικές επιτροπές και όλοι οι λοιποί εμπλεκόμενοι, λειτούργησαν άριστα, παρά το ολιγάριθμό τους και την υπερπληθώρα των προσερχόμενων υποψηφίων.
Εξελίχθηκαν με ακρίβεια και πλήρη τάξη τα διαδικαστικά στάδια των υποψηφίων και έγιναν με υποδειγματικό τρόπο και αξιοκρατικά όλες οι βαθμολογήσεις και αξιολογήσεις των υποψηφίων. Παράλληλα, ολοκληρώθηκαν και οι μη ανακοινώσιμοι έλεγχοι ασφαλείας των υποψηφίων και άλλες διαδικασίες.
Ας έχουμε όλοι μας υπόψη μας, πως πρόκειται για διαδικασίες χρονοβόρες και ιδιαίτερα επίπονες...Είναι ευνόητο, πως η πρόσληψη στην ΕΥΠ απαιτεί εξονυχιστικούς ελέγχους, πέραν από τους ευκόλως εννοούμενους...
Εν κατακλείδι, τα αποτελέσματα του τελικού σταδίου των επιτυχόντων υποψηφίων στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας, προσκομίστηκαν αρμοδίως στο Γραφείο του Πολιτικού Προϊσταμένου της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, κ. Υπουργού των Εσωτερικών της Χώρας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΥΠ στην ιστοσελίδα της, η λήξη της διαδικασίας προεπιλογής έγινε στις 05. 11. 2008 (
http://www.nis.gr/portal/page/portal/EYP_REPOSITORY/CarrerRepository/ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ%20ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ%203.pdf). Ακολούθησε το τελευταίο στάδιο εξετάσεων το οποίο και ολοκληρώθηκε, λίγο πριν τις εορτές των Χριστουγέννων, ως γνωστόν.
Σαφέστατα, η ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης, πιθανολογώ πως θα ολοκληρώθηκε μετά και το πέρας της έλευσης του νέου έτους 2009 και το πέρας της εορταστικής περιόδου.
Ακολούθως, τα αποτελέσματα υποβλήθηκαν για τις τελικές αποφάσεις πρόσληψης εκ μέρους του αρμοδίου κ. Υπουργού των Εσωτερικών.
Φυσιολογικά και υποθετικά πάντοτε, πιθανολογώ πως το δεύτερο δεκαήμερο του μηνός Ιανουαρίου του 2009, ο φάκελος των αξιολογήσεων θα πρέπει να κατατέθηκε στο Γραφείο του κ. Υπουργού Εσωτερικών.
Μέχρις εδώ η εμπλοκή των διοικητικής και υπηρεσιακής φύσεως παραγόντων της ΕΥΠ. Ομολογουμένως και από μαρτυρίες του συνόλου σχεδόν των υποψηφίων, όλων των σταδίων του διαγωνισμού, όλα εξελίχθηκαν με άψογους τρόπους.
Συμπερασματικά, η Ηγεσία της ΕΥΠ και τα στελέχη της ολοκλήρωσαν τις διαδικασίες εντός των χρονικών ορίων που είχαν τεθεί, χωρίς ουδεμία παρενέργεια.

Ως προς το –β- σχετικό και σε ότι αφορά το καταληκτικό στάδιο της ολοκλήρωσης της διαδικασίας πρόσληψης των 120 νέων στελεχών για την ΕΥΠ, υποθετικά, και σύμφωνα με τους άνω συλλογισμούς μου, εισερχόμεθα στο τρίτο δεκαήμερο του μηνός Ιανουαρίου του 2009, αναμένοντας τις τελικές αποφάσεις του κ. Υπουργού.
Αιφνιδίως ανακοινώνεται ο ανασχηματισμός της Κυβέρνησης και φυσιολογικά, θα υπήρξε μια κάποια καθυστέρηση και είναι απολύτως φυσιολογικό κατά την άποψή μου, καθώς ορίστηκε Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, και ανακατανομή αρμοδιοτήτων, ως είθισται.
Φυσιολογικά και πάντοτε υποθετικά, η οριστική απόφαση του Υπουργού των Εσωτερικών θα έπρεπε να ολοκληρωθεί και να ανακοινωθεί, στα τέλη του πρώτου δεκαημέρου του μηνός Φεβρουαρίου του 2009, ή εντός του δεύτερου δεκαημέρου του οποίου ήδη την εκπνοή διανύουμε.
Σύμφωνα πάντοτε με τις προσωπικές μου και πάντα υποθετικές απόψεις, μετά το πέρας του δεύτερου δεκαημέρου του τρέχοντος μηνός Φεβρουαρίου, θα έχουν εξαντληθεί τα «καλώς εννοούμενα» και φυσιολογικά χρονικά όρια, της ανακοίνωσης των επιτυχόντων στον διαγωνισμό πρόσληψης για την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, εκ μέρους του αρμοδίου κατά νόμο κ. Υπουργού των Εσωτερικών.
Θα ήθελα να επισημάνω και να διατυπώσω ευθαρσώς, πως η ευθύνη της τελικής απόφασης πρόσληψης είναι αποκλειστικά του κ. Υπουργού των Εσωτερικών και όχι της Ηγεσίας ή των Στελεχών της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.
Αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο Υπουργός των Εσωτερικών της Χώρας.
Η όποια καθυστέρηση πέραν του τρέχοντος χρονικού διαστήματος, βαρύνει αποκλειστικά την Πολιτική Ηγεσία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.
Πολλοί φίλοι ενδιαφερόμενοι, υπέβαλαν αγωνιώδη ερωτήματα στο ιστολόγιό μας ζητώντας μας συνδρομή σχετικά με πιθανές εξελίξεις στην ανακοίνωση των επιτυχόντων στον διαγωνισμό.
Κατανοώντας πλήρως τις αγωνίες των ευέλπιδων νέων μας συμπολιτών, των οποίων η διάθεση για Εθνική προσφορά, μέσα από την εισαγωγή τους στην ΕΥΠ, είναι ειλικρινά μνημειώδης και ελπιδοφόρα, θα ήθελα να τους υπομνήσω τα εξής.-
- Μην απευθύνεστε προς την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, με τηλεφωνικές σας ή ηλεκτρονικές εγκλήσεις κ.λ.π. και την φυσική της ηγεσία.
- Να απευθύνεστε προς τον Πολιτικό Προϊστάμενο της ΕΥΠ κ. Υπουργό των Εσωτερικών, ο οποίος είναι ο αρμόδιος και υπεύθυνος για την απόφαση πρόσληψης και την ανακοίνωση των επιτυχόντων στο διαγωνισμό.
- Μην αναλίσκεστε σε προσπάθειες ατελέσφορες και εκλαμβάνεται ως ασφαλείς πληροφορίες, προϊόντα παραπληροφόρησης και διαδόσεις.
- Μην αποδίδεται ευθύνες στην ΕΥΠ, υπό το καθεστώς αγωνίας και νευρώδους αναμονής σας. Αναζητήστε ευθύνες και αποδώστε της, στους αρμόδιους υπευθύνους της ολιγωρίας και της όποιας καθυστέρησης.

Προσωπικά, κατανοώ την αγωνία πολλών υποψηφίων και φίλων αναγνωστών, έως και την πολυειδώς και ποικιλοτρόπως εκφραζομένη αγανάκτηση τους...
Συμπάσχοντας ειλικρινώς, καλώ και παρακαλώ να υπομένουν επιμένοντες στο Εθνικό τους φρόνημα...
Άλλωστε η αρετή της υπομονής και της επιμονής είναι βασικό προσόν και ουσιώδης παράγων, για ένα μελλοντικό στέλεχος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών
...

Στους αγωνιωδώς αναμένοντες και προσμένοντες υποψηφίους μελλοντικούς «φύλακές μας» και διερχόμενους ένα στάδιο «προπαίδευσής» τους ήδη, εύχομαι καλή εισαγωγή επ΄αγαθώ προσωπικό τους και της Πατρίδος μας.
Ευελπιστώντας πως εντός των επομένων ημερών θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις του κ. Υπουργού των Εσωτερικών, και η καθυστέρηση δεν οφείλεται σε απρόοπτες πιθανές πολιτικές εξελίξεις, όπως αυτές που ακύρωσαν τον προηγούμενο διαγωνισμό...
Φιλικά
΄Ομηρος Φωτιάδης"
Bookmark and Share