Σχετικά με τις περιβόητες πληροφορίες για τον επικείμενο "blogονόμο". - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

Σχετικά με τις περιβόητες πληροφορίες για τον επικείμενο "blogονόμο".

τι πρόκειται πραγματικά να αλλάξει και τι όχι.
φίλοι συνbloggers μη πιστεύετε ό,τι ακούτε..
.
Είναι απλά μια πληροφορία κάποιου δημοσιογράφου που αναρτήθηκε σε μια μικρή παράγραφο της εφημερίδας "Παρόν" μιλώντας για τέλος της ανωνυμίας στα μπλογκς και ξαφνικά έγινε πρώτο θέμα σε όλη την κοινότητα των Ελληνικών Ιστολογίων.
Έλεος φίλοι συνbloggers..
Χωρίς να θέλουμε να θίξουμε σε καμία περίπτωση τις πηγές της συγκεκριμένης εφημερίδας (η οποία κατ'εμάς τουλάχιστον ανήκει στις λεγόμενες "έγκυρες") οι δικές μας -διασταυρωμένες- πληροφορίες επιμένουν πως ουδεμία σχέση έχει το δημοσίευμα αυτό με την πραγματικότητα.
Να υπενθυμίσουμε πως παρόμοιες πληροφορίες είχαν διαρρεύσει στον Τύπο και πάλι τον περασμένο Μάρτιο,μετά τη συνέντευξη του κ.Χατζηγάκη στην Άννα Παναγιωταρέα η οποία δήλωνε θιγμένη από κάποια μπλογκς και σχεδόν απαιτούσε το τέλος της ανωνυμίας των διαχειριστών τους.
Επίσης να θυμίσουμε πως και ο νόμος που απαγόρευε τα internet cafe,επειδή η πολιτεία αδυνατούσε να βρει τρόπο ελέγχου του φαινομένου των μίνι καζίνο(φρουτάκια),απλά γελοιοποίησε τη χώρα και την κυβέρνηση σε όλο τον κόσμο και στην ουσία δεν εφαρμόστηκε ποτέ.
.
Η αλήθεια σύμφωνα με τις πληροφορίες μας είναι πως το υπό διαμόρφωση,εδώ και μήνες,νομοσχέδιο δεν περιλαμβάνει καμιά παρόμοια ρύθμιση!
.
Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πληροφορίες το επίμαχο νομοσχέδιο απλώς ενσωματώνει στην εθνική μας νομοθεσία τη "Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για το Έγκλημα στον Κυβερνοχώρο"- έστω και με καθυστέρηση πέντε ετών- χωρίς να προβλέπει καμιά διαφορετική ποινική αντιμετώπιση πέραν της ήδη ισχύουσας. Ειδικότερα τα αδικήματα που τελούνται μέσω Διαδικτύου θα αντιμετωπίζονται με την ισχύουσα νομοθεσία, ενώ για την άρση του απορρήτου θα εξακολουθήσει να ισχύει ό,τι και σήμερα, δηλαδή "θα επιτρέπεται μόνο σε περίπτωση διάπραξης κακουργήματος"(λογικά δεν πρέπει να υπάρχουν και πολλοί λογικοί bloggers που να αντιτίθενται σ'αυτό).
Με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, το οποίο θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή μέσα στο καλοκαίρι,(φυσικά μετά τις ευρωεκλογές..), θα εναρμονιστεί η εθνική νομοθεσία με την ευρωπαϊκή σε ό,τι αφορά την ποινικοποίηση συγκεκριμένων πράξεων, όπως είναι η παράνομη πρόσβαση σε σύστημα υπολογιστή, η διάδοση υλικού παιδικής πορνογραφίας και η τέλεση αδικημάτων μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Σύμβαση δίνει έμφαση στη διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας, αλλά και στα οικονομικά εγκλήματα που τελούνται μέσω Διαδικτύου.
Ωστόσο, με το νέο νομοσχέδιο συμπληρώνονται οι ισχύουσες δικονομικές διατάξεις, ώστε να βελτιωθεί η δυνατότητα των αστυνομικών αρχών να διεξάγουν έρευνες σε «πραγματικό χρόνο» και να συλλέγουν τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία στην εθνική -και μόνο- επικράτεια πριν χαθούν οριστικά. Για τον λόγο αυτόν άλλωστε θα υποχρεωθούν οι πάροχοι δικτύου να προβαίνουν άμεσα στις απαραίτητες τεχνικές διαδικασίες που απαιτούνται για να μην καταστρέφονται τα ίχνη και των αποδεικτικά στοιχεία της διάπραξης παράνομης πράξης, καθώς και να αναφέρουν άμεσα στις εισαγγελικές αρχές και στην ΑΔΑΕ τις δικές τους ενέργειες.Στην ουσία δηλαδή δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι σημαντικά στην λειτουργία των blogs με το νομοσχέδιο...

Δύο ακόμα δημοσιεύματα με πληροφορίες για το θέμα,
*σχετικά με το τι ισχύει σήμερα με την ανωνυμία των blogs δείτε εδώ:
Προς ενημέρωση των συνbloggers (και όχι μόνο)..
*ενώ για το πως λειτουργούν οι Αμερικανοί bloggers,oι οποίοι είναι μερικά...χρόνια μπροστά στο θέμα αυτό, δείτε εδώ:
Οι μπλόγκερς των ΗΠΑ δείχνουν το δρόμο.

greece salonika
Bookmark and Share