Στην Ελλάδα χρεώνει ο Γκρούεφσκι τη μη επίλυση της ονομασίας. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Στην Ελλάδα χρεώνει ο Γκρούεφσκι τη μη επίλυση της ονομασίας.

Την άποψη πως ενδεχόμενες αντιρρήσεις της Ελλάδας το Δεκέμβριο για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ με την ΕΕ θα σημαίνουν ότι δεν επιθυμεί την επίλυση της εκκρεμότητας της ονομασίας εξέφρασε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Νικολά Γκρούεφσκι.
«Ελπίζω ότι η άλλη πλευρά θα επιδείξει, τη φορά αυτή...
διάθεση για την επίλυση της εκκρεμότητας της ονομασίας. Αν όντως επιθυμεί να επιλύσει το ζήτημα αυτό, θα το δούμε το Δεκέμβριο. Σε περίπτωση, που ορθώσει εμπόδια, τότε αυτό θα αποτελούσε ένα σημάδι ότι στην ουσία δεν επιθυμεί να βρεθεί λύση» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ επέκρινε και πάλι την Ελλάδα για τη στάση της στο Βουκουρέστι, επισημαίνοντας πως οι αντιρρήσεις που προέβαλε τότε δεν πρέπει να επαναληφθούν το Δεκέμβριο.
Ισχυρίστηκε ακόμη πως η χώρα του πράττει ό,τι μπορεί για την εξεύρεση λύσης στο θέμα του ονόματος και συμπλήρωσε ότι η επίλυση του προβλήματος αυτού δεν εξαρτάται μόνον από την ΠΓΔΜ, «αλλά και από την άλλη πλευρά».
Τέλος εξέφρασε την ελπίδα η χώρα του να λάβει θετική απάντηση, τον Δεκέμβριο, για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ.
«Εμείς κάναμε το μέγιστο από τη μεριά μας. Ολοκληρώσαμε τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα και αναμένουμε και ελπίζουμε να λάβουμε θετική απάντηση τον Δεκέμβριο» συμπλήρωσε/Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share