Πρατήρια επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και στην Ελλάδα... - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Πρατήρια επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και στην Ελλάδα...

Ανοιξε ο δρόμος για την κατασκευή και λειτουργία πρατηρίων επαναφόρτισης αυτοκινήτων που κινούνται με μπαταρία ηλεκτρικού ρεύματος καθώς υπεγράφη στις Βρυξέλλες η σχετική διακήρυξη.

Τη διακήρυξη για την τυποποίηση των υποδομών και του εξοπλισμού για τη φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τα δίκτυα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας υπέγραψαν οι επικεφαλής 48 ευρωπαϊκών επιχειρήσεων ηλεκτρισμού, διαχειριστών συστήματος διανομής και εθνικών ενώσεων ηλεκτρισμού - μελών της Εurelectric- στις Βρυξέλλες το βράδυ. Την Ελλάδα εκπροσώπησε η... ΔΕΗ.

Η δημιουργία των υποδομών για τη φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα συμβάλει στη σημαντική μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, καθώς ο τομέας μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ενωσης ευθύνεται για το 23% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.
Οι επικεφαλής των επιχειρήσεων ηλεκτρισμού δεσμεύθηκαν να υλοποιήσουν επενδύσεις στον τομέα των υποδομών που είναι αναγκαίες για να ενισχυθεί η ανάπτυξη των ηλεκτρικών και φορτιζόμενων υβριδικών οδικών οχημάτων (plug-in hybrid road vehicles), τα οποία, όταν φορτίζονται με ηλεκτρική ενέργεια που βασίζεται σε χαμηλές εκπομπές άνθρακα, θα εξασφαλίσουν ένα περιβαλλοντικά φιλικό σύστημα μεταφορών και βιώσιμη κινητικότητα στην Ευρώπη.

Bookmark and Share