Διευκρινίσεις απ΄το "σύνδεσμο Ελληνοπαλαιστινιακής φιλίας". - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

Διευκρινίσεις απ΄το "σύνδεσμο Ελληνοπαλαιστινιακής φιλίας".

Εmail:

"Με αφορμή τα δημοσιεύματα στην ηλεκτρονική σελίδα του “Aljazeera” (2/7/2009), που αναμεταδόθηκαν σ’ ολόκληρο τον κόσμο και στην Ελλάδα από την “Ελευθεροτυπία” (3/7/2009), και σχετίζονται με το Διεθνές Συμπόσιο που οργανώσαμε: “Ιερουσαλήμ, Πρωτεύουσα του Αραβικού Πολιτισμού 2009. H Ευρώπη για την Ιερουσαλήμ και τη Γάζα” (Αθήνα 22 Ιουνίου 2009), οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:
1. Στο Διεθνές Συμπόσιο της... Αθήνας συμμετείχαν τα ελληνικά πολιτικά κόμματα με βουλευτές ή γραπτά μηνύματα.
2. Από μέρους των ελληνικών πολιτικών κομμάτων παραβρεθήκαν και τοποθετήθηκαν οι βουλευτές: Σοφία Σακοράφα, Δημήτρης Τσιρώνης, Γιάννης Μπανιάς, Θοδωρής Δρίτσας και ο Γραμματέας της Ν. ΠΑΣΟΚ Κώστας Πανταζής.Χαιρετισμούς απέστειλαν ο τέως πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης και ο βουλευτής Κώστας Κόλλιας.Επίσης, συμμετείχαν ευρωπαίοι πολιτικοί, διανοούμενοι, συγγραφείς, μελετητές και ευρωπαϊκές αντιπροσωπείες, ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ Δημήτρης Καλογερόπουλος, Δήμαρχοι που έχουν αδελφοποιηθεί με Παλαιστινιακούς Δήμους, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις κ.α.Μεταδόθηκε βιντεοσκοπημένο μήνυμα στο Συμπόσιο, του αντιπροέδρου της Παλαιστινιακής Βουλής κ. Hasan Khresha, στον οποίον δεν επέτρεψαν να βγει από τη χώρα του.
3. Στο Διεθνές Συμπόσιο που διοργανώθηκε για πρώτη φορά σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τη θεσμοθέτηση της «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Αραβικού Πολιτισμού» από την UNESCO - OHE (1996), δεν είχαν προσκληθεί Παλαιστινιακές οργανώσεις και κόμματα, παρά μόνον η εκπροσώπηση της Παλαιστινιακής Αρχής.

4. Η διεθνής απήχηση και επιτυχία του Συμποσίου της Αθήνας είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός κι αυτό μας γεμίζει ευθύνες για το μέλλον της “Ελληνοπαλαιστινιακής Φιλίας”.

5. Δεν γνωρίζουμε αν αληθεύουν όσα περιγράφουν περί παρεμβάσεων τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, αλλά θεωρούμε αδιανόητο να έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Δηλαδή πρόεδρος ενός λαού να παρεμβαίνει για την ματαίωση εκδήλωσης που υπερασπίζεται τα δικαιώματα του λαού του, το δικαίωμα επιστροφής στην πατρίδα του και την άρση αποκλεισμού της χώρας του, ή φίλοι του προέδρου Αμπάς στην Ελλάδα να αποδέχονται τέτοιου είδους παρεμβάσεις.

Επιπροσθέτως οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η “Ελληνοπαλαιστινιακή Φιλία” είναι ελληνική οργάνωση με μοναδικούς στόχους τη σύσφιξη των δεσμών φιλίας και συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Παλαιστίνης, δεν ταυτίζεται με καμία ελληνική ή παλαιστινιακή πολιτική οργάνωση ή τάση. Προωθεί τα δίκαια και τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, όπως περιγράφονται σε όλες τις αποφάσεις του ΟΗΕ, για ένα ελεύθερο και ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος, με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ και το Δικαίωμα στην Επιστροφή των Παλαιστινίων προσφύγων, που τόσο ο ΟΗΕ, αλλά και όλοι οι διεθνείς οργανισμοί απαιτούν ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Bookmark and Share