"Τα χρήματα των Ελλήνων σώζουν την Deutsche Telekom" - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 10 Μαΐου 2009

"Τα χρήματα των Ελλήνων σώζουν την Deutsche Telekom"

γράφει ο Γερμανικός Τύπος!

Με τίτλο «Η Ελλάδα σώζει τα κέρδη της DEUTSCHE ΤΕLΕΚΟΜ» η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt αναφέρεται στον ΟΤΕ.
Το δημοσίευμα, σημειώνει ότι τα κέρδη της ΤΕLEKOM προ φόρων θα αυξηθούν φέτος κατά δύο περίπου δις ευρώ χάριν στους Έλληνες! Αυτό σημαίνει ότι παρά την αναθεώρηση προς τα κάτω των προγνώσεων για το σύνολο του ομίλου, τα κέρδη προ φόρων θα είναι υψηλότερα απ’ ότι την περασμένη χρονιά:

«Mε την εξαγορά του ΟΤΕ στην Ελλάδα, η...DEUTSCHE ΤΕLEKOM κατορθώνει να εμφανίσει συνολικά περισσότερα κέρδη απ’ ότι την προηγούμενη χρονιά, παρά τα προβλήματα που έχει σε άλλες αγορές.

Τα προβλήματα που έχουν οι θυγατρικές της DEUTSCHE ΤΕLEKOM στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Μεγάλη Βρετανία είχαν ως αποτέλεσμα να μειώσει η ΤΕLEKOM τις προγνώσεις για την κερδοφορία της κατά 2-4%.

Ο γερμανικός τηλεπικοινωνιακός όμιλος αγόρασε την περασμένη χρονιά το 1/4 των μετοχών του ΟΤΕ. Και επειδή η ΤΕLEKOM ορίζει και το μάνατζμεντ του ΟΤΕ εντάσσει και την ελληνική επιχείρηση στους ισολογισμούς της. Αυτό το διάστημα ωστόσο μειώνεται και στην Ελλάδα ο τζίρος και η κερδοφορία του ΟΤΕ.

Τα κέρδη προ φόρων τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους μειώθηκαν κατά 7,4% στα 533 εκ. ευρώ. Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Παναγιώτης Βουρλούμης περιμένει για τα επόμενα τρίμηνα τις θετικές επιπτώσεις στην κερδοφορία από την εθελούσια έξοδο 600 περίπου εργαζομένων της επιχείρησης.

Από το 2012, όταν θα έχει προχωρήσει η ενσωμάτωση του ΟΤΕ η ΤΕLEKOM υπολογίζει ότι θα έχει μείωση του κόστους κατά 200 με 250 εκ. για παράδειγμα μέσω κοινών αγορών. Οι εκτιμήσεις αυτές είναι κατά τι καλύτερες απ’ εκείνες πριν από ένα χρόνο, όταν η ΤΕLEKOM έμπαινε στον ΟΤΕ.-πηγή ντοιτσε βέλλε-»
Bookmark and Share