Κλειστό το Παιδαγωγικό Τμήμα του ΑΠΘ,τριτοκοσμικές συνθήκες διδασκαλίας.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Κλειστό το Παιδαγωγικό Τμήμα του ΑΠΘ,τριτοκοσμικές συνθήκες διδασκαλίας..

Email από την κ.Δήμητρα Κογκίδου
Καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης και
Κοσμητόρισσα της Παιδαγωγικής Σχολής (ΑΠΘ).
.
Κλειστό παραμένει το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. με ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσής του, εξαιτίας των ασφυκτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει στη λειτουργία του.
Ο τεράστιος αριθμός φοιτητών/τριών, ο εξαιρετικά μικρός αριθμός διδασκόντω/ουσών και η έλλειψη αιθουσών διδασκαλίας και αμφιθεάτρων συντελεί στην υποβάθμιση της διδακτικής διαδικασίας και εξαναγκάζει διδάσκοντες/ουσες και διδασκόμενους/ες σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες διδακτικής σχέσης.

Φοιτητές/τριες συμμετέχουν σε μαθήματα όρθιοι/ες, συχνά μάλιστα, παρατηρείται το άκρως απογοητευτικό για εκπαιδευτικές διαδικασίες φαινόμενο φοιτητές και φοιτήτριες να περιμένουν στην ουρά έξω από τις αίθουσες προκειμένου να εξασφαλίσουν, όχι θέση να καθίσουν, αλλά χώρο να σταθούν και να παρακολουθήσουν το μάθημα ενώ πρακτικές ασκήσεις και εργαστήρια, ματαιώνονται ή υπολειτουργούν.
Στην ομόφωνη απόφασή της η Γενική Συνέλευση διαπιστώνει ότι εξαιτίας των πιεστικών αυτών συνθηκών στη λειτουργία του, το Τμήμα δεν μπορεί να εγγυηθεί την ολοκλήρωση της διαδικασίας αποφοίτησης των φοιτητών και φοιτητριών τους, γεγονός που θα έχει κρίσιμες συνέπειες στη στελέχωση και λειτουργία των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Τμήματος σε επιστολή του προς το Υπουργείο Παιδείας, που κοινοποιείται και προς την Πρυτανεία του ΑΠΘ και άλλους φορείς, εκθέτει την κατάσταση στην προσπάθειά του να βρεθούν άμεσα λύσεις. Φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος με δική τους πρωτοβουλία θα μεταβούν στο Υπουργείο Παιδείας για να ζητήσουν λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Τμήμα.
Bookmark and Share