Σκληραίνει περαιτέρω τη στάση του - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 10 Μαΐου 2009

Σκληραίνει περαιτέρω τη στάση του

ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι..

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σήμερα, ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τόνισε ότι "οι λαθροματανάστες οι οποίοι βρίσκονται σε διεθνή χωρικά ύδατα, θα συνεχίσουν να απωθούνται από τα πλοία και τα ταχύπλοα του ιταλικού λιμενικού. Το δικαιώμά μας αυτό απορρέει από το ευρωπαϊκό σύμφωνο για την μετανάστευση".
Σχετικά με την όλη στρατηγική της κυβέρνησής του, ο Μπερλουσκόνι πρόσθεσε ότι "η αριστερά, όταν κυβέρνησε την χώρα, άνοιξε τις πύλες εισόδου στους λαθροματανάστες. Οραματιζόταν μια Ιταλία που να την συνθέτουν διαφορετικές εθνότητες. Εμείς, οραματιζόμαστε μια νέα πραγματικότητα, στην οποία θα δεχόμαστε μόνο τους αλλοδαπούς που δικαιούνται να ζητήσουν πολιτικο άσυλο".
Με τις δηλώσεις του, ο Μπερλουσκόνι, πρόσφερε... ουσιαστικά πλήρη κάλυψη στον υπουργό εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη, ο Μαρόνι, είχε δώσει εντολή να "απωθηθούν" προς την Λιβύη, 223 μετανάστες που επεβαιναν σε πλεούμενα και οι οποίοι είχαν εντοπισθεί από την ιταλική εκτοφυλακή σε διεθνή χωρικά ύδατα, στα ανοικτά της Μάλτας."Η εφαρμογή της γραμμής αυτής θα συνεχισθεί μέχρι να σταματήσουν οι παράνομες αποβιβάσεις", δήλωσε ο Μαρόνι.
Χθες, βράδυ, "απωθήθηκαν" άλλοι 162 λαθρομετανάστες, μεταξύ των οποίων πενήντα γυναίκες και δυο νεογέννητα. Τους επετράπη να επιβιβασθούν σε πλοίο του ιταλικού πολεμικού ναυτικού, εγκαταλείποντας τα επικίνδυνα πλεούμενα με τα οποία ταξίδευαν .
Η εντολή που έφτασε από την Ρώμη, ήταν όμως να μεταφερθούν αμέσως στο λιμάνι της Τρίπολης της Λιβύης, απ’ όπου και είχαν ξεκινήσει το ταξίδι τους-απε-.
Bookmark and Share