Κυνήγι μαγισσών με το Indymedia - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Κυνήγι μαγισσών με το Indymedia

Εmail από εφημερίδα "Τα Νέα":

Πόλεμος για το Ιndymedia.
Πόλεμος ξέσπασε για τη λειτουργία της ιστοσελίδας Ιndymedia, που λειτουργεί ως «ομπρέλα» στις δραστηριότητες του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.
Oι πρυτανικές και τεχνικές αρχές του Πολυτεχνείου της Αθήνας επιχειρούν εδώ και λίγες μέρες να εντοπίσουν τον διακομιστή που χρησιμοποιεί η «ιστοσελίδα αντιπληροφόρησης»- όπως αυτοχαρακτηρίζεται- και να την κλείσουν. Οι ενέργειες αυτές γίνονται κατόπιν έγγραφης «εντολής» του υφυπουργού Παιδείας κ. Σπ. Ταλιαδούρου, επειδή όπως υποστηρίζουν, το Ιndymedia χρησιμοποιεί σέρβερ του Πολυτεχνείου χωρίς άδεια.
Η ιστοσελίδα εξάλλου, από χθες έχει ως πρώτο της θέμα τις προσπάθειες αυτές και στο σχετικό άρθρο καταλήγει: "Ας σας γίνει κατανοητό βασιλιάδες και αφεντάδες αυτού του τόπου. Το Ιndymedia είναι πέρα από τη σφαίρα της δικαιοδοσίας σας και τον έλεγχό σας. Είναι πέρα από τη λογική και την ηθική σας. Είναι δικό μας και θα μείνει ζωντανό για όσο το χρειαζόμαστε στην πορεία για την αλλαγή αυτού του Κόσμου".

Σύμφωνα με πληροφορίες, εδώ και λίγες ημέρες οι υπεύθυνοι του Πολυτεχνείου προσπαθούν να κατεβάσουν την ιστοσελίδα, η οποία φέρεται να χρησιμοποιεί το δίκτυο του ιδρύματος χωρίς την άδεια της Συγκλήτου.
Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα προ ημερών με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Κυριάκος Βελόπουλος. Το Πολυτεχνείο Αθήνας, που ρωτήθηκε από το υπουργείο Παιδείας τι συμβαίνει, απάντησε ότι πράγματι το Ιndymedia χρησιμοποιεί διακομιστή του ιδρύματος άνευ αδείας της Συγκλήτου.
.
Άποψη.
Tο έχουμε πει στο παρελθόν, το επαναλαμβάνουμε και σήμερα.
Είναι αστείο να προσπαθείς να καταργήσεις μια ιστοσελίδα όπως το Indymedia.
Ακόμα και αν τελικά το καταφέρεις την επόμενη μέρα μπορούν να ανοίξουν 100 blogs με παρόμοια θέματα,ή ένα νέο Indymedia από σέρβερ του εξωτερικού..
Το διαδίκτυο δεν φιμώνεται..Πάρτε το χαμπάρι επιτέλους
Με το Indymedia μας χωρίζουν έτη φωτός σε απόψεις και θεματολογία.Σε καμία περίπτωση όμως δε θεωρούμε θεμιτή την προσπάθεια φίμωσής του.

Σ'αυτή την περίπτωση το στηρίζουμε 100%.Όλες οι φωνές πρέπει να ακούγονται...
Greece Salonika.
Bookmark and Share