Νέα υπόθεση με εικονικά τιμολόγια στη Λέσβο. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

Νέα υπόθεση με εικονικά τιμολόγια στη Λέσβο.

Μετά τη Λήμνο, σειρά είχε η Λέσβος να δεχθεί τους «Ράμπο» της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ). Οι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων του ακριτικού νησιού πραγματοποίησαν ελέγχους σε επιχειρήσεις για τις οποίες υπήρχαν πληροφορίες ότι φοροδιαφεύγουν συστηματικά. Μάλιστα, ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες, οι ελεγκτές της Περιφερειακής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου της ΥΠΕΕ εξάρθρωσαν μεγάλη υπόθεση εικονικών τιμολογίων.
Συγκεκριμένα... επιχείρηση της Λέσβου που δραστηριοποιείτο στον χώρο της εμπορίας μετάλλων ελάμβανε εικονικά τιμολόγια από ανάλογη επιχείρηση με έδρα την Αθήνα. Η υπόθεση αφορά τις χρήσεις του 2004 και του 2005, οπότε και εξεδόθησαν 72 εικονικά τιμολόγια, συνολικής αξίας 2,1 εκατ. ευρώ. Το πρόστιμο για τα εικονικά φορολογικά στοιχεία εκτιμάται 4,2 εκατ. ευρώ, ενώ 1,1 εκατ. ευρώ εκτιμάται το πρόστιμο για τον μη αποδοθέντα ΦΠΑ.
Οι εμπλεκόμενες εταιρείες εντάχθηκαν στον πίνακα εταιρειών-παραβατών σε υποθέσεις εικονικών τιμολογίων που τηρεί η ΥπΕΕ προκειμένου να ενημερώνονται όλες οι ελεγκτικές υπηρεσίες της και να το λαμβάνουν υπόψη κατά την άσκηση του ελεγκτικού έργου τους.
Σημειώνεται ότι καθ΄ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού οι έλεγχοι στις τουριστικές περιοχές θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και όπου υπάρχουν αντιδράσεις πολιτών οι «Ράμπο» θα πραγματοποιούν ελέγχους χωρίς να προκαλούν.
Bookmark and Share