Το «σπάσιμο» κωδικών και η κακόβουλη είσοδος σε ηλεκτρονικά συστήματα τραπεζών ή αλλων επιχειρήσεων πρακτικά σήμερα είναι αδύνατη, λόγω των εξελιγμένων και σύνθετων επιπέδων ασφαλείας. Ωστόσο, αυτά είναι ευάλωτα στις περιπτώσεις κλοπής ή διαρροής των κωδικών πρόσβασης προς τρίτους. Για τον λόγο αυτό, οι επιτήδειοι συνεχώς βρίσκουν νέες μεθόδους να υποκλέπτουν κωδικούς πρόσβασης. Ξεκινούν από το πιο απλό, όπως να αποσπούν την προσοχή ενός ατόμου που κάνει για παράδειγμα ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ και φτάνουν σε πιο σύνθετα, όπως τα spam και η εγκατάσταση ιών στους υπολογιστές. Γι’ αυτό προσοχή στους κωδικούς και τις κάρτες μας.
Αυτό άλλωστε ήταν το... βασικό συμπέρασμα του συνεδρίου για το ηλεκτρονικό έγκλημα, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο πρόσφατα, όπου επισημάνθηκε η αύξηση των κρουσμάτων απάτης με κλοπή δεδομένων ή με διαρροή και πώληση εσωτερικής πληροφόρησης.
Σύμφωνα με στοιχεία της KPMG και του Data Loss Barometer, το 96% των περιπτώσεων που χάθηκαν στοιχεία αφορούσαν είτε τη διαρροή πληροφορίας από το εσωτερικό της επιχείρησης, είτε τα συστήματα δεν είχαν καμία ασφάλεια. Το 66% των επιχειρήσεων φοβάται ότι είναι πιο ευάλωτο λόγω των απολύσεων στελεχών πληροφορικής εξαιτίας της κρίσης.
Post Top Ad
Κυριακή 10 Μαΐου 2009
Home
Unlabelled
Προσοχή σε κωδικούς και κάρτες.